The Black Pearl – reissun huippukohtia

Siitä asti, kun sitä asui tropiikissa ja meri oli suurena osana elämäämme, se on ollut minulle, mutta erityisesti miehelle hyvin tärkeä osa reissuja. Turkoosina hohtava meri tuo aina mieleeni Thaimaassa vietetyt vuodet ja kaikki ne upeat sukellukset. Istuskelut laivan kannella, kun katselimme ohi lipuvia maisemia.

Reissuilla haluaisinkin aina päästä merelle. Olimme ajatelleet, että hyvin liikkuvainen 1-vuotias ei ole paras merikaveri ja suunnittelimme, josko toinen meistä lähtisi esikoisen kanssa merelle. Sitten hotellin ohi lipui The Black Pearl ja homma alkoi kiinnostaa meitä. Valtavan kokoinen paatti näytti siltä, että siellä voisimme pärjätäkin. Tuo laiva on itse asiassa suurin Välimerellä pörräilevä merirosvolaiva ja sillä oli kyllä kokoa!

Kävimme siis paikallisesta matkatoimistosta varaamassa reissun, kun meitä vakuuteltiin, että isolla laivalla pärjää myös pienen kanssa. Ja niin pärjäsikin, reissu oli minun mielestä aivan mahtava, tosin kielimuurin vuoksi lapset eivät saaneet siitä ehkä niin paljon irti kuin olisi ollut mahdollista.

davyjones+theblackpearl ocean+theblackpearl theblackpearl+oceanjacksparrow+theblackpearl

Hintaan kuului nouto hotellin lähellä olevalta bussipysäkiltä ja tästä irtosi jo isot pisteet: bussi tuli minuutilleen ajallaan ja kuljetti meidät Agia Napan satamaan noin vartin mittaisen matkan. Vastassa satamassa oli ensimmäinen The Pirates of Caribbean-hahmo, Will Turner ja seikkailu saattoi alkaa!

Laivassa oli kolme kerrosta, joista alin oli täysin sisätila. Niin tilava, että tuplakärrymme mahtuivat sinne helposti auki ja kuopus sai laivan hyrinässä sisätilassa ottaa pitkät päiväunet. Sekä sisätilassa että ulkokannella oli baari, josta sai kielen siniseksi värjäävää hilejuomaa ja hintaan kuului lounas. Ajattelin, että lounaasta ei tule mitään tälläisella massalla, mutta vielä mitä. Joka päivä tehtävä risteily näkyi henkilökunnan ammattitaidossa; porukka jaettiin osiin ja lounaan sai yllättävän nopeasti eteensä! Vessat olivat siistit ja toimivat. Ohjelmaa oli koko ajan. Lapsille aarteenetsintää ja merirosvokoulua, lopussa aikuisillekin pitkä ohjelmanumero. Kaksi kertaa pysähdyttiin uimaan.

theblackpearl+jacksparrow theblackpearl+davyjones theblackpearl+willturner theblackpearl+agianapa

Parasta näissä merireissuissa on ne maisemat, kaikki näyttää ihan erilaiselta mereltä käsin ja hotellimmekin oli hauska nähdä siitä vinkkelistä. Homma toimi todella nappiin ja mitään nokan koputtamista ei jäänyt. Ainoastaan mikrofoneihin tuleva ohjelma tuli aika kovalla ja kun yritin siihen päälle huutaa esikoiselle suomeksi ohjeita, meinasi välillä läkähtyä. Laivasta mereen loikkaaminen on jotain mielettömän ihanaa ja vesi on niin kirkasta, ettei sitä usko todeksi. Kuopuksen nukkuessa ja miehen sekä esikoisen uidessa sain jutella kannella kaksin Jack Sparrow’n kanssa. Nyt te ymmärrätte, miksi äidille jäi niin tämä retki mieleen. ;)

lighthouse+cyprus+theblackpearl cyprus+theblackpearlfigtreebay+theblackpearldiving+theblackpearl skull+theblackpearl uimari+theblackpearl theblackpearl+jump+swimming jump+ocean+theblackpearl

Neljän tunnin retkellä saatiin nauttia niin maisemista, ruoasta, uimisesta kuin seurata ohjelmaa. Jos lapselle olisi ollut Pirates of Caribbean tuttu tarina, olisi hommasta saanut vieläkin enemmän irti, mutta kyllä hänelle merirosvokoulu jäi mieleen. Aikamoista turistisettiähän tämä on, mutta erittäin hyvin organisoitua sellaista. Iso kiitos esimerkiksi tarkoista ohjeista meren roskaamisen ja pelastusliivien suhteen, tämä ei aina ole niin sanottua, että ihmiset ohjeistetaan näin hyvin! Jos suuntaat lapsien kanssa Kyprokselle (tai no ilmankin), kyllä minä suosittelen tämän testaamaan!

theblackpearl1

Löytyykö täällä käyneitä? Täältä voi kurkkia lisää ja nähdä mm. videon risteilystä!