Signe Seebidin luona tekemässä kosmetiikkaa

signeseebid+diy

Siinä se on, itse luonnollisista aineksista valmistamani jalkakuorinta. Vaikka väri ei mennyt ihan nappiin (näyttää tomaattitahnalta kuten Salla totesi), on tuoksu ihanan greippinen. Kuorinnassa on mm. magnesiumia jaloille epsom-suolan muodossa, sokeria, porkkanaöljyä ja muita luonnollisia ainesosia, jotka ovat luonnonkosmetiikan perusteena.

tallinkmegastar

Mutta miten päädyin Tallinnaan tekemään jalkakuorintaa? Signe Seebid-kosmetiikkamerkin maahantuoja Bona Valeren kutsumana 15 bloggaajaa hyppäsi lauantaina Tallink Megastarin kyytiin ja suuntasi aurinkoisena päivänä tutustumaan luonnonkosmetiikkatehtaaseen. Nyt heti ensimmäisenä täytyy mainita, että olipa mahtava paatti tuo Megastar ja upea uusi Länsisataman terminaali! Megastarilla oli kaksikerroksinen tax free, paljon ravintoloita, merinäköala vessassa ja kaikki tietysti uutta ja siistiä. Tykkäsin kyllä laivasta paljon!

Mutta asiaan, eli siihen kosmetiikkaan. Saimme ainutlaatuisen tilaisuuden kurkkia ”kulissien taakse”, kun suuntasimme Signe Seebidin tehtaalle Mustamäen kaupunginosaan. Suuri tehdasalue kätki sisäänsä upean tuoksumaailman ja ihanan herttaisen omistajan Signen, jonka iho oli niin kuulas ja kaunis, että jos tuon saa luonnonkosmetiikalla aikaan niin…!

signeseebid+salt signeseebid

Meille oli järjestetty pinkkiseinäiseen huoneeseen tilat tehdä itse kuorintoja ja tutustuimme samalla muutenkin tehtaaseen sekä Signen tuotteisiin. Seitsemän vuotta sitten perustettu luonnonkosmetiikkamerkki on erittäin suosittu ja Viro oikea luonnonkosmetiikan edelläkävijä: tiesittekö, että pienessä maassa toimii 100 luonnonkosmetiikkamerkkiä? Se on hurja määrä asukaslukuun verrattuna!

signeseebid+organiccosmetics signeseebid+lavender signeseebid+factory

15 hengen bloggaajajoukkoon liittyi myös kaksi virolaista bloggaajaa ja kuorintoja syntyi (kuten myös aikamoinen määrä mm. Instakuvia). Kirjoitimme ylös mitä kuorintaan tuli, jotta sitä pystyisi ihan kotioloissakin valmistamaan. Öljyjä, suolaa ja sokeria kaapeista löytyy, mutta esimerkiksi glyseriini olisi vähän erikoisempi ainesosa. Kauniin keltaisen värin menin suhmuroimaan kokeilemalla laittaa vähän punaista savea kuorintaan. No, punainen se sitten oli.

signeseebid+kuorinta signeseebid+luonnonkosmetiikka

Kosmetiikkatehtailun lisäksi söimme pientä hiukopalaa ja juttelimme. Ihastuin niin meille tarjottuihin juustopaloihin (jotka muuten olivat Valion, mutta ilmeisesti niitä ei saa Suomesta!), että etsin niitä myöhemmin sinnikkäästi Tallinnan Rimeistä kotiinviemisiksi.

signeseebid+mansikka

Tuotteista ihastutti mm. alla oleva pippurinen greippiöljy, jota voi käyttää niin hierontaöljynä kuin muutenkin kuivan ihon hoitoon. Nuo ketun tai leppäkertun ”pukuun” pakatut saippuat olivat hauskoja, tuo eläinkuosi saippuan päällä toimii kuorintana!

Kaikki Signe Seebidin tuotteet valmistetaan Tallinnassa käsityönä luonnollisista ainesosista ja yritys on perheyritys. Paikalla lauantainakin oli Signen lisäksi hänen miehensä. Heidän tavaramerkkinsä on käyttää lasipurkkeja sekä kierrätyspaperia ja tukea myös luontoa valinnoillaan. Tuotteet eivät sisällä minkäänlaisia synteettisiä aineita ja saippuoille tuoksua antavat eteeriset öljyt.

signeseebid+oil signeseebid+soap signeseebid+voideTätä ruusua moni luulee saippuaksi, mutta se on itse asiassa voide!

Minulle jäi vierailusta lämmin olo ja oli kivaa nähdä, että luonnonkosmetiikka on todellakin sitä mitä lupaa, luonnollisista raaka-aineista valmistettua. Minä olen kosmetiikassa edelleem sekakäyttäjä, eli puhtaasti luonnonkosmetiikkaa en käytä, mutta paljon niitä on jo voiteissani, meikkipussissa sekä saippuoissa. Selkeästi olen niihin päin siirtymässä!

tallinna+summer

Jatkoimme vierailun jälkeen matkaa vielä aurinkoiseen Tallinnaan, jossa kesäpäivä oli kauneimmillaan ja yksi juustohöperö metsästi juustoja, muut 14 kosmetiikkabloggaajaa suuntasivat Kaubamajan kosmetiikkaosastolle, hih!

Kaiken kaikkiaan ihana ja antoisa päivä, josta kiitän kovasti Signea sekä Bona Valeren Cathya. Kiitos teille mahdollisuudesta!

Onko ruudun takana luonnonkosmetiikkafaneja, onko Signe Seebid tuttu?