Cyherbia – ihana keidas labyrintteineen

Ajattelin ensin vain napata asukuvat tähän postaukseen, mutta tulin toisiin aatoksiin. Cyherbia Kyproksella oli niin suloinen paikka, että täytyy vinkata se teille, jotka sinne suuntaatte!

Tiedättehän perinteiset turistipaikat, sen hälinän, kadulla vaeltavat ihmiset, baarit ja loputtomat krääsäkaupat? Se saattaa jossain vaiheessa alkaa tympiä ja tarvitsee hengähtää. Ylipäätään suosittelen todella lämpimästi auton vuokrausta Kyproksella – ratti on autoissa eri puolella, mutta liikennemäärät eivät ole hurjia ja moottoritiellä helppo ajaa. Autolla mekin suuntasimme tutkimaan Cyherbian, puutarhan ihanine labyrintteineen.

cyherb+labyrinth cyherb+migato

Kovin kauas ei tarvitse turistialueista tulla, kun tuntee olevansa jo aivan muualla. Pysähdyimme ostamaan juomat paikallisesta kuppilasta ja mies tiskin takana katseli minua hämmästyneenä ja kyseli, mistä tulen. Olimme muutaman kymmenen kilometrin päässä bilepaikasta Agia Napasta! Meininki muuttuu hetkessä, kun irtoaa turistirannoilta.

CyHerbia oli pariin otteeseen vähän haastavasti kyltitetty, mutta nettisivuilta löytyy todella hyvät ohjeet, jotka kannattaa lukea sinne ajaessa. Perillä odotti vehreä puutarha, jossa oli hiljaista ja olimme lähes ainoat ihmiset paikalla. Ihastelimme loputonta laventelien määrää, ihmettelimme kasvien suuruutta ja liskojen määrää. Lapsille löytyi kivoja kärpässieniä, joihin sai kurkkia. Esikoinen kirmaili etsien seuraavaa ja onni oli suuri, kun luukun takaa löytyi mm. Tähkäpää! Labyrintti oli jännä ja pariin otteeseen saimme kääntyä siellä ympäri, kun seinä tuli vastaan.

cyherb+lavender cyherb+child cyherb+pleatedskirt cyherb+outfit
paita VILA/ hame ANNA FIELD/ kengät MIGATO/ rannekoru DESIGNERS MARKET/ hattu H&M/ korvikset AARIKKA

Päivän asuna toimi sama, mikä oli myös Ahvenanmaalla matkassa tennareilla varustettuna. Lomapukeutuminen on niin ihanan rentoa, mutta haluan että asussa on kuitenkin se joku persoonallinen juttu. Vekkihame ja kesäinen paita olivat omiaan helteeseen.

cyherbia+lizard cyherb+hammock cyherb+family cyherb+tea cyherbia+hammock

Cyherbia löytyy kylästä nimeltään Avgorou ja sisäänpääsy kustansi aikuisilta 5 euroa, alle 5-vuotiaat menivät ilmaiseksi. Hintaan kuului myös lasillinen yrttiteetä, joka oli todellakin yrttistä, aika jännää. Sen sai nauttia riippukeinussa istuskellen (olivat muuten hittejä lasten mielestä) ja maisemia ihaillen. Paikassa sai myös lounasta ja pientä purtavaa. Otimme matkaevääksi paluumatkalle yhden muffinssin, jossa oli banaania sekä johanneksenleipäpuuta ja katosi muuten hetkessä lasten kitusiin.

Ihanaa rauhaa ja terveellistä ruokaa henki tämä paikka! Ihana vastapaino turistimenolle, suosittelen lämpimästi!

CYHERBIA

Summer Season – May 1st to October 31st
Monday to Sunday, 9:00 – 19:00

Winter Season – November 1st to April 30th
Monday to Sunday, 9:00 – 17.00

Oletko käynyt täällä? Mitä pidit? Mitä pidät yksinkertaisesta loma-asusta?

P.S. Myös juomapulloarvonta on suoritettu! Arpaonni suosi Miiaa, olen lähettänyt sinulle sähköpostia! Toivottavasti tavoitan sinut vielä! Kiitoset kaikille osallistujille ja aurinkoa päivään!