Harmoonin kesäbrunssilla fiilis kuin Keski-Euroopassa

Kaunis puutarhamainen sisäpiha, rento musiikki, upea auringonpaiste ja kiireetön sunnuntaipäivä. Yksi Jyväskylän parhaimmista ravintoloista. Siinä oli aika mainiot lähtökohdat kesäbrunssille, jolta odotin paljon. Ravintola Harmoonissa Jyväkylässä järjestetään heinäkuussa sunnuntaisin brunssi kello 12-16 ja kun kuulin siitä, tein pöytävarauksen välittömästi. Sateen sattuessa se katetaan sisälle, mutta voi mikä tuuri meillä kävi kelin kanssa, eihän se olisi voinut olla kauniimpi! Saimme siis nauttia sisäpihan tunnelmasta, joka toi mieleen jonkun aivan muun paikan kuin Jyväskylän.

harmooni+jyväskylä harmooni+ravintola+jyväskylä harmooni+kesäbrunssi

Edellisestä visiitistä Harmooniin oli kulunut lähes vuosi, mutta sen perusteella odotin ruoalta paljon. Eikä tarvinnut pettyä. Brunssille oli koottu hyviä makuja ja laadukkaita ainesosia maltillisesti, joten kaikkea jaksoi maistaa, eikä sortteja ollut kymmeniä. Tarjolla oli muun muassa raikkaita salaatteja, haukimureketta, ylikypsää karitsaa sekä aivan ihanaa leipää. Pöytäseurueemme suosikiksi nousi savumuikkusosekeitto, joka oli aika yllättävä ja mielettömän herkullista. Luulimme ulkonäön perusteella keittoa sienikeitoksi ja olikin ihana yllätys, että siinä maistui savuisuus ja muikut. Ihan napakymppi!

harmooni+brunssi+jyväskylä brunssi+kuohuviini+harmoonisavumuikkukeitto+harmooni+jyväskylä

Paikassa on rauhallinen ja viipyilevä tunnelma sekä osaava henkilökunta. Mielestämme näin laadukkaaksi brunssiksi hinta 21 euroa oli myös suhteellisen edullinen. Nelivuotias pääsi puoleen hintaan, vuoden vanhasta ei veloitettu, koska hän ei varmaan syö paljoa. Totuus oli, että taapero söi paljon enemmän kuin siskonsa, haukimureke ja rakuunaporkkanat osoittautuivat erityisiksi suosikeiksi ja pienen lautanen tyhjeni vauhdilla. Lapset otettiin ilolla vastaan ja heille järjestettiin syöttötuolit, eli tänne voi hyvillä mielin pientenkin kanssa mennä.

harmooni+taapero jälkiruoka+harmooni harmooni+jyväskylä+ravintola+brunssi harmoni+brunssi+tee

Muiden kehuessa kahvia hyväksi minä totesin, että myös tee oli ihan ensiluokkaista ja oikeaoppisesti haudutettu. Kyllä se teenjuojan fiilistä nostaa, kun ei tarvitse lillutella teepussia kiehuvassa vedessä, vaan saa kaataa täydellisen väristä ja juomalämpöistä teetä suoraan mukiin. Kuulostaa hassulta, mutta näistä pienistä onnistuneista yksityiskohdista ne hyvät ravintolakokemukset syntyvät!

Jos mahdollista, mene ja koe Harmoonin brunssi, vielä pari heinäsunnuntaita jäljellä!

Oletko itse käynyt Harmoonissa? Tai brunssilla? Aurinkoista alkanutta viikkoa!