Frillahulluutta ja täydellinen ”elämänmuutos”

Kesän päivetys vielä iholla, syksyn viileys puhaltavassa tuulessa. Haikeus loppuvasta kesästä ja haave siitä, ettei tarvitsisi vielä käyttää sukkia ja pitkiä housuja. Siirtymävaihe, jossa voi vielä laittaa kirkkaita värejä ylle ja ahdistavien farkkujen sijaan liehuvat kukkalahkeet jalkaan.

Tässä asussa olen mennyt lähes koko viikon, koska siinä on ollut niin hurjan hyvä olla.

frillapaita+conversefrilla+onlyuusi

Frillabuumi alkoi viime keväänä, mutta nyt syksyn myötä se jyrää ihan joka paikassa. Itse olen bongannut mm. Pomp de Luxin, House of Lolan, Bestsellerin ja Lindexin syysmallistoissa frilloja. Meillä on tähän asti ollut pikkuneidillä aika paljon supersuosittuja ”frillapyllyjä”, eli leggareita, joissa frillat ovat pepun päällä. Menevät muuten hyvin kaupaksi lastenvaatekirppareilla enkä ihmettele, söpöjä ovat. Nyt tytöillä näkyy frilloja paidoissakin, joten oli äidinkin saatava oma pinkki frillapaita. Tämä vaaleanpunaisen sävy on sellainen, mihin voisin pukeutua aina.

converse+pink flowers+frilla

Syksyn tulon huomaa jo valokin määrässä (no mikä nyt on kun ei kamera tarkenna, vähentynyt valo, ei!), alkaneissa harrastuksissa (nautin muuten ihan hirveästi taaperomuskarista ja muista jutuista) sekä tarpeessa laittaa valot päälle.

Kulunut viikko on ollut kuitenkin ihan täydellinen. Olen huomannut viikossa, kuinka ihoni on kirkastunut, mielialani kohentunut ja jaksamiseni ollut ihan uudella tasolla. Miksi? Unen takia. Makkarimuutoksen myötä tytöt nukkuvat yönsä paremmin, itse nukun taas omassa sängyssä sohvien sijaan, enkä heräile jatkuvasti ähellykseen. Painajaisiin herännyt nelivuotias ei ole huutanut öisin nyt siskonsa kanssa nukkuessa. Melkein itken onnesta, kun herään aamulla levänneenä, huolimatta siitä, että aamut ovat aikaistuneet, kun tytöt herättävät toisensa aikaisin. Millaista onkaan lukea illalla kirjaa sängyssä ennen nukahtamista sen sijaan, että hipsii pimeässä sänkyynsä ja kuitenkin onnistuu herättämään taaperon? Ehkä muutos olisi pitänyt tehdä aikaisemmin. Jopa perhekerhossa eräs äiti sanoi minun näyttävän jotenkin reippaalta. Olokin on. Toivottavasti yöt eivät tästä huonone, kyllä taas 1,5 vuoden pätkäunien, peiton kanssa sohvalta toiselle vaelluksen ja sitä ennen supistusten takia valvomisen jälkeen uni on jotain. Korvaamatonta. Voisin kirjoittaa varmaan useamman postauksen aiheesta unettomuus, uni ja siitä, miten tottuu selviämään muutaman tunnin unilla, mutta ei sitä jotenkaan ole oma itsensä kuitenkaan. Ja se sitten vaikuttaa koko perheen hyvinvointiin, kun äitiä väsyttää ja paljon.

frilla+leather
paita ja takki ONLY/ housut H&M/ kengät CONVERSE/ rannekoru BY PIA’S

Niin syvällä alitajunnassa heräily ja unettomuus on, että tulevasta yöstä ei koskaan tiedä ja aina nukkumaan mennessä vähän ahdistaa. Että mitä tästä taas tulee. Mutta nyt on herännyt toivo paremmista unista ja syksy ei yhtään haittaa tässä asiassa, valoisat aamuyöt eivät ole minua varten.

En osaa edes kuvailla sitä onnea, mikä on ollut ryömiä omaan sänkyyn iltaisin rauhassa. Makkarin telkkarista ei ole raskausajan jälkeen katsottu kuin aamuisin Pikku Kakkosta. Ja se muutoskin, että huone vaihtui virkistää, minun luonne kaipaa aina pikkaisen jotain muutosta ja säpinää.

Miten teillä on ratkaistu nukkumisjärjestelyt? Unettomia äitejä sohvalla vai hyväunisia perhepedissä? Entä iskeekö frillat vai onko liian tyttömäistä?

Oikein ihanaa viikonloppua just sulle!