Syyssalaatti kauden herkusta

Monet tietävät, että rakastan ruokaisia salaatteja, voisin syödä aina vain niitä. Monia salaattiohjeita blogistakin löytyy ja monesti laitan niihin vain fiilispohjalla sitä, mitä kaapista löytyy. Perusainekset ovat usein samat, eli juustoa ja pähkinöitä löytyy salaateistani lähes aina, hyvin useasti myös avokadoa. Vaihtelevasti myös kanaa, kalaa ja erilaisia kasviksia.

omena+salaneuvos salaatti+salaneuvos

Tämä salaatti sai inspiraationsa kauden sadosta, eli omenoista. Aamulla hain omppuja omasta pihasta ja niissä oli vielä ihanasti yön kosteus pinnassa. Voisiko freesimpää olla! Koska salaattia söi tällä kertaa myös kylään tullut ystävä, se päätyi isommalle astialle pelkän oman lautasen sijaan.

Määrät heittelen mukaan aika fiilispohjalta, mutta suuntaa antavat ovat tässä:

pussi jääsalaattia
villirucolaa
2 avokadoa
erilaisia pähkinöitä (tässä saksanpähkinää, pekaanipähkinää ja cashewpähkinää)
luumutomaattia noin puoli purkkia
n. 150g Salaneuvos-juustoa
grillibroileria
3 omenaa

salad+salaneuvos+apple syyssalaatti

Näistä aineksista syntyy syyssalaatti syyskuussa, nyt kun omenat ovat herkuimmillaan! Juuston ja omenan liitto on vain niin lyömätön, nam! Avokado ja pähkinät tuovat hyviä rasvoja salaattiin, juusto ja kana proteiinia. Pitää muuten pitkään nälkää!

kanasalaatti chickensalad

Feta, parsakaali ja aurinkokuivattu tomaatti ovat myös sellaisia, joita usein salaatteihini sovellan.

Mielelläni otan ideoita vastaan, mitä sinä tykkäät salaattiin laittaa? Oikein rentouttavaa viikonloppua!