Takuuvarmaa kivaa Siljalla

Kenellä on suunnitteilla laivareissu kesälomalle? Se on kyllä takuukivaa touhua lapsille (no miksei aikuisillekin) ja leikkipaikassa saa aikaa kulumaan loputtomiin!

siljaline siljaserenade+lapsi

Me teimme reissun Tukholmaan jo pari kuukautta sitten, mutta postaus jäi tekemättä heti reissumme jälkeen seuranneiden tapahtumien takia. Ei tuntunut oikealta alkaa postaamaan reissuvinkkejä Tukholmaan.

Reissumme oli kuitenkin oikein kiva ja tällaisella pienelläkin piipahduksella saa arkeen ison irtioton. Vähän jännitimme lähtökohtia, sillä laivalla oli ilmoitettu olevan paljon nuorisoa. Lähinnä mietin, saammeko nukuttua ollenkaan. Ja totta, nuorisoa olikin, sillä porukka oli siellä abiristeilyllä. Ilmeisesti niitä voi tehdä myös kirjoitusten jälkeen? Silloin kun minä olin nuori, kävimme risteilemässä penkkareiden jälkeen, ennen kirjoituksia (mummolause).

Oli miten oli, pärjäsimme seassa mainiosti. Abiristeily tarkoitti tyhjää pallomerta, ainoastaan kenkäni vietiin leikkipaikan ulkopuolelta ensimmäisenä iltana, mutta sekin löytyi seuraavana päivänä. Tuli jo hätä. Viereisessä hytissä bileitä pitäneet pojat lähtivät kohteliaasti pois, kun tulimme lasten kanssa illalla nukkumaan. Nukuimmekin molempiin suuntiin hyvin ja kiittelin mielessäni fiksuja nuoria seinän takana.

tavolata+siljaserenade tavolata+siljaline restaurant+siljaserenade

Illallista nautimme Tavolatassa, jonka olemme monta kertaa huomanneet parhaaksi. Siellä on ystävällinen palvelu, hyvä lista ja lapsille tuodaan väritettävää. Ainoa miinus ovat liian isot annokset, en meinannut selvitä omistani! Laivalla on muutenkin niin ihanaa olla lasten kanssa, kun heidät otetaan joka käänteessä huomioon ja lapselle drinkkiä pyytäessä sitä askarreltiin kuin taideteosta konsaaan.

Seuraavan päivän illallinen nautittiin buffassa, jossa olikin ihanan väljää. Aikanaan parjattu laivan buffa tarjoaa minusta vaikka mitä hyvää ruokaa, mutta onhan se hakeminen kahden pienen lapsen kanssa vähän turhan hidasta. Aamiaisbuffalla palatessa istuimme suunnilleen keskenämme, Ruotsiin päin kävimme perinteisesti erikoisaamiaisella, sekin tarjoillaan Tavolatassa.

drinkki+siljaline taxfree+siljaline siljaland+taapero

Leikkipaikassa oli siis tilaa vaikka muille jakaa ja tytöt viihtyivät pallomeressä, toinen halusi heittää voltteja loputtomiin. En ole muuten aiemmin huomannut, että leikkipaikassa myydään mm. velliä ja annospuuroja, saimme sitten sieltä ostettua tytöille iltapalankin samalla.

siljaserenade+leikkipaikka siljaserenade+buffet dessert+tavolata helsinki+view

Helsinki oli hurjan keväinen lähtiessämme ja ihan lumesta valkoisena palatessamme, mitä yllätyimme. Yllätyimme, vaikka oli maaliskuun loppu, mitä tulikaan vielä eteen kevään myötä…

Kyllä olisi kivaa käydä kesälläkin jossain laivamatkalla, oletko itse suunnitellut risteilyreissua? Mitä laivaa suosit tai mitä laivan ravintoloita?