Kasvispainotteisia herkkuja Prahassa

Palataan vielä Tsekkeihin ja muutaman viikon takaiseen lomaamme, sillä haluan jakaa teille pari ruokavinkkiä mahdollista matkaa varten!

Prahan ruokakulttuuri tuo ensimmäisenä mieleen makkarat, joulutorilla tuoksuneen kinkun, oluet ja trdlot. Olipa siis yllätys, että söin Prahan reissullamme ihan parasta kasvisruokaa, jonka maukkautta ei ainakaan himmentänyt ihana näkymä!

praha+vegan+ravintola praha+vegan+restaurant

Vegan’s ravintola löytyy läheltä Prahan linnaa. Sinne päästääkseen saa kavuta useamman portaan ja mutkitella pieneen ja hertaiseen kattohuoneistoon, eli ei ehkä ihan paras paikka kärrykansalle. Pienestä ovesta pääsi vielä kattoterassille, josta ihailimme maisemia ja söimme maukkaita kasvisruokia. Vegaanista lasagnea, hampurilaista ja siemennäkkäriä itsetehdyllä guacamolella, tuo alkupala oli ehkä liiankin hyvää, olisin syönyt niitä loputtomiin! Palvelu paikassa oli erittäin ystävällistä ja päivän hampurilainen kerrottiin heti pöytään istuessa. Se oli muuten tuolloin pride-hampurilainen, kulkuettahan olimme katselleet aiemmin päivällä. Priden-hampurilainen sisälsi mm. parsakaalia, linssejä, pinaattia ja punajuurta!

praha+vegan+lasagnepraha+burger+vegan

Toisena aamunamme aloitimme päivän juoksulenkillä Vltava-joen varrella ja lenkin sekä suihkun jälkeen olimme todella nälkäisiä. Mies oli tutkinut, että ihan hotellin nurkan takaa löytyi Savoy-ravintola, jossa kerrottiin olevan Prahan paras brunssi. Kävelimme sinne ja saimme kuulla, että aamiaiselle pitäisi aina olla pöytävaraus. Vartin odottelun jälkeen pääsimme kuitenkin sisään. Yhdentoista aikaan jono alkoi olla jo aikamoinen, eli ehdottomasti aamiaisvaraus tai aikainen jonotus tänne!

Paikka oli iso ja tupaten täynnä, mutta tarjoilijoita oli paljon ja homma toimi sulavasti. Emme kauaa joutuneet odottelemaan aamiaista. Oma aamiaiseni sisälsi granolaa, jogurttia, mehua ja leipää, miehellä oli vähän tuhdimpi setti. Hänen aamiaiseensa kuului mm. köyhiä ritareita omenalisäkkeillä, oli muuten aika herkullista! Savoyssa oli mieletön kakkuvalikoima tiskillä, eli kannattaa siellä poiketa ihan teellä ja kakullakin, teelistakin oli pitkä kuin mikä!

Tilauksemme kuultiin väärin ja saimme vähän ekstraakin pöytään, mutta se hoidettiin tyylillä eikä mistään ekstrasta veloitettu, eli pisteet siitäkin. Onhan tuollainen hopeatarjotin ja tuorepuristettu mehu nyt aika ihanaa luksusta lomalla!

praha+savoy+brunssi praha+savoy+brunchsavoy+breakfast

Koska kesä ja kattoterassit olivat asia, josta halusimme nauttia, suunnistimme yhtenä iltana ostoskeskus Kotvan kattoterassille. Sieltä piti löytyä ravintola T-Anker ja hyvät näkymät. Kävelimme suoraan terassille, istuimme alas ja tarjoilija toi listat, siinä vaiheessa tajusimme, että T-Anker on aidan toisella puolella, katolla onkin kaksi ravintolaa. Me olimmekin Fashion Clubin terassilla. No, katsoessamme täpötäyttä T-Ankeria, ruokalistaa ja Fashion Clubia, jonka terassilla olimme sillä hetkellä ainoat asiakkaat, päätimme jäädä sinne. Odottelu olisi varmasti lyhyempi ja maisemat samat. Ruokakin oli vallan ok, eli maisemien takia suosittelen tänne kipuamaan ja ehkä jopa testaamaan sen T-Ankerin…

praha+kotva+restaurant prague+kotva+restaurant praha+kotva+food

Viimeisen aamun aloitimme Bohemia Bagelissa, jossa oli valtava lista erilaisia leipiä ja aamupalavaihtoja. Todella herkullinen lista olikin, eli jos kaipaa aamupalaa (menee kyllä lounaastakin), suosittelen käymään täällä! Ympäristö oli ihanan rauhallinen ja listalta löytyy varmasti jokaiselle jotakin!

prague+bohemiabagel

Kyllä hyviä ruokapaikkoja Prahassa piisaa ja monenlaista ruokaa. Meillä oli yksi aika onnetonkin aamupalakokemus, mutta onneksi löysimme monta hyvääkin ravintolaa parissa päivässä.

Oliko joukossa sinulle tuttuja juttuja? Tai reissua Prahaan suunnitteilla?

Mukavaa alkanutta viikkoa!