Muumi-ihastusta Finlaysonin uudessa pop upissa

Jos joku pyytäisi äkkiseltään heittämään, minkä merkkisiä lakanoita ja pyyhkeitä minulla on kaapissa, ei tarvitsisi kauaa miettiä. Vastaus olisi Finlayson. Toki seassa on Ikeaa tai muita eri merkkejä, mutta Finlayson on ollut minulle se merkki tekstiileissä pitkän aikaa. Opiskeluaikoina se oli välillä vähän tavoittamaton merkki hintansa puolesta, mutta silloin äitini paketoi joulupakettiin meille lakanasetit – valmiiksi pestynä ja mankeloituna! Olipa aikamoista luksusta saada mankeloidut lakanat paketista, mietin tuotakin juttua usein. Ja miksi taas mainitsen joka toisessa postauksessa äitini, hän selkeästi vaikuttaa minuun monessa asiassa!

Finlaysonin tarina alkoi vuonna 1820, jolloin skotlantilainen James Finlayson tuli Tampereelle. Lopun tiedättekin, muutama vuosikymmen myöhemmin Tampereella oli Pohjoismaiden suurin teollinen yritys, jolla oli oma kirkko, sairaala, koulu ja palokunta. Finlayson elää Tampereella vahvasti ja lähes kaksisataa vuotta olemassa ollut yritys on juurruttanut paikkansa myös suomalaiskodeissa.

finlayson+huopa finlayson+popup+kangasala finlayson+tyyny finlayson+tehtaanmyymälä+kangasala

Sen lisäksi, että Finlaysonista tulee mieleen lakanat, on valikoimissa myös mm. pyyhkeitä, pesupusseja, essuja ja patakintaita. Meidän ehkä käytetyimmät pyyhkeet ovat Finlaysonin pienet muumipyyhkeet – täydellisen kokoiset hikipyyhkeet jumppaan ja sopivan pienet pyllypyyhkeeksi vaippaikäiselle. Olen huomannut, etten ole ainoa, joka käyttää niitä tässä tarkoituksessa. Haaveissa on saada tyylikkään musta hattivatti-(peppu)pyyhe vessaan roikkumaan!

Koska Finlayson on tuttu ja mieluinen merkki, olin lähes ensimmäisenä ovella eilisaamuna, kun Kangasalan Lentolaan avattiin uusi Finlaysonin pop up-myymälä. Hetki piti Prisman pihassa ihmetellä missä tuo liike on, mutta sieltä se löytyi Jyskin vierestä. Menimme kuopuksen kanssa ihastelemaan mitä kaikkea siellä on tarjolla ja tiedätte mihin hän juoksi ensimmäisenä huutaen MUUMI, tämä mukaan! Niinpä, ne pikkupyyhkeet.

Minä en ole suurin suuri muumifani, mutta silti hypistelin pitkään mustapohjaista muumikuosista pesupussia ja meikkipussia. Meikkipussini on mallia tilaajalahja 15 vuoden takaa tai jotain vastaavaa, joten ehkä uudelle olisi jopa paikkansa, olen salaa ihaillut äitini muumikuosista pesupussia, kun hän käy meillä yöpymässä työmatkoillaan (taas äiti mainittu). Samassa mustassa muumikuosissa löytyy mm. patakintaita ja jouluiset muumikeittiöpyyhkeetkin ihastuttivat. Iski siis muumihulluus kaupassa! Päädyin kuitenkin hypistelemään satiinipussilakanoita, jotka huutavat ylellisyyttä. Kuosit ovat kauniita suomalaisten suunnittelijoiden tekemiä.

finlayson+popup+taapero finlayson+muumi+pesupussi finlayson+muumi+keittiöpyyhe finlayson+muumipyyhe

Alun perin olin päättänyt hommata pop upista lapsille aluslakanat, sillä meillä on todella vähän ”sinkku”lakanoita, parivuoteessamme on aina tupla-aluslakana. Seisoin jo harmaat lakanat käsissä, kunnes myyjä kertoi, että niitä on myös pinkkejä ja turkooseja. Siis karkkipinkki aluslakana? Päätä särki jo ajatus, kunnes tulin järkiini ja tajusin, että esikoinenhan rakastaisi pinkkiä lakanaa. Eihän se minun sänkyyni tulisi. Siis kaksi karkkipinkkiä aluslakanaa lähti matkaan harmaana marraskuun päivänä.

finlayson+lakanafinlayson+pyyhe+tomoffinland finlayson+keittiöpyyhe+kukka

Jos mietit joululahjoja tai kaipaat omiin lakana- tai pyyhevarastoihin täydennystä, nyt kannattaa kiiruhtaa Kangasalalle. Avajaistarjous -30% on voimassa vielä tänään ja huomenna, käy hyödyntämässä! Näillä näkymin itse pop up-liike löytyy tuolta, osoitteesta Mäkirinteentie 4 aina tammikuun loppuun asti ja on auki kaikkina viikonpäivinä.

Minä pähkäsin ja pähkäsin mitkä lakanat haluaisin kuopuksen kirmatessa myymälän käytäviä ja päätin lopulta, että valintani päätyy pukinkonttiin. Siksi en kerro teille siitä enempää, toivotaan että saaja ihastuu valintaani yhtä paljon kuin itse ihastuin! Ilahduin vielä lopussa, kun tuotteet pakattiin kauppakassistakin käyvään isoon kestokassiin, jossa luki muovipussiton Suomi. Hienoa!

Onko Finlayson sinulle se merkki lakanoissa ja pyyhkeissä? Mikä on suosikkikuosisi?

*lakanasetit saatu