Mihin uskaltaa matkustaa?

Niinhän siinä sitten kävi, että matkakuume jäi päälle. Olimme haaveilleet miehen kanssa kahdenkeskisestä reissusta 10-vuotishääpäivän kunniaksi, mutta silloin jyllännyt alkuraskaus ja pahoinvointi eivät olleet omiaan reissulle. Loppukesästä lähestyy hääpäivä taas ja kun isovanhemmat näyttivät vihreää valoa, aloimme tutkia pientä parin päivän Eurooppa-reissua.

Kriteerinä oli lyhyet lennot viikonlopun ympärillä ja kivaa olisi tietysti käydä jossain missä ei ole käynyt. Lopulta päivämäärien puitteissa jäljelle jäi Pariisi ja Praha, joissa olemme kyllä käyneet, mutta Pariisista on 11 vuotta, Prahassa olimme jouluna 6 vuotta sitten. Aloin jo haaveilla rauhallisesta piknikistä Seinen rannalla ja kävelystä romanttisessa kaupungissa, kun ahdistus iski. Pariisi on ollut aika ikävien tapahtumien keskipisteenä viime vuosina ja loppukesä on turistisesonkia pahimmillaan. Toisaalta olenhan matkustanut niin Berliinissä, Nizzassa kuin asunut Englannissa, missä ikäviä tapahtumia on ollut viime aikoina. Miksi vältellä Pariisia? Todennäköisyys, että omalle kohdalle osuu on pieni. Mutta silti, ottaako siinä jonkinlaisen riskin?

lace+nikosia vila+lace+shorts

Ajatus oli hämmentävä, sillä en ole ikinä ennen miettinyt tällaista, enkä ole juuri pelännyt reissuissa. Välillä olemme olleet aikamoisen hämärissäkin paikoissa kaksin reppureissatessa ja nukkuneet lentokentän lattialla. Kerran Thaimaassa saimme kyydin ja pois lähtiessä kuski lukitsi ovet ja yritti pakkomyydä meille huumeita. Kun emme suostuneet, tinkasi rahaa ja ovet olivat sisältä päin lukittuna. Tuo lienee ainoita kertoja, kun oikeasti hetkellisesti panikoin ja mietin, että tämä ei ole hyvä juttu. Onneksi hän päästi meidät ulos ja kipitimme matkaan vauhdilla.

Toisen kerran hepuloin, kun Lontoon metro seisahtui tunneliin paikalleen. Seisoi siinä pari minuuttia ja ahtaanpaikankammoinen jo mietti, että jotain kamalaa tapahtuu. Lopulta kuski kuulutti punaisesta valosta ja metro jatkoi matkaa. Heh. Opin siis, että metrotunneleissa on liikennevaloja! Myös yksin Tansaniaan laskeutuessa ja hurjan turvatarkastuksen läpi mennessä hetkellisesti mietitytti, pärjäänkö täällä, mutta kaikki meni hyvin. Vuonna 2006 katsoimme Lontoossa Leijonakuningas-musikaalia ja puolivälissä teatteri meni pimeäksi ja esitys katkesi. Siellä istuimme pimeässä Lontoon keskustassa ja taas ahdisti, no, totuus oli, että vanhasta teatterista menivät valot pimeäksi ja niitä ei saatu korjattua. Saimme rahat takaisin ja katsoimme esityksen myöhemmin loppuun.

Monessa maassa on matkustettu, yksin ja kaksin. On käyty ne perinteiset turistikohteet, mitkä kai ovat otollisia ikäville tapahtumille. Juurihan olimme keväällä muutama päivä ennen ikäviä tapahtumia Tukholmassa. Koskaan en ole silti osannut pelätä ennen tätä kertaa etukäteen. Että olisin miettinyt näitä asioita matkaa varatessa. Luulen, että osasyynsä on äitiydellä. Maailma on paljon pahempi paikka, kun suojeltavana on kaksi haavoittuvaista, kenen puolesta tekisi mitä vain. Toki maailma on muutenkin muuttunut.

lace+vila+uusikids+nicosia

Kun tutkin asiaa, totesin, että Kyproksellakin on nostettu turvatoimia, kun ympärillä tapahtuu. Hermostuttiko tai pelotti? Ei. Toiset sanovat, ettei saa jättää tekemättä tai menemättä, sillä silloin toinen puoli voittaa. Silti, en voi olla ajattelematta otanko turhan riskin matkustamalla joihinkin kohteisiin.

Tämän pohdinnan myötä me päädyimme lopulta Prahaan, onhan se varmasti erilainen kesällä kuin joulukuussa. Toisaalta sitä lopulta puolti sekin, että paikan päällä syöminen yms. on varmasti paljon halvempaa kuin Pariisissa. Jäi kutkuttamaan Notre Damet, croissantit ja macaronsit, mutta hinta ja hirvitys saivat tekemään tämän päätöksen.

cyprus+nikosia+outfit
paita ONLY/ shortsit VILA/ aurinkolasit UNOFFICIAL (saatu)/ hattu Kreetalta/ kengät MIGATO

Nämä kuvat on otettu Nikosiassa alkulomasta, missä oli ihanan turvallisen oloista kävellä ja tytöt saivat mennä ja tutkia kävelykaduilla. Nuo pitsiä sisältävät lomashortsit olivat aivan ykköset, pitsi kyllä inspiroi helteessä kovasti!

Mitä mieltä sinä olet? Ahdistaako maailman tilanne, jotkin matkakohteet? Oletko pelännyt joskus matkoilla? Tykkäätkö pitsistä?

P.S. Myös Prahan vinkkejä saa heittää, viimeksi kiersimme linnan, museot ja joulutorit sekä shoppailimme. Kesätekemiset?