Ensifiilikset Lutakon Superparkista – 4,5 tuntia täyttä tykitystä


 

                                                                         Kaupallinen yhteistyö Superparkin kanssa

superpark+lutakko+lapset

”Kiitos Katja, oli tosi kivaa” – pikkuneiti 7v
”Kiitos että saatiin tulla, hyppiminen oli parasta”  – toinen 7v pikkuneiti
Äiti, mulla oli maailman hauskinta”oma nelivuotiaani
”KIVAAA!” – oma yksivuotiaani
”LISÄÄÄ” – kaksivuotias poika trampoliinilla
Siis miten sä teit ton, näytä uudelleen -ilmapatjasta ja kuperkeikkaesimerkistä innostunut isä
POING POING POING – oma yksivuotiaani
Siis täällähän tulee hiki – kuopuksen kummitäti
Taas se meni tilttiin, huhuu, älä mene sinne! – pikkuveljeni, kun 1-vuotias siskontyttö ei ymmärtänyt jalkapallosääntöjä
Hei sä rikot koko ajan sääntöjä, yksi sinne trampoliinille! – pikkuveljeni ojensi paikasta innostunutta avovaimoaan
APUA miten korkea, en mä uskalla hypätä – samainen 26-vuotias kummitäti
Kato näin näillä mennään, äiti näyttää. Mihin ne katosi? – allekirjoittanut itse

Viime viikolla vietimme superhauskan iltapäivän nimensä veroisessa SuperParkissa. Testijoukkoomme kuului 6 aikuista ja 8 lasta ikäväliltä 1-7 vuotta. Olin vähän epäileväinen ikähaarukan suhteen, oma mielikuvani Superparkista oli täynnä skeittijuttuja ja isommille lapsille tarkoitettuja juttuja, saisiko testiporukkamme mitään paikasta irti? Kuten kommenteista päätellä saattaa, sai. Parasta kiitosta olivat nuo punaiset posket ja hikiset selät, kun poistuimme paikalta klo 20, paikan jo sulkiessa.

superpark+lapset+temppurata superpark+jyväskylä1sprpark+lutakko superpark+jyväskylä+foam

Kuten olette varmasti huomanneet, perheemme rakastaa niin liikuntaa kuin huvipuistoja. 1-vuotias on aikamoinen huimapää, joka on kolunnut Särkänniemen ja Tykkimäen laitteet, Hop Lopit ja Leon Leikkimaat jo. Lapsilla on luonnollinen tarve liikkua ja eräillä myös tauoton tarve kiivetä jatkuvasti, vaikka sinne ruokapöydälle. Ehkä parasta syksyllä onkin nämä erilaiset sisäleikkipuistot, kun vettä sataa ja energiaa täytyy päästä purkamaan johonkin. Aina ei jaksa kuravaatteitakaan pukea! Arkipäivinä monet sisäliikuntapaikat ovat ihanan rauhallisia ja me suuntaammekin niihin yleensä heti aamupäivästä. Tällä kertaa testasimme ensi kertaa heinäkuussa avatun Jyväskylän Superparkin arki-iltana ja viihdyimme paikan päällä yhteensä 4,5 tuntia. Jopa 1-vuotias veti täysillä tuon ajan kiukuitta, se kertonee viihtymisestä. Välillä söimme ruoat ravintolassa (olipa muuten oikeasti hyvät ruoat, äidille vuohenjuustosalaatti ja lapsille kanapastaa, ainoastaan jättihaarukat hankaloittivat lasten syömistä) ja taas puuha jatkui.

Olin aikamoisen kuvaushaasteen edessä, kun testiryhmä liikkui kuka missäkin, sisävalo on mitä on ja taapero halusi tankata tasaisin väliajoin syliä. Mutta kuvat kertovat siitä, kuinka vauhdikas päivä meillä oli!

superpark+bowling superpark+lapset superpark+lutakko+liukumäki

Koko puiston selkeästi suosituin paikka olivat trampoliinit ja foamit, joihin sai hypätä niin trampalta kuin korokkeelta. Hyppäsin vain matalammalta, otti sekin mahasta. Apua! Nelivuotiaille tuo paikka, jossa paljon viihtyi isompia lapsia oli vähän liian hurja ja sanoinkin, että pienten puolella pitäisi olla omat vaahtomuovit. Mm. Tampereen Superparkissa kuulemma onkin ja Jyväskylän puisto laajenee pian 1000 neliön verran, eli saa nähdä mitä sinne tulee!

