Kaksin Prahassa

Kun lähdimme pari viikkoa sitten Prahaan, tavoitteemme olivat kohtuullisen pienet. Halusimme nukkua, syödä hyvin, käydä ostoksilla niin että jotain ehtii sovittaakin ja istuskella. Nähtävyyksien suhteen tavoitteita ei ollut, oli vain tarkoitus rentoutua kaksin, nauttia ehkä kesän viimeisistä helteistä. Sanoisin, että onnistuimme erittäin hyvin.

Kun olimme Prahassa ensimmäisen kerran, oli joulukuu ja kiersimme urakalla museoita ja nähtävyyksiä lapsettomana pariskuntana. Joulutoreja oli joka nurkalla. Ajelimme hop on hop off-bussilla, joka oli muuten informatiivisin turistibussi, jolla olen ajellut! Kävimme iltaristeilyllä Vltava-joella (onnistuu siis talvellakin), kävimme kirkossa joulukonsertissa. Kiersimme niin kidutusmuseon kuin linnan alueen, kävimme juutalaisten historiasta kertovassa museossa. Kiersimme ostoskeskukset ja Kaarlen sillan sekä kävimme John Lennon wallilla. Ihastuimme paikkaan ja voin lämpimästi suositella noita joulutoreja! Kaikkea muutakin tekemäämme voin suositella, ainoastaan kidutusmuseon jättäisin väliin.

praha+princeuhotel praha+royalprague praha+charlesbridge
praha+castle

Nyt tavoitteet olivat siis kesässä, rentoutumisessa ja fiilistelyssä. Hotellimme oli ensimmäisellä kerralla ihan ostoskadun vieressä, nyt se oli eri puolella jokea linnan vieressä ja kiva niin. Tuli kuljettua eri seutuja. Heti kentältä ostimme kolmen päivän lipun julkisiin, ratikoilla pääsee todella hyvin kulkemaan. Myös hotellimme Royal Prague City Apartments oli siisti ja mukava, tosin aamupalaa siihen ei kuulunut, mutta tämä oli vain kiva asia näin lyhyellä reissulla. Voin siis suositella!

Ostoskadulla on kivasti kaikkea lähekkäin Mangosta Desigualiin ja paikallisesta kenkäkaupasta paikalliseen Manufakturan kosmetiikkaan, jos ostoksille mielii. Sen sijaan noilla huudeilla ei kannata kyllä syödä, ruoka on helposti ylihintaista. Me halusimme nähdä kuvissa niin upealta näyttäneen hotelli U Princen kattoterassin ja upeahan se oli. Yllätyin, että niinkin keskihintainen hienoksi paikaksi paraatipaikalla. Suosittelen lämpimästi käymään ja ihailemaan maisemia!

praha+bubbles praha+royalpraguecityapartments royalpraguecityapartments praha+tram
praha+nighttime

Ensimmäinen päivä oli pilvinen, joten keskityimme ostoksiin, hyvään ruokaan ja kävelimme linnan alueella. Kaarlen sillan kiersimme tällä kertaa, kävelimme vain molemmat vierekkäiset sillat läpi. Siellä sillalla sai joulukuussa kävellä ihan rauhassa, elokuussa se oli kuin muurahaispesä. Ei huvittanut tunkea sekaan. Katselimme Pride-kulkuetta, joka kesti valehtelematta varmaan 45 minuuttia, ihmisiä vaan tuli ja tuli lisää!

Toisen päivän aloitimme juoksulenkillä Vltava-joen rantaa pitkin ja siirryimme sitten aamiaiselle yhteen Prahan suosituimmista aamiaispaikoista, jonne ei kuulemma ole asiaa ilman varausta. Mutta me onnistuimme! Kirjoitan ruokavinkeistä vielä erikseen. Sitten oli pakko päästä polkuveneilemään ja se olikin oikeasti todella kivaa. Sellaista puuhaa, jota en ehkä olisi pienten kanssa tehnyt, sen sijaan kaksin auringosta ja maisemista nauttien tunti oli liian lyhyt aika, joten huikkasimme että olemme vielä toisen. Vuokraamon vieressä oli jopa baari, josta tarjoiltiin juoma polkuveneeseen suoraan. Tunti maksoi 10 euroa, hienommat polkuveneet (joutsenet yms.) olivat kalliimpia.

praha+pride praha+princeu praha+view praha+paddleboat praha+polkuvene praha+vltava
prague+swan

Kävelimme pitkin katuja vailla päämäärää ja istuimme kirkon vieressä miettien, mennäkö käymään vai eikö mennä. Sitten se menikin jo kiinni. Tapasimme ystävää ja söimme paikoissa, joihin olisi ollut hyvin vaikeaa mennä lapsen kanssa. Mietiskelimme edellistä reissuamme ja nautimme lämmöstä. Treffasimme ystävää. Söimme jätskillä täytetyn Trdlon, joka on vähän kuin tikkupulla. Siinä se pari päivää meni!

Praha on mielestäni todella kivan kokoinen paikka, jossa on vähän kaikkea historiasta ostoksiin ja baareista moniin ruokapaikkoihin. Hintataso on hyvin kohtuullinen, eli se on kiva paikka piipahtaa pari päivää lyhyiden lentojen ja edullisuuden takia. Elokuussa turistien määrä on aika huikea ja vanhan kaupungin puolella se vähän ahdistaakin. Joulukuussa ei moista tungosta ollut. Toisaalta oli ihanaa nauttia rauhassa polkuveneilystä kun keli sen salli ja aamukahdeksalta sai vielä juosta ihan rauhassa, kymmeneltä turisteja oli jo niin, ettei olisi tehnyt mieli juosta ja törmäillä.

praha+trdlo praha+staremetsko praha+statue praha+summer
praha+vltava+swan

Se on aika hauska, miten lapsettomana paahtoi kaupungissa paikasta toiseen ja nyt kahden pienen vanhempina luksusta oli ehtiä jutella toisen kanssa ummet ja lammet, pitää kädestä kiinni ja nukkua pidempään. Sitä arvostaa nykyään pieniäkin asioita. Se kertonee onnistuneesta reissusta, että kävin kuvia läpi hymy huulilla. Kiva kahdenkeskinen retki! Kuvien hengestäkin varmasti huomaa fiilistelyn määrän? Pahoitteluni, että kuvia tuli näin paljon, tuli valinnanvaikeuksia!

Uskoisitteko muuten, ettemme nähneet pisaraakaan sadetta? Ensimmäisen päivän pilvien perusteella en minäkään, kyllä se sade taisi läheltä mennä!

Onko itselläsi kokemuksia Prahasta, mitä suosittelisit? Palaan vielä kerran reissuumme ruokavinkkien kera. Iloista viikonloppua!