Kesän ykköspaikkoja (sisältää arvonnan!)

Huvipuisto suljetaan vartin kuluttua kuului kaiuttimista. Me olimme tulleet paikalle kun se aukesi. Seitsemän tuntia ryntäilyä laitteesta toiseen, kiljumista, vegehhodareita, maailman isoin Hype-jätskiannos ja aurinkoinen päivä tekivät sen, että iltaseiskalta meillä oli autossa lapsi, joka pyysi päästä nukkumaan. Päivä Särkänniemessä oli jälleen ollut huippukiva ja päiväunista ei ollut tietoakaan.

Särkänniemi on kuulunut kesään lähes aina. Sinne oli lapsuudessa lyhyt matka Jyväskylästä ja Tampereelle muuttaessa kävimme paikalla aina aikuisporukalla kiljumassa. Nyt lasten myötä Särkänniemestä on tullut eri tavalla odotettu paikka, eräs 4-vuotias meinasi ratketa liitoksistaan, kun paikka aukesi vasta kello 12. Joko joko, miksei jo mennä hän hoki.

taapero+särkänniemi särkänniemi+karuselli+hevonen hype+uutuus+särkänniemi

Siinä missä ajattelin, ettei 1-vuotias juuri innostu paikasta hän yllätti minut täysin. Kädet ojossa taapero pyysi päästä laitteisiin ja olimme jo ihan huolissamme mihin tuollainen mini-ihminen pääsee. Ilman vanhempia mm. possujunaan ja leppiksiin, aikuisen kanssa esimerkiksi Crazy bussiin, Pikku Hinaajaan ja Tattiralliin. Hän kiersi ne kaikki ja naama loisti. Siinä missä isosisko alkoi nuutua, 1-vuotias pyysi uudelleen possujunaan ja vilkutti sieltä naama virneessä. Mietin, että joko siskon esimerkki tekee tämän tai sitten Kyproksella juoksemamme huvipuistot saivat hänet innostumaan. Siinä meillä on kyllä tulevaisuuden hurjapää! Parasta ehkä oli, että kun hän ei päässyt laitteisiin, juoksi hän tyytyväisenä pulujen perässä huutaen kitta kitta! Niin, Kyproksella jos pudotti ruokaa, ilmestyi syöttötuolin alle usein kissa, useammin kuitenkin lintu. Niille on nyt yleissana kitta, joka tarkoittaa lintua varpusista puluun ja sitä kissaa myös.

särkänniemi+pulu troikka+särkänniemicrazybussärkänniemi+possujunasärkänniemi+tampere

Meillä oli ihana porukka kasassa kaveriperheen myötä, lapset saivat juosta keskenään monessa laitteessa, välillä mentiin porukalla (esim. Tukkijokeen tarvitsee aikuisen alle 120 cm seuraksi, joten kolme pientä lasta vaati kolme aikuista matkaansa). Kaksi viime vuoden vauvaa jäivät sitten aina yhden aikuisen kontolle. Eri komboilla laitteiden kiertäminen takasi myös sen, että pääsimme miehen kanssa kaksin Motogeehen ja Tornadoon. Ja mikä siinäkin on, että ne ottavat joka vuosi enemmän mahasta? Ikä? Karjuin ääneni Motogeen alkukiihdytyksessä!

Minun vauvavuorollani piti päästä vaipanvaihtoon muiden ollessa Troikassa ja mietin, miten selviän reissusta, mutta hei! Pizzeriaa vastapäätä olevaan lastenhoitotilalliseen vessaan mahtui kaksien tuplakärryjen kanssa! Wau! Pärjäsin siis hyvin ja ihmettelin vessan suuruuttaa, pointsit tästä Särkänniemelle!

Mies ei edelleenkään ymmärrä miksen uskalla X:n kyytiin, he menivät sinne ystäväperheen rouvan kanssa sitten. Mietiskelin, että uutuuslaite Hype olisi kyllä testattava, uskaltaisinkohan? Onneksi tätä ei tarvinnut vielä miettiä, sillä Hype aukeaa vasta 18.6., eli tällä viikolla! Sen lähellä olevasta jätskikiskasta saa keräilymukiin Hype-jäden ja jaoimme yhden neljään pekkaan. Siinä oli mm. kahta eri pehmismakua, poppareita, donitsi, kinuskia, pähkinöitä, karkkia jajaja… Riitti muuten neljälle, mutta olihan se pakko testata!

Edelleen jäi lapsille palo juosta laitteisiin, vaikka kahden Tukkijokireissun jälkeen olivat märkiä ja illalla alkoi sataa. Palelivat ja väsytti, mutta silti pyysivät aina vaan uudelleen johonkin. Onneksi lopulta pystyimme vetoamaan siihen, että puisto sulkeutuu, ei heitä meinannut saada pois!

hype+jäätelösärkänniemi+karuselli tattirallitukkijoki+tampere tukkijoki+särkänniemi majakka+lapsi+särkänniemi

Täytyy kyllä sanoa, että äidinkin on ehkä päästävä uudelleen. Edes Tornadoon ja Tukkijokeen. Sen toisen ekaan laskuun ja toisen vikaan laskuun ei kyllästy ikinä, ei sitten millään.

Kiitos Särkänniemi, meillä oli aivan huippupäivä ja sattui vielä olemaan vegepäivä, joten vegehodaritkin tuli testattua!

Kesä, kaverit ja huvipuisto, ei voi mennä pieleen.

Monella on varmasti suunnitteilla Särkän reissu kesälle, joten ilokseni saan arpoa teille elämyspaketteja, jolla pääsee kaikkiin kohteisiin. Arvon blogissa 2 elämysranneketta ja facebookin puolella toiset 2, voit toki osallistua molempiin.

Osallistut kahden elämyspaketin (arvo 90 euroa) arvontaan näin:

  1. Kommentoi tähän postaukseen suosikkilaitteesi Särkänniemessä!
  2. Muista jättää sähköposti sille varattuun kohtaan, se näkyy vain minulle!

Arvonta alkaa nyt ja on auki aina 18.6.2017 klo 17 asti, arvon siis liput sinä päivänä, kun Hype aukeaa, iiks! Kuka testaa sen?

Onnea arvontaan ja iloista uutta viikkoa!

*kaikki rannekkeet saatu blogin kautta