Sudio Sweden – yksi juoksijan ykkösvarusteista (nappaa alekoodi!)

Ainakin Instagram-tiliäni seuranneet ovat huomanneet, että olen kääntänyt kelkkani juoksemisen suhteen täydellisesti. Siis ihan täysin. Siinä missä ennen vihasin juoksua, on 10 kilometrin juoksulenkki tällä hetkellä jo peruslenkki. Aikaa on mennyt kahdeksan kuukautta, sillä juoksin ensimmäistä kertaa ikinä 23.12.2016. Salijäsenyyteni on valunut hukkaan, sillä aina sään salliessa olen mieluummin kirmannut juoksuun kuin lähtenyt jumppaan. Tämä on asia, mitä en ikinä olisi uskonut päästäväni suustani.

Luulin pitkään, että jos lenkkarit ovat hyvät, niin siinä se, sitten juostaan. Mitä enemmän kilometrejä on kertynyt, olen huomannut, että todella moni muukin asia vaikuttaa lenkin kulkuun. Kompressiosukat ovat olleet minulle mieleiset, hyvät urheiluliivit ovat nyt tietenkin ykkösjuttu. Mutta se, millä en uskonut olevan niin isoa merkitystä, ovat kuulokkeet, mistä kuuntelen musiikkia juostessa. Musiikki siivittää jalat lentoon lenkillä!

sudiosweden+ale

Kun juoksin puolimaratonin toukokuussa, mies haki minulle edellisenä päivänä jotkin halvat langattomat kuulokkeet kaupasta. Langattomat siksi, että tiedätte miten käy kun juoksukädet viuhtovat? Kyllä, sitä osuu hetkessä edessä heiluvaan piuhaan ja repii napit korvistaan. No, ne puolikkaalla päässäni olleet langattomat meinasivat pudota koko ajan, sillä volyyminappi painoi toisella puolen päätä ja veti toisesta korvasta nappia ulos.

Kun minuun otettiin yhteyttä ruotsalaisesta Sudio Swedenistä kysyen, haluaisinko kuulokkeet mietin pitkään, että mihin niitä tarvitsen, meillä on luureja vino pino, eivätkä langattomatkaan toimineet. Lopulta päätin kokeilla. Arvoin isojen, mielestäni vähän ”imagokuulokkeiden” ja pienten TRE-nimisten nappien välillä. Totesin, että ne isot vievät liikaa tilaa matkalla muutenkin täydestä laukusta ja ovatko sitten kuitenkaan kivat rajusti hikoillessa. Valitsin siis pinkit (TOTTA KAI!) ja langattomat TRE-napit. Ne muuten takaavat hyvän äänentoiston lisäksi äänenläpäisyn, joten vaikka kuulen musiikin hyvin, kuulen myös liikenteen ja muut liikkujat lenkillä!

Ne saapuivat kauniissa paketissa ja täsmäsivät täysillä Suunnon juoksukelloon. Lähdin ensimmäiselle lenkille epäillen, että nämäkin putoavat päästä ja hämmästys oli suuri. Ne eivät hievahtaneetkaan. Istuivat päässä kuin tatti juostessa, äänentoisto oli huippuluokkaa, bluetooth toimi puhelimen kanssa moitteetta ja ja. Biisi ja volyymi toimii helposti juostessa korvan juuressa olevista painikkeista. Lataus kestää pitkään (nämä siis vaativat latauksen ajoittain). Niistä tuli minun paras lenkkikaverini. Musiikilla on valtava merkitys oman lenkin mielekkyyteen ja sujuvuuteen ja mukavat kuulokkeet toivat ihanaa helppouden tunnetta mukaan. En olisi uskonut! Kuulokkeissa on paino molemmin puolin, joten volyyminappi ei vedä niitä alas. Puhelin minulla kulkee juoksuvyössä (juu, sellainen ihana vyölaukku suorastaan).

sudiosweden+tre sudiosweden+suuntospartan

Ainoa ”vika”, jonka olen bongannut kuulokkeissa on, jos puhelimen ja luurien väliä huitoo jollain isolla. Esim. puhelin juoksuvyössä ja luurit päässä kahvakuulailu aiheuttaa pätkimistä, en tiedä onko ylipäätään bluetooth-ominaisuus?

Nämä ovat kesän ajan tehneet lenkeistäni kevyempiä juosta, joten suosittelen vilpittömästi! Jos innostut, nappaa talteen koodi KATJA15 ja sillä saat -15% alea kuulokkeista. Suomeen on myös ilmainen pikatoimitus!

running+suunto suuntospartan+sudiosweden

Vähän jännittää säilyykö juoksuinnostus, syyskuussa olisi pari kisaa juostavana (kisaan siis vain itseäni vastaan näissä tapahtumissa), joita odotan samalla hirmu innoissani, samalla vähän kauhulla. Samalla täytyy myös muistaa lihaskunto ja -huolto ja malttaa tehdä muutakin kuin kipittää. Miten voi iskeä tällainen kärpänen, hyvä kello ja kuulokkeet lisäsivät intoa vielä lisää.

Liikunnan riemua ei kyllä mikä voita tai sen tuomaa energiaa!

Muita jotka ovat kokeneet juoksuhurahduksen? Mikä on sinun ykkösvarusteesi lenkillä? Kepeitä lenkkejä jokaiselle!

*Sudio Sweden-kuulokkeet saatu blogin kautta

*Suunto Spartan testissä pr-toimiston kautta