Pääasiassa siis olimme alle 7-vuotiaille tarkoitetulla alueella, josta löytyi trampoliineja, kiipeilypaikkoja, sählyä, korista ja pienempien ykkössuosikki, ruohikkolinna, kuten esikoinen sen nimesi. Lapset jaksoivat loputtomiin kiivetä tuota kukkulaa ylös ja liukua mäkeä alas, kuopus totesi jopa nurmikon olevan niin liukasta, että sitäkin pitkin liukuminen sujui mainiosti. Minkä määrän liikuntaa he saivat paahtaessaan tuossa ylös ja alas!

superpark+foam+jyväskylä+vaahtomuovi superpark+hyppiminen superpark+jyväskylä+trampoliini

Kouluikäiset testaajamme taas viihtyivät isompien puolella ja nelivuotiaatkin menivät aika tavalla välillä itsekseen. Pienimpiä piti vähän vahdata, sillä alle 7-vuotiaiden paikassa oli pieni puute – trampoliinit olivat portaiden päässä ylhäällä ja portaat kivasti pehmustettu putoiluja varten, eli pieniä ajateltu. Mutta tuo n. 1,5 metrin korkuudella ollut koroke, josta trampoille mennään, oli yhden korkean kaiteen peittämä. Siinä oli kyllä oiva paikka taaperoilla putoilla ja ihmettelin suuresti, ettei siinä ollut verkkoa tai useampaa kaidetta! Joku päivystikin koko ajan portaiden luona.


Paikassa on valvojia, jotka vahtivat, ettei trampalla ole kuin yksi kerrallaan tai että porukka muistaa antaa toisille tilaa – trampoliinilla oli voimassa minuutti kerrallaan-sääntö. Vuorossa ollut valvoja näytti meille mitä kaikkea trampoliinilla voi tehdä ja hyppäsi ilmaan kävellen sitten seinällä hetken. Mitä?! Alla näette kuvankin, siinä siis ei kävellä lattialla vaan seinällä, kuva melkein näyttää siltä kuin olisi otettu ylhäältä! Me katsoimme huuli pyöreänä esimerkkiä, ei muuten osattu tehdä perässä, mutta harjoitus tehnee mestarin. Ilmapatjalla saimme valvojalta esimerkkiä kuperkeikkasarjaan, jonka hän teki välillä nousten käsilleen seisomaan. Urhea isä testiporukastamme teki parhaansa mukaan perässä, mutta valvoja alkoi jo varoitella sairaslomasta, alammeko siis olla liian keski-ikäisiä..? Isän puolustukseksi sanottakoon, että kyseessä on aktiiviurheilija, joka on tottunut lentelemään muun muassa kantoihin metsässä, hän selvisi siis tästäkin saikuitta.

superpark+trampoliini+lutakko superpark+jyväskylä+lutakko superpark+jyväskylä

Superparkissa voi tehdä vaikka mitä. On koripalloa, pesäpalloa, jalkapalloa, videon kautta Parkouria, hyppimistä, skuuttausta, skeittausta, pingistä, jenkkifudista, kiipeilyä… Ja lista jatkuu. Energian purkaminen on ehkä parasta tällä tavalla, ettei edes tajua harrastansa liikuntaa, joten ei lähde etukäteen suorittamaan mitään, vaan leikin varjolla liikkuu ja paljon. Taapero veti ylös ja alas mäkeä tuntikausia ja esikoinen ihmetteli lähtiessämme, miksi hänen jalkansa ovat niin väsyneet. Sanoin, että liikuit juuri tuntikausia ihan hirveästi ja hän jäi sitä ihmettelemään. Aikuinenkin saa tässä helposti päivän urheilut, kun hyppii ja kiipeää perässä. Liian tiukkapipoinen ei kannata lajien kanssa olla – taapero katsoi sormi suussa jalkapallon peluuta ja alkoi sitten tykittää käsin pisteitä. Juoksi ränniin, johon oli tarkoitus potkaista pallo ja huusi ilahtuneena mäkiiii! Väliäkö tuolla, kunhan hauskaa on! Me kannustimme liikkumaan ja puuhaamaan, sehän se pääasia on eikä se, että menee täysin sääntöjen mukaan.

