Lokakuu – joo vai ei?

Kumpaan koulukuntaan sinä kuulut, lokakuun rakastajiin vai inhoajiin? Lokakuu on alituista sadetta, pimeää ja syksyä, tylsää ja harmaata? Vai onko lokakuu syksyn kaunein kuukausi, upeita kuulaita syyspäiviä ja täydellisiä ulkoilukelejä?

Arvaatteko jo kumpaan kastiin minä kuulun? No kyllä, olen miettinyt johtuuko se lokakuisesta syntymäpäivästäni, että se on aina ollut yksi vuoden parhaista kuukausista. Silloin ei enää haikailla kesää vaan vedetään kunnolla poppanat niskaan ja loppukuusta ehkä jo vähän fiilistellään sitä joulukuun juhlaa. En uskalla mainita sitä nimeltä, sillä joku aina hepuloi blogissani, jos mainitsen sanan ( joulu ) lokakuussa.

mekko+myssy+syksy+vila+bestseller vila+neulemekko pieces+scarf

Veikkaan, että lokakuun rakkauteni on peruja siitä, että lapsuudessa vietin aina silloin kivoja juhlia ja oli odotettu syysloma, joka välillä tosin hankaloitti niitä juhlien järkkäilyjä. Sittemmin lokakuu on näyttäytynyt ihanana keliensä puolesta – joo varmasti jonkin verran sataa, mutta tällaiset kelit kuin sunnuntaina tai eilen, niin avot! Ulkoilu maistuu, juokseminen on ihanaa, ruokahalu on lapsilla ulkoilun jälkeen hyvä. Ruskaa on vielä jäljellä ja puut eivät ole ihan lehdettömiä. Eilen tosin juostiin kymppi sateessa ja meikit poskilla, mutta ilma oli vielä niin lämmin, ettei haitannut yhtään.

Lokakuussa olen aina nauttinut myös Hulluista päivistä, niin nytkin, vaikken käynyt kuin ruokaosastolla! Se tuo kivaa säpinää katukuvaan ja fiilistelen sitä hyörinää ja donitsin tuoksua tavaratalon edessä. Opiskeluaikoina osallistuin aina Hämeenkadun approon, muistaakseni viidesti ehdin sen käydä. Lokakuussa on myös vuoden parhaimmat messut, eli I love me-messut Helsingissä.

Lokakuussa saa kääriytyä sisälle peiton alle, nauttia pimeistä illoista, eikä telkkarin tuijottelusta ei tarvitse kantaa huonoa omatuntoa kun ulkona sataa. Tähän liittyen täytyy muuten vielä kertoa teille tulevissa postauksissa, minkä telkkarisarjan koko kauden olemme tahkonneet miehen kanssa läpi muutamassa päivässä!

vila+mekko+pieces+pipo syksy+neule+vila

Lokakuussa on helppo nukkua, kun valo ei kajasta kolmelta aamuyöllä silmään. Tytöt ovat nukkuneet tällä viikolla tunnin pidempään aamuisin, uni pimeässä maistuu kaikille. Pöly ei näy olkkarin tasoilta eikä lika ikkunoista hämärässä. Pakkaseen säilöttyä kesää on alettu maistelemaan puuron päällä ja smoothieissa. Kynttilät ovat taas käytössä.

Alkuviikosta lokakuu näyttäytyi vähän turhan tylsänä syysloman takia, monet kerhot ja harrastukset on peruttu ja esikoinen itkeskeli seuraa, muuta siitäkin päästiin yli. Lopulta huomasin, että lapsihan on tyytyväinen kun saa kerhon sijaan olla vain kotona. Leivottiin sämpylöitä ja oltiin monta tuntia kaverin kanssa pihalla.

Marraskuun voisin sitten viettää vaikka lämpimässä, se menee liian lehdettömäksi, harmaaksi ja pimeäksi. Ennen se oli jo talvikuukausi, mutta ei enää. Ja se kellojen siirto, en edes aloita. Mutta lokakuu, lokakuu on erittäin iso JOO minulle!

neulemekko+huivi+pieces myssy+pieces+vila+mekko
mekko VILA/ pipo ja huivi PIECES/ takki DIDRIKSONS/ kengät PRAHASTA/ korvikset CORUU

Näistä asukuvista minulla oli lauantaina visio, jonka toivoin pääseväni toteuttamaan sunnuntaina, lauantaina kun satoi jatkuvalla syötöllä. Ja pääsin, kun nuorin nelikostamme nukahti kärryihin, niin saimme kuvattua veden lähellä. Mies sai napattua kuviin täydellisesti sen fiiliksen, mikä kuulaasta syyskelistä, syksyn parhaimmasta ja helpoimmasta asusta (neulemekko ja sukkikset) ja viikonlopusta syntyy. Saatteko fiiliksestä kiinni?

Kertokaa fiiliksiä lokakuusta, mikä siitä tekee ihanan tai kauhean kuukauden? Mitä pidätte syksyn simppelistä asusta?

Kuulasta keskiviikkoa!