Karmivan karnevaalin iloinen tunnelma!

Eilen pääsimme upeassa syyssäässä testaamaan Särkänniemen syyslomauutuuden, Karmivan karnevaalin. Auringon lämmittäessä selkää saavuimme alueelle, jossa karnevaali musiikki soi ja sirkusväki oli ensimmäisenä vastaanottamassa meitä. Täytyy sanoa, että hämmästyin panostuksen määrää – puistossa oli koristeltu joka ikinen nurkka, pelipaikka ja työntekijöillä oli upeat kasvomaalaukset tai naamiot. Homman eteen oli todellakin nähty vaivaa, jo puiston kiertäminen sen uudessa asussa on elämys, puhumattakaan esimerkiksi ravintoloiden myymistä hurjista ja herkullisista annoksista. Me osallistuimme myös Karkki ja Kepponen-kierrokselle (hinta 7 euroa), jota suosittelen ainakin pienemmille lämpimästi. Neljässä suorituspisteessä tuli kysyä ”Karkki vai kepponen” ja hurjia karkkeja tai vaikkapa ongintaa oli luvassa. Nauraa hihitin, kun esikoinen vaati, että haluan jonkun kepposen ja karkkia tuli. No, innosti sekin!

karmeakarnivaali1 karmeakarnivaali2 karmeakarnivaali8 karmeakarnivaali9karmeakarnivaali3 karmeakarnivaali13karmeakarnivaali7
Jotenkin karmivalta yritin näyttää hammaskarkissani, mutta toteutus taisi ontua. :D

Mitkä laitteet ovat auki Karmivassa karnevaalissa?

Moni laite on auki Karmivan karnevaalin aikana ja nyt kannattaakin testata esim. uutuuslaite Hype, ei tarvinnut jonottaa niin kuin kesäaikaan. Mies kehui kyytiä vuolaasti, mutta en sitten koskaan uskaltanut ja hipsin tuttuun ja turvalliseen Tornadoon, senkin ensimmäinen mäki ottaa joka kerta enemmän ja enemmän mahasta! Pikkunaiset juoksivat ensimmäisenä possujunaan ja 1,5-vuotias huusi mennessään ”kivaa, mennään, lisää, uudestaa” ja ilmoitti hyvin selvästi, että rakastaa huvipuistokieputusta. Hänen naamansa loisti varmasti eniten. Kesällä vähän pienintä jännittänyt Pikku Hinaajakin sai vain tyytyväisen hymyn kasvoille. Tämän ikäiset olisivat viihtyneet pelkästään Angry Birds-puistossa jo puolet päivästä! Kun olimme viimeisellä Karkki vai kepponen-pisteellä, kuopus lähti määrätietoisesti kohti karusellia ja sotkeutui matkalla hämähäkin seittiin, kyllä meitä hymyilytti. Siellä hän tiukasti ähisi ja verkosta kuului HALUAA! Menimme siis myös karuselliin.

karmeakarnivaali+hypekarmeakarnivaali6 karmeakarnivaali4 karmeakarnivaali15 karmeakarnivaali16 karmeakarnivaali14 karmeakarnivaali12

Minkälaista ohjelmaa Karmivassa karnevaalissa on?

Puistossa on tarjolla erilaista ohjelmaa karnivaaliin liittyen. On ilmaisia kasvomaalauksia (hei ihan huikeita, koko kasvot tosiaan maalattiin), tanssiesityksiä, tulishowta ja se jännin, zombie zone. Eniten kyselyitä onkin etukäteen minulle tuonut tämä, uskaltaako puistoon pienten kanssa karnivaalia tutkimaan. Vastaan, että todellakin uskaltaa. Puisto on jaettu erilaisiin alueisiin, on Zombie Zone, Skelenaario, Twisted Tivoli ja Dia de Los Muertos-alueet. Varsinkin päiväaikaan puistossa oli tyttöjen mielestä hyvinkin hauskaa ja he jaksoivat ihmetellä sirkusväkeä, tulishowta ja työntekijöiden kasvomaalauksia. Zombie Zone, joka on rajattu puiston päähän X:n yms. viereen on tarkoitettu yli 15-vuotiaille ja sinne kävimme kurkkimassa portilta, itse hiivin myös sisäpuolelle tutkimaan.

tulishowkarmeakarnivaali11 karmeakarnivaali18 karmeakarnivaali17

Täytyy sanoa, että vaikka ihan järjellä selitin itselleni, että kyseessä ovat maalatut näyttelijät, he vetivät roolinsa huikean hienosti. Maskeeraus oli ensiluokkaista ja zombien kävely ihan mahtavan ”aidon” oloista. Kun he hiippailivat ihmisten joukossa ja minä kuvasin itseäni kohti kävelevää zombieta, aloin vaistomaisesti höpöttää sille ”älä kiltti säikyttele minua”. Hih, kyllä oli hienosti toteutettu! Muutaman kerran päivässä alueella on zombiehyökkäys, jossa ihmisiä ohjeistetaan toimimaan ja osallistumaan ohjelmanumeroon.

karmeakarnivaali10 karmeakarnivaali5

Tytöt ovat sen verran pieniä, ettei 1-vuotias esimerkiksi osannut vielä pelätä mitään, nelivuotias alkoi hämärän tullen kysellä, mitä ne zombiet oikein ovat. Siinä vaiheessa tytöt olivatkin niin väsyjä, että päätimme suoriutua kotiin saunomaan pitkän karnevaalipäivän jälkeen. Pimeällä puiston valot tulevat varmasti vielä ihan eri tavalla oikeuksiinsa ja zombie zone…. No, on ihan varmasti vielä karmivampi!

Mieletön toteutus Särkänniemi, kiitämme hauskasta iltapäivästä!

Karmea karnevaali on tätä maanantaita lukuun ottamatta auki koko syyslomaviikon klo 13-21. Käykää kokemassa jännittävä uutuus! Joko joku ehti testata?

*rannekkeet sekä Karkki ja Kepponen-pussit saatu blogin kautta