Hauskaa on, että kirjoitettuani yllä olevan kappaleen, tutustuin enemmän siihen, mistä SuperPark on saanut alkunsa. Kainuulaisen Taneli Sutisen vuonna 2012 Vuokattiin perustama ensimmäinen SuperPark sai alkunsa siitä, että tulisi olla enemmän sisäliikuntapaikkoja, joissa olisi puuhaa sekä aikuisille että lapsille. Tarkoituksena on saada lapset liikkumaan viihteellisesti, ilman kilpailuasetelmaa. Olimme siis löytäneet Superparkin hengen, kun liikuimme vailla suorituspaineita ja sääntöjä, ikään katsomatta ja hauskaa pitäen!

superpark+parkour superpark+skuutti+jyväskylä superpark+jyväskylä+pingissuperpark+taapero superpark+jyväskylä+lapset
superpark+jyväskylä+jalkapallo
PISTEITÄÄÄ!! TYYLI VAPAA!

Superparkkiin voi ottaa kuukausikortin ja tuntuikin siltä, että muutaman kuukauden Jyväskylässä olleen puiston kantikset olivat jo selvillä. Skuuttausta harrastaneet pojat saivat leukani loksahtamaan auki, mielettömiä temppuja! Lähtiessään he huikkasivat tulevansa seuraavana päivänä uudelleen. Synttäritkin voi Superparkissa hoitaa, synttäripoppoita oli torstai-iltanakin temmeltämässä. Kuukausikortti maksaa 59 euroa ja sillä voi käyttää puistoja rajattomasti. Eli jos syyslomalla sataa vettä (niin kuin tuntuu satavan nyt joka päivä), voi kuukausikortilla purkaa energiaa ja liikkua Superparkeissa rajattomasti silloinkin.

Jos vanhemmat eivät ole lomalla koululaisten syyslomaillessa, on Jyväskylän SuperParkiin tuotu myös etätyömahdollisuus lomien ajaksi. Tarjolla on rauhallinen työtila, ilmaiset kahvit ja wifi-yhteys. Alle kouluikäiset muuten tarvitsevat aikuisen valvojan matkaansa puistoon ja alle nelivuotiaat temmeltävät ilmaiseksi. Äitini lupasi lunastaa vielä lokakuun ajan olevan kivan tarjouksen, eli isovanhemmat pääsevät ilmaiseksi lokakuun ajan puistoihin! Näin ollen meidänkin tytöistä isovanhempien kanssa täytyisi lokakuussa maksaa vain esikoinen, aika huippu tarjous ja mieleinen juttu vauhdikkaille tytöille!

superpark+synttärit superpark+taapero+temppurata superpark+superball sprpark+jyväskylä

Riemu, ilo, ystävät, onnistuminen, hauskanpito, hiki. Siinä päällimmäiset jutut mitä oli mielessä, kun lähdimme kotiin. Jopa muutaman kuulumisen ehdimme Jyväskylän kavereiden kanssa vaihtaa siinä möyrytessä. Esikoinen kyseli, tulevatko kaverit tänne huomenna uudelleen, kun asuvat Jyväskylässä, kun lopussa tuli kuulutus, jossa sanottiin että huomenna jatkuu? Tullaanko mekin? En uskaltanut tässä vaiheessa paljastaa, että Tampereellakin on kyseinen puisto. Aikamoinen väsykin paistoi yli 4 tunnin jälkeen lapsista, vai mitä sanotte? TILT tosiaan.

superpark+tramppa

Vaikka meitä ei sinällään alle kouluikäisten kanssa syysloma kosketa, kuitenkin harrastukset ja monet kerhot se tauottaa, eli ensi viikolla taidan paljastaa, että ihan läheltäkin löytyy SuperPark ja käydään testaamassa se!

Jos sinä innostuit kokeilemaan SuperParkia tai olet sen aiemmin kivaksi havainnut, niin kipin kapin Instagram-tililläni osallistumaan arvontaan, siellä lähtee neljän lipun setti yhdelle onnekkaalle! Arvonnan napsautan kiinni jo lauantaiaamuna 14.10. klo 8 ja kerron voittajan pikimmiten, eli ole nopea!

Kokemuksia SuperParkista? Innostuitko testaamaan? Vauhdikasta keskiviikon jatkoa!