Lillan, Tampereen suloisin uutuus

Olette varmasti huomanneet, että rakastan erilaisia kahviloita? Jos niistä löytyy hyvää teetä, salaatteja ja kiva miljöö, niin siinä on jo sellainen kombo, että saa minulta sydämiä. Tampereen Viinikkaan, heti kirkon viereen vappuna auennut kahvila onkin aikamoinen helmi kahvilatarjonnassa. Suloinen kahvila, jonka tiskin takana häärivät omistajat, saa minulta täydet suositukset. Paikka on kaunis ja persoonallinen, piha on ihana ja lasten kanssa helppo (mokasin kyllä kun annoin lasten valita istumapaikaksi kuistin!) ja jaloissa hääräävät Hertta ja Irma, eli HAUVAAAAT kuten kuopus huuteli.

lillan+tampere+foodlillan+hortensia+viinikkalillanhotelcafe+tampere lillancafe+vihersmoothie lillancafe+tampere+viinikka

Tarjolla on toasteja, jätskiä, salaatteja, kahvia ja teetä sekä leivonnaisia ja smoothieita. Me joimme mangosmoothien niin vauhdilla, että piti tilata vielä vihersmoothie perään, joka oli esikoisen mielestä vielä mangoa parempi. Mansikkaa, fetaa, suolapähkinöitä ja balsamicoa sisältänyt salaatti oli täydellinen kesäpäivään sopiva herkku ja tee, arvatkaa mistä se on lähtöisin? Rakastamani Teeleidin, eli Annen hyppysistä, hän on tehnyt Lillanille omat teet. Omistajarouva Paula on muuttanut myös lukion jälkeen Tampereelle Jyväskylästä, joten täällä sai palasen myös kotikaupungista samalla!

lillan+salaatti lillancafe+flowers lillancafe+koira lillan+koira lillancafe+sisäpiha lillancafe+sisätila

Lillan Hotel & Cafehen avautuu Tampereen ensimmäinen boutiquehotelli, jonka on tällä hetkellä määrä valmistua marraskuussa. Tekisi mieli kyllä mennä hotellikin testaamaan vaikka kotikaupungissa onkin. Haaveilin jo kovasti vanhempien kokonaan nukutusta yöstä uutuuspaikassa! Kahvilaa onneksi voi jo käyttää ja tytöt tykkäsivät paikasta myös kovasti.

Lillan Hotel -nimeä kantava rakennus sisältää lisäksi palan tamperelaista historiaa. Sen vanha osa sijaitsi aiemmin Pirkankadulla ja toimi aikanaan koulurakennuksena.

Tuo rakennus siirrettiin museon tieltä Viinikkaan hirsi kerrallaan vuonna 1928. Nyt tämä vanha rakennus on saanut uuden ilmeen ja paikalla oli ihana kuhina, kun kävimme siellä istuskelemassa. Myynnissä on myös koruja, sisustustavaraa sekä puutarhajuttuja, eli kannattaa varata aikaa paikan tutkailuun!

lillanhotel+lapsetlillan+iina+pyyhe lillan+cafe+hotel+piha

Käykää ihmeessä testaamassa vai oletteko jo piipahtaneet? Perille pääsee pyöräillen, auton saa jätettyä parkkiin tai bussi numero 12 pysähtyy suoraan eteen. Viinikan kirkko näkyy kauas, joten varmasti löytää paikalle! Sisäänkäynti on Ahlmanintie 29:n kohdalla ja paikka on avoinna klo 11-18 päivittäin. Tervemenoa! <3