Protaraksen vinkit

Niin se kesä livahti ja koulujen alku jo häämöttää. Minulla oli kaikkia lasten kesävaatteista alkaen postausten ”to do”-listalla, mutta vaikka olen tehnyt ahkerasti juttuja, kesä ei tunnu riittävän kaikkeen!

Matkavinkit kuitenkin pysyvät netissä ensi kesääkin ajatellen tai kyllähän Kyprokselle voi matkustaa pitkälti syksyllekin, joten ajattelin vielä rustata teille mitä tehdä Protaraksessa, tuossa pienessä kylässä, jossa kauneinta on ehdottomasti sen ranta Fig tree Bay ja sen rantaraitti. Jos harrastat juoksua, suuntaa sinne lenkille!

TIVOLI
Yöelämää emme tutkineet Protaraksessa, mutta iltaisin pääkadulla aukeaa kiva pieni tivoli, joka oli ainakin meidän pienille juuri sopiva vauhtimatoineen sekä karuselleineen. Kyllä siellä vanhemmatkin innostuivat ajelemaan tosin. Kannattaa käväistä!

protaras+amusementpark protaras+huvipuisto

TANSSIVAT VEDET
Protaraksen pääkadun päässä on joka ilta näytös nimeltään Magic Dancing Waters ja arvoimme ensimmäisen viikon mennäkö vai eikö mennä tänne. Hinta oli kuitenkin kohtalaisen korkea, 23 euroa aikuisilta ja 15 euroa lapselta ja arvelimme, että kyseessä voi olla pahemman luokan turistisetti. Myös shown alkamisaika, kello 21 vähän arvelutti. Ensimmäisen viikon jälkeen päätimme kuitenkin käydä shown kurkkaamassa ja niinhän siinä kävi, että molemmat tytöt nukahtivat kesken kaiken, mutta kyllä esikoinen silti sanoo aina suihkulähteen nähdessään ”ihan kuin ne vedet Kyproksella” eli jotain jäi mieleenkin! Meidän mielestämme show oli ”ihan kiva”, eli olihan se upeasti tehty ja palkintoja voittanut. Esitys päättyi tulivuoren purkaukseen, joka oli aika mieletön valoshow, joten jos alueella on, kävisin kyllä tämän esityksen katsomassa. Biisit olivat hyviä ja esitys kuitenkin mukaansa tempaava. Liput ostimme etukäteen, mutta vasta saman päivän aikana ja silloin niitä hyvin oli, usein on kuulemma loppuunmyytykin eli kannattaa tsekata etukäteen!

protaras+dancingwaters protaras+magcidancingwaters protaras+magicdancingwaters protaras+tanssivatvedet

AKVAARIO – OCEAN AQUARIUM
Eräänä päivänä lähdimme paikallisbussilla käymään Protaraksen akvaariossa, josta opas sanoi että ei ole mikään ihmeellinen. Bussi ei kuitenkaan maksanut kuin 1,50 euroa ja sillä pääsi lähes oven eteen (kuski huuteli millä pysäkillä hypätä ulos), joten päätimme paikan tutkia. Akvaario ei ollut suuren suuri, mutta oli siellä pienille tutkittavaa. Lisäksi tykkäämme aina horista sukelluskokemuksista akvaarioissa käydessämme. Parasta lasten mielestä taisi kuitenkin olla iso varjossa oleva leikkipaikka pihalla sekä kilpikonnien syöttäminen. Paikassa on iso kahvila, josta saa ostaa kilpikonnille syötettävää. Oli muuten aika jännää! Paikassa on myös mm. pesukarhuja, jotka valitettavasti näyttivät voivan hieman huonosti. Tämä on aina näiden eläintarhojen ja akvaarioiden miinuspuoli.

protaras+akvaario protaras+oceanaquarium protaras+aquarium protaras+turtles

COFFEE ISLAND
Vaikka hotellimme oli muuten ihan nappi, ei sielläkään ollut kuin pussiteetä. Coffee Island tarjosi minulle irtoteetä ja nautin suuresti! Tosin kerran lykkäsivät siihen maitoa ja huomasin vasta matkalla ja juomatta jäi. Lähes vastapäätä löytyy kauppa, jossa on kaikki Disney-keräilijän unelmat, minäkin meinasin hepuloida kaupassa tytöistä puhumattakaan.

protaras+nighttime

Protaras on pieni ja mukava kylä, jossa parasta on ranta ja nautiskelu. Tässä pari vinkkiä jutuista, jotka kannattaa kokea erityisesti jos lasten kanssa matkustaa, toivottavasti niistä oli iloa!

Onko tuttuja juttuja sinulle? Tai Kyproksen reissu suunnitteilla? Hyvää alkanutta viikkoa!

*kuvissa näkyvät lasten Silverjunglen paidat saatu blogin kautta