Lapsuudenmuistojen päivitys Ysitien lemmikissä

ysitienlemmikki+lapset

Mummilassa ollessa tulee harvoin lähdettyä mihinkään. Siellä on niin hyvä olla, siellä on yleensä viikonlopun tai käy kavereita moikkaamassa. Nyt kun miehen loma alkoi ja olimme Jyväskylässä pidempään kuin viikonlopun, ehdotin reissua Ysitien lemmikkiin. Leppälahdella, noin 18 kilometrin päässä Jyväskylästä oleva kotieläinpiha kaikui mielessäni vähän negatiivisena lapsuudesta, mutta halusin nähdä paikan uudelleen. Saimme mukaan esikoisen kummitädin ja lähdimme matkaan. Aurinko jaksoi paistaa koko aamupäivän ja sade iski mummilaan palatessa. Aika optimoitu reissu taas!

ysitienlemmikki

Lapsuudesta oli jotenkin jäänyt mieleen, ettei täällä paikassa ”ole mitään”. Kävimme joskus jollain luokkaretkellä täällä tai? En tiedä paljonko paikka on muuttunut 20 vuoden aikana, mutta mietin aamupäivän aikana, että ehkä vierailin täällä vähän liian vanhana. Alle kouluikäinen oli täällä nimittäin aivan haltioissaan. Oli eläimiä, oli eläimiä joita sai rapsuttaa ja silittää, sai tehdä hiekkakakkuja, sai nähdä laamoja ja pääsi pupusaareen! Nelivuotias oli todella innoissaan, yksivuotias meinasi jännittää liikaa röhkivää villisikaa tai syötettäviä vuohia, mutta silitti onnellisena kissaa. Äiti oli puolestaan haltioissaan Nöffistä, minipossusta, joka rakasti rapsutuksia. Ja sen kyllä huomasi, että possu nautti!

minipossu+ysitienlemmikki lammas+ysitienlemmikki ysitienlemmikki+vuohiriikinkukko+ysitie

Sanoisin, että 2-3 tuntia hurahtaa helposti näinkin pienessä paikassa, jos keli on hyvä. Morjestimme eläimet, keinuimme, teimme hiekkakakut ja isompi neiti kävi ratsastamassa. Lähdimme aamulla niin kiireellä, ettemme ehtineet ostaa eväitä, mutta eipä haitannut – Ysitien lemmikistä löytyi sekä kahvio, että sieltä mukaan ostettavia eväitä. Me ostimme muun muassa eväskorin, jossa oli mehu, sämpylä ja hedelmä ja se maksoi 4 euroa. Kohtuullisen maltillinen hinta mielestäni, kun sämpylässäkin oli kinkut, juustot, paprikat, salaatit ja muut höppeet. Oli ihanaa istua ulkosalla syömässä eväitä ja grillaamassa makkaraa eläimiä katsellen. Paperia, käsidesiä ja muita tarvikkeita löytyi grillipaikoilta, joita niitäkin oli useampi.

laama+ysitienlemmikki eväskori+ysitienlemmikki pupu+ysitie vuohi+ysitienlemmikki ysitie+kukko poniratsastus+ysitienlemmikki

Itse sisäänpääsy kustansi 10 euroa aikuisilta ja 5 euroa lapsilta. Ihan ilmaiseksi alueelle ei siis päässyt. Toisaalta tuohon lapsen vitoseen sisältyi mm. poniratsastus (ja ponin nimi oli Elsa, Frozen-fani innostui!) sekä grillipaikat, eli kohtuullinen se oli.

Omat muistikuvat masentavasta Ysitien lemmikistä luokkaretkellä murtuivat siis täysin, kun näin lasteni innon ja sain olla paikassa äitinä. Alle kouluikäisten (ja miksei toki vanhempienkin) vanhemmat, jos ajelette ysitiellä, käykää ihmeessä tutustumassa Nöffiin, Elsaan, Pedroon ja muihin hurmaaviin eläimiin!

Ysitien Lemmikki
Palvaniementie 2
41450 Leppälahti

Avoinna päivittäin klo 10-18

Onko paikka tuttu? Mitä pidät?