Porvoon makuelämykset ja pettymykset

Niin kuin kerroin, Lapinjärven sijainti oli huippu myös sen vuoksi, että moneen paikkaan oli lyhyt matka. Yksi niistä on Porvoo, joka sijaitsee 30 kilometrin päässä. Jouduimme lähtemään sinne rengasrikon takia uutta rengasta ostamaan ja päätimme samalla lounastaa siellä, sillä Porvoon ravintolat ovat jääneet hyvinä mieleen. Myönnetään, että lounaskuvat alkava olla aika haastava rasti kahden joka suuntaan liikkuvan lapsen kanssa, mutta halusin silti kertoa teille lounaskokemuksestamme Porvoossa!

Keli oli hirveä, kun kipitimme läpi kaatosateen Fryysarinrantaan, jossa on lounasbuffana kalaa eri muodoissa. Kalakeittoa, silakkapihvejä, graavilohta, kaikkea mitä kuvitella saattaa.

porvoo+fryysarinranta porvoo+lounasravintola porvoo+fryysarinranta+lounasfryysarinranta+lohisoppa

Paikkana Fryysarinranta on viehättävä ja sijainti joen rannassa kaunis. Olimme tuona sateisena päivänä ainoat lounasasiakkaat ja siksi hämäsikin, että palvelu jäi todella puolitiehen. Ainoa asia mitä tilasimme buffan ulkopuolelta (maidot lapsille) jäi toimittamatta ja jouduimme pyytämään uudelleen niitä. Alakerrassa järjestettiin isompia juhlia, jonka vuoksi meidät taidettiin unohtaa.

Ruoka sen sijaan oli todella hyvää ja inhokkini silakkapihvitkin olivat herkkua, joten jos ehdit vielä elokuun aikana testaamaan kalapöydän, niin suosittelen! Kalakeitossa oli todella runsaasti lohta ja lapsille pystyi ottamaan pelkästään keiton.
porvoo+jokiranta

Jälkkärille suuntasimme ihan nurkan takana sijaitsevaan Petri’s Chocolateen, johon ihastuimme pari vuotta sitten käydessämme Fiskarsilla, heillä on myös siellä kahvila. Käsintehdyt suklaat ja pikkuleivät sekä valtava valikoima kakkuja odottivat meitä tiskissä. Haudutettua teetä oli montaa sorttia ja tytöt palvelivat todella ystävällisesti. Jos olet teen ja suklaan ystävä, niin tämä on kyllä ehdoton paikka piipahtaa Porvoossa!
porvoo+petris porvoo+petriscakes porvoo+petrischocolate

Iski ihan hirveä suklaahimo ja suussa alkoi maistua tuolla maistiaisena ollut limesuklaa, voi nam. Lähden kaivelemaan kaappeja, iloista viikonloppua sinulle!

Onko tuttuja makumuistoja näissä paikoissa?