Opiskelijoiden Halloweenit

Minä olen aina ollut aika paljon Halloweenia vastaan. Se on tuntunut niin kaupalliselta juhlalta krääsineen, mutta lasten myötä se on vähän rantautunut meillekin. Kaverit puhuvat siitä, joten kyllähän se tarttuu. Lapsi pyysi minua tänä syksynä hommaamaan hänelle kummitusasun ja aiemmin olinkin bongannut lasten Halloween-juhlan Ahlmanilta, jossa olisi vielä pukukisa. Kuulosti kivalta tavalta viettää lauantaita perheen kesken!

Lähdimme siis käymään eilen. Pukukisat oli ilmoitettu alkaviksi kello 14 ja 16 ja niissä piti olla pienten sekä isojen sarja. Kiiruhdimme paikalle ensimmäiseen kisaan ja meille todettiin, että siihen olisi pitänyt ilmoittautua alueen toisessa päässä olevassa kahviossa (?). Mitään ohjeistusta tähän ei annettu. Kisan tuomarointi tapahtui äänestämällä ja meille sanottiin (niin kuin monelle muullekin), että tulkaa takaisin kello 16. Olimme ajatelleet olla siihen aikaan jo kotona, mutta lapsi oli toisaalta pukukisaa odottanut joten…

halloween+kurpitsa taapero+halloween

Paikalla oli ällötyskuja, kahvio, satumetsää ja kauhukujaa, kasvomaalauksia sekä hirveästi ihmisiä. Meidän pienet eivät halunneet kummitusjuttuihin, joten käväisimme satumetsässä ja nautimme kahviossa herkut. Täytyy sanoa, että oli muuten älyttömän hyvät kuppikakut, pisteet siitä! Muuten tuntuu, että tapahtuma oli aika köykäisesti rakennettu ja sisäänpääsymaksukin oli. Koristelu oli ihan hienoa, mutta parhaaksi anniksi jäi kahvilan tuotteet.

Odottelimme sitten pihalla uuden kisan alkua, joka olikin eri tuomarointisäännöillä (lapset laitettiin valitsemaan suosikkinsa), eikä mitään isojen ja pienten sarjoja ollut. Tuntuu, että lapsi ei edes ymmärtänyt, että kisa oli ja meni.

halloween+kummitus halloween+kuppikakku halloween+koriste

Huh. Lopulta kaikkien odottelujen jälkeen reissumme kesti lähes viisi tuntia, olimme pukeneet ja riisuneet lapset varmaan viidesti edes takaisin ja olimme kaikki superuupuneita. Yritin suhtautua positiivisesti, juhla oli opiskelijoiden järjestämä ja rahat menivät hyvään tarkoitukseen. Saihan siinä ainakin ulkoilla ja olla yhdessä!

siskokset+racoon nokipannu+halloween

Yleensä olen tykännyt pyhäinmiestenpäivänä käydä hautuumaalla katsomassa kynttilämerta ja miettimässä rakkaita, mutta olimme liian uupuneita siihen. Tulipahan testattua elämäni ekaa kertaa jonkinmoinen Halloween-juhla ja voin sanoa, että uupumus tuli! :D No, saipahan olla kummitus kun pyysi! Silti tuntuu, että ensi vuonna keskitytään taas kaivertamaan Nalle Puh-lyhtyjä ja rauhoittumaan kynttilöitä ihaillessa.

Miten siellä vietettiin pyhäpäivää, olitko hautausmaalla käymässä? Oletko juhlinut yleensä Halloweenia? Ketään, joka kävi Ahlmannilla eilen?