Vegepaatti ja Suomi 100 vuotta

panda+siljaline koriste+siljaline+buffet

Tanssivia pandoja ja vegepaatti, siis mitä 60 vuotta täyttävällä Silja Linella tapahtuu? Siihen saimme tarkemmin tutustua viime viikonloppuna, kun Silja Line järjesti Suomi 100 vuotta kesälounaan. Lounas alkoi vauhdikkaasti, sillä saimme katsoa maistiaisia Atlantis palacessa tällä hetkellä iltaohjelmana pyörivän, Quantum XXL:n Taste of Asia-showsta. Vauhdikas ja humoristinen show sai fiilikseen, että olisimme oikeasti jossain merellä iltasella, emmekä keskellä kirkasta päivää satamassa.

siljaline100v quantumasia

Mutta sitten se vegepaatti-asia. Silja Line on yhdessä asiakkaiden ja somevaikuttajien kanssa tuonut buffapöytään vegaaneille läjän vaihtoehtoja. Mukana kehitystyössä ovat olleet Paju Purovuo ja Minni Väärä Suomen suurimmasta vegaanitubekanava PS Olen vegaanista, Vegekauppa -ketjun perustaja ja Chocochili -ruokablogin kirjoittaja Elina Innanen sekä bloggaajaa ja Ping Helsingin vaikuttaja Emmi Nuorgam. Me pääsimme nyt näkemään, mitä buffaan on kehitelty vegaaneille ja minä odotin tätä innolla, vaikka omasta ruokavaliostani puuttuu ”vain” punainen liha. Olen aina löytänyt paljon syötävää buffasta, mutta voin vain kuvitella millaista on yrittää tutkia, onko tuote vegaanille sopiva. Nyt sen tietää vihreällä merkitystä lapusta, joka ilmoittaa ruoan olevan vegaani! Myös viinit ovat vegaanisia.

viini+siljaline vegepaatti siljaline+buffet+vegaani

Minä lähdin tutkimaan buffapöytää ja innostukseni heräsi, kun näin miten paljon vihreää siellä oli! Vegaaneille oli tarjolla erilaisia salaatteja, falafelleja ja mm. hummusta. Mahtavaa, että kasvisruokaa nostetaan esille ja sekasyöjätkin siitä innostuvat enemmän. Kaikki näytti niin tuoreelta ja herkulliselta, itse nostaisin kuitenkin suosikikseni kasvisdumplingsit. Ne olivat ihan järjettömän hyviä! Kattaus ja koristelut olivat myös todella onnistuneita lounaalla, niistä someporukka räpsi varmaan aikamoisen läjän kuvia, eikä ihme.

Sen lisäksi, että vegaanit ovat huomioitu laivalla nyt paremmin, on asiakkaiden toiveita kuunneltu Suomi 100 buffetia suunnitellessa muutenkin. Pöytään on palannut voileipäkakku, lihamureke sekä suklaamousse. Suklaamousse! Kuka muistaa lapsuudessaan syöneen liiaksikin asti laivalla aina suklaamoussea? Niinpä. Ihmettelinkin joskus, miksi se vietiin pois, sillä tuntuu olevan juuri se asia, mitä moni buffetista muistaa. Lisäksi buffassa nautitaan muun muassa Pielisen savumuikuista, Heimon kalan kylmäsavuhauesta, kalastaja Vento Aallon silakoista sekä Itämeren rantakalapyöryköistä kuin myös korvasienimuhennoksesta, eli kotimaisuus ja asiakkaiden toiveet on otettu isosti huomioon.

suomi100v+siljalineuusi

Kuten risteilyjuttujeni määrästä olette huomanneet, me tykkäämme risteillä ja laivan ruokia on testattu moneen otteeseen. Nyt en malta odottaa, että pääsen viemään miehenkin testaamaan tätä vegaanipuolta, nuo dumplingsit…!

suomi100+silja60

Minä valitsin junaan palatessa ratikan sijasta kävelyn asemalle, niin täynnä olin aterian jälkeen. Kotiin saimme vielä Fazerin vegaaniset karkkilaatikot, jota hämmästelin matkalla: tiesittekö, että suklaiset Marianne-karkit ovat vegaanisia?

Kiitän lounaasta Silja Line ja seurasta kiitos mm. Kristallikimaralle!

Onko joku testannut uudistuneen buffan? Valitsetko mielelläsi vegaaniherkkuja?

Aurinkoista alkavaa viikonloppua!