Hamam-pyyhkeitä Aleksanterinkadulla (sis. arvonnan!)

Aleksanterikatu Tampereella on kyllä todellinen aarre. Vaikka kävelen siitä usein, suuntaan yleensä johonkin tiettyyn paikkaan, jumppaan tai ravintolaan katselematta ympärilleni. Tästä syystä olin ohittanut kadulla sijaitsevan Pyyhekauppa Linankin, jonka kivijalkakauppa on sijainnut Tampereen ytimessä jo kolmen vuoden ajan! Ihailin Linan pyyhkeitä kesällä Lillanissa, sillä niitä myydään siellä. Aikovat ottaa nämä ihanuudet myös hotellinsa valikoimiin, kunhan hotellitoiminta saadaan käyntiin!

Somessa on levinnyt tänä vuonna vauhdilla hamam-pyyheinnostus ja olen katsellut kuvia ihastellen. Pyyhkeiden ulkonäkö hapsuineen miellyttää minua kovasti, sillä maalaisromantiikka on juttuni ja hapsulliset pyyhkeet tuovat kotiin romantiikkaa ja hieman myös mökkifiilistä. Pyyhkeet ovat ihanan suuria, niihin peittyy kokonaan kuivatessaan, mistä myös iso plussa!

pyyhkeenuusikeveys+lina lina+pyyhekauppa+hamamlina+hamam lina+pyyhe+tampere

Päästessäni vihdoin tutkimaan pyyhekauppa Linan valikoimaa huokailin aikani tuossa ihanassa väreillä iloittelevassa pienessä liikkeessä. Ensimmäiset neljä kuvaa ovat kaupasta, loput meiltä kotoa. Pyyhekaupasta löytyy varmasti jokaiselle mieluinen malli ja väri! Ja löytyy hapsuttomiakin, jos ne eivät ole sinun mieleesi. Aikuisten pyyhe on oikeaa jättikokoa ja lapsille suunnattu pyyhe on puolestaan ns. normikokoisen pyyhkeen kokoinen. Yllättäen en voinut vastustaa pinkkiä, joten otin kaksi eri sävyistä vaaleanpunaista lapsille, itselleni vaaleanpunaisen ja miehelle sentään harmaan. Harmaa ja musta ovatkin kuulemma myydyimmät värit.

Mikä näissä pyyhkeissä sitten viehättää hapsujen lisäksi? Ne ovat puuvillaa, joten kuivuvat paljon nopeammin kuin froteiset. Meillä on ollut välillä ongelmana, ettemme saa pyyhkeitä kuivaksi ja kosteaan pyyhkeeseen on inhottavaa kuivata, joten tämä auttaa siinä ongelmassa. Puuvillaiset pyyhkeet pestään 40 asteessa eikä niitä suositella laitettavaksi kuivausrumpuun. Fiilis kuivatessa on hyvin eri kuin froteepyyhkeessä ja vaatii hieman totuttelua. Saunan jälkeen tämä pyyhe on mielestäni täydellinen, sillä sen ”sisällä” tulee hieman viileämpi olo kuin froteepyyhkeessä, eli saunan lämmön jälkeen tähän kääriytyminen on aika täydellistä.

hamam+pyyhe+sauna pyyhekauppa+lina+hamam+torkkupeitto

Iso plussa pyyhkeissä on monikäyttöisyys. Niitä voi käyttää verhoina, torkkupeittona, huivina, käsipyyhkeenä tai keittiöpyyhkeenä, mielikuvitus on rajana! Meillä innostusta aiheutti myös pyyhkeen pakkaaminen pieneen kokoon: oivallinen apu triathlonia harrastavalle miehelle, kun kamaa pitää saada pieneen tilaan. Lisätilan tuoja, jos pitää pakata reissuun neljän hengen pyyhkeet. Tämä pyyhe menee äärimmäisen pieneen tilaan ja lasten koko riittää myös aikuiselle, jos haluaa saada vielä lisää tilansäästöä reissussa!

lina+hamam+pyyhe

En siis ihmettele, että Turkista rantautuneet hamam-pyyhkeet ovat saavuttaneet niin suuren suosion Suomessakin! Pyyhekauppa Linan pyyhkeistä iso osa valmistetaan pienissä perheyrityksissä ja yrittäjä Anne Caglayan käy henkilökohtaisesti 5-6 kertaa vuodessa tapaamassa kutojia ja seuraamassa valmistusta.

Heräsikö innostus? Ovatko hamam-pyyhkeet jo itsellesi tuttuja? Lina oli esillä myös Habitaressa, ehkä tutustuit viikonloppuna näihin pyyhkeisiin? Jos eivät ole tuttuja, suosittelen lämpimästi osallistumaan arvontaan, sillä Anne lupasi, että saan arpoa yhdelle lukijalle yhden aikuisten pyyhe + lasten pyyhe-setin. Värin saa valita itse Ranta-mallistosta.

hamam+pyyhe+lina+tampere

Arvontaan osallistut kommentoimalla tähän postaukseen, ovatko pyyhkeet jo tuttuja sinulle ja minkä värin valitsisit!

Onnea matkaan, arvonta sulkeutuu perjantaina 22.9.2017 klo 18!

Hyvää alkanutta viikkoa!

P.S. KIITOS kaikille viesteistä koskien puolimaratonia, palaan siihen vielä myöhemmin. Hyvin meni! <3