Sunnuntai täynnä hyggeilyä ja uutuuksia

Hygge syntyy kun tekee jotain asiaa kiireettömästi, rennosti ja nautiskellen. Hyggen voi kohdata esimerksiksi sunnuntaibrunssilla ystävien kanssa, kävelylenkillä merenrannassa tai siinä hetkessä kun saa istua valmiiseen pöytään.

Kuten suuri ajattelija Nalle Puhkin joskus viisaasti sanoi tunteista puhuttaessa: ”Sitä ei kirjoiteta, se tunnetaan sydämellä.”

Viime vuonna erinäisissä yhteyksissä alkoi esiintyä sana hygge, yllä oleva on Ylen määritelmä ilmiöstä. Tuo tanskalaisten lanseeraama sana tai olotila on kuitenkin monelle vielä vieras, sen huomasin kun puhuin meneväni Hygge-messuille. Että mihin, oli yleisin kommentti tuohon lausahdukseen. Jyväskylässä viikonloppuna ensimmäistä kertaa järjestetyt Hygge-messut kuulostivat ihanalta ja siellä olisi tiedossa kaikkia omia suosikkejani: Teeleidi, hierontaa, Pyyhekauppa Lina, kirjoja, ruokaa ja muuta rentoon elämään ja hyvinvointiin panostavia yrityksiä, joten halusin ehdottomasti paikalle tutkimaan!

teeleidi+hygge+jyväskylä+paviljonki vr+lapset+juna

Eilen siis starttasimme junalla kohti Jyväskylää ja junamatkat yksin kahden pienen kanssa tuntuivat hetkellisesti joltain muulta kuin hyggeilyltä, mutta lopulta meno tasottui. Perillä odotti ihana messualue, sinne oli todellakin luotu hyggeilyn rauha. Ei ollut messuständejä pitkissä jonoissa, vaan oli istuskelualueita, kynttilöitä, havuja, puuta ja rauhaisa tunnelma. Messut eivät olleet välttämättä löytäneet vielä suurta yleisöä, mutta kävijällehän sunnuntain rauha ja tila olivat vain plussaa.

Paikalla sai jonottaa lettibaarista kampauksen tai istahtaa lasilliselle kuohuviiniä. Kokeilla erilaisia liikuntamuotoja tai kuunnella musiikkiesityksiä sekä luentoja. Me istahdimme porukallamme Teeleidiin, ikisuosikkiini, sillä halusin testata uutuudet Teeleidin Goldin sarjasta ja Raparperitaivas lähtikin makuna mukaani. Todella hyvää!

teeleidi+tee+uutuus+jyväskylä hygge+jyväskyläbolero+urheilu+hygge hyggekirja

Ihania uusia juttuja paikasta löytyi. Pikkuveljeni osti hyvää tekevän Riva Clothingin ÄLÄ HYLJEKSI-paidan itselleen. Sen tuotosta menee 3 euroa saimaannorppien suojeluun. Tässäpä ihan mainio idea ”parempaan” pukeutumiseen tai lahjaideaksi, minulle uusi merkki!

Paikalla oli huippukokkeja tekemässä ja maistattamassa ruokaa, itse maistoin Maija Silvennoisen kasviscurry-annoksen, joka oli herkullinen, mutta hintaansa nähden aika minimaalisen kokoinen. Herlevin Naughty Burgerit ovat hyviä, mutta niihin oli ehdottomasti paikan pisin jonokin, joten skippasin, kun Tampereeltakin löytyvät.

älähyljeksi+huppari rivaclothing+älähyljeksihygge+huippukokit riemupuoti

Lumenen pisteellä oli ihania uutuuksia testattavana. Harmony-sarja lanseerataan viikolla 42 ja se pitää sisällään pakurikääpää sisältäviä tuotteita ja mm. saunasuojavoiteen, jonka oma couperosaihoni ehdottomasti tarvitsisi!

Me nautimme ihanasta tunnelmasta ja kun löysin pisteen, missä sai 20 minuutin niska-hartiahieronnan eikä jonoa ollut, en voinut kävellä ohi. Se helpotti todella paljon ja niskojani hieronut, mainio Mourulanvaari sanoi, että lapaluun kohdallani olisi voinut soittaa aariaa, niin jumissa se oli. Huh, kyllä kannatti tuo parikymmenminuuttinen!

lumene+harmony+uutuus mysteerihuone+jyväskylä

Ehkä hauskinta oli Mysteerihuoneen järjestämä ”suunnistus”, jossa mentiin vihjeiden perusteella seuraavaan paikkaan Hygge-tonttua etsien. Jos tontun löysi, luvassa oli palkinto. Meidän neljän hengen aikuisseurue innostui noista arvoituksista ja vihjeistä kaikkein eniten ja tonttukin löytyi. Vähän nauratti palkintona olleet yksi karkki ja heijastin, mutta hei, matka oli tärkeintä. Olen todella pitkään halunnut testaamaan Mysteerihuonetta, mutta sopivaa porukkaa ei vain ole sattunut, niin että olisin päässyt. Toisaalta, minä olisin siellä varmaan sellainen, joka tuijottaisi kelloa ja huutaisi tehkää jotain, aika kuluu mieheni keskittyessä hiljaa ongelmanratkaisuun, naurattaa pelkkä ajatuskin meistä pakohuoneessa. Toivottavasti joskus pääsen, sillä lapsenakin oma suosikkiohjelma oIi Seikkailujen linnake. Vieläkin korvissa soi se ranskankielinen huuto, kun keräsivät lopussa kultakolikoita ennen tiikerien vapauttamista. Kuka muuten katsoi tätä? Miten minä eksyin näin aiheesta taas?

hygge+messut+paviljonki+jyväskylä sauna+hygge+jyväskylä

Hyggemessut olivat minusta ihan täydellinen sunnuntaiohjelma ja tykkäsin kovasti. Toivottavasti yleisökin ne löytää, että saadaan uudestaankin hyggeillä.

Oliko postauksessa sinulle uusia juttuja? Kävitkö hyggeilemässä? Rentouttavaa uutta viikkoa ja lokakuun alkua!

*liput messuille saatu