Koiramäki, kesä ja kaverit (sis. arvonnan!)

Mikäpä sitä lapsena oli parempaa kuin kesä. Se, että sai olla kavereiden kanssa, nauttia säästä ja syödä auringonpaisteessa jätskiä. Meille sattui aivan käsittämättömän hyvä keli perjantaille, kun suuntasimme Koiramäkeen. Oli kavereita, oli aurinko ja arkipäivänä kouluaikaan Koiramäessä oli ihanan väljääkin. Me viihdyimme paikalla neljä tuntia, kaverit seitsemän tuntia, se kertonee viihtymisen määrästä! Ja siis vain Koiramäessä.

koiramäki+paraati koiramäki+elsa halfpipe+särkänniemi koiramäki+drakkula

Kesä alkoi yks kaks todenteolla, kun laitteet pyörivät, kiljuntaa kuului ja me olimme kesävaatteissa Koiramäessä. Särkänniemi on nyt päivittäin auki, eli kesä on täällä. Olimme portilla heti kello 11, kun Koiramäkeen pääsi ja aamuseiskasta asti odottaneille ne olivat pitkiä tunteja, hih!

Sanoinkin kaverille, että tämähän oli kuin ulkomaille olisi lähtenyt, niin kesäistä yhtäkkiä oli. Esikoiselle paikka on tuttu ja ilmeisesti monenlaisia hahmoja pikkusiskokin on nähnyt, alkoi niin villisti vilkuttaa heti Tildan nähdessään ja vilkutti kuin käskystä aina hahmoille.

Lähdimme kiertämään Koiramäkeä lasten toiveiden mukaisesti, eli kohti Tassuteatterin takaa löytyvää liukumäkeä ekaksi! Tassuteatterin vierestä löytyikin kesän uutus, Kreivi Drakkulan merirosvolaiva: Sinne pääsimme jonottamatta (laite pyörii tiettyinä aikoina päivän mittaan) ja koska kyytiin piti olla vähintään metri mittaa, heitti kuopus vain Drakkulalle sitten yläfemmat. Alle metrin mittaiset pääsevät muuten Koiramäkeen veloituksetta.

koiramäki+tilda taapero+koiramäki

Suurta innostusta sai aikaan myös viime kesänä testattu kaarnalaivojen uitto ja äiti puolestaan taisi olla ekana ryysäämässä kohti koiranpentuja, ne halusin käydä aina silloinkin katsomassa, kun Koiramäen tilalla oli eläinpuisto. Suloiset pennut olivat leikkineet itsensä uuvuksiin ja nukkuivat, joten matka jatkui lehmien lypsämiseen ja Tassuteatterin esitykseen. Esitys oli muuten yllättävän pitkä ja esikoinen jaksoi sen hyvin katsoa, mutta nuorempi lähti vaeltamaan ja minä perässä. Jälkikäteen kuulin, että tykinkuulat olivat tosi jänniä (esitys oli merirosvoaiheinen).

Tutkittiin keppihepat, käytiin poniratsastuksessa ja nähtiin Koiramäen paraati, jossa niin aasit kuin suloinen Pipsa-possu taapersivat. Iltapäivällä oli vielä aarteenetsintää, mutta me jo luovutimme ja lähdimme päiväunille kotiin, ystävät jäivät vielä kolmen tunnin hetkeksi.

särkäniemi+jäätelö särkänniemi+koiramäki poniratsastus+särkänniemi koiramäki+tassuteatteri tassuteatteri+särkänniemi koiramäki+kesä

Hauskaa oli ja kun yritin kysellä mikä oli parasta (miksi sitä aina pyytääkin laittamaan kaikkea järjestykseen?), vastauksena oli kaikki. Sitten esiin nostettiin mummulasta löytyvä taikahiekka, sitä olisi jaksanut tehdä loputtomiin.

Kyllä oli äideilläkin mukava ja ai niin aurinkoinen kesäpäivä jälleen kerran Koiramäessä. Lasten touhotusta ja iloa on aivan mahtavaa katsella. Eikä tarvinnut palella! Vaikka Koiramäen talvitapahtumat ovat todella kivoja piristyksiä, täytyy sanoa että kauneimmillaan se kyllä on kesäaikaan, kukkien kukkiessa ja eläinten ollessa ulkona. Niin ja ne jätskitkin toki syötiin!

Ainoa nokankoputus jäi ruoasta, en ollut varannut eväitä ja kun menimme kello 12.30 lohikeitolle Koiramäen kahvilaan, keittoa alettiin vasta valmistaa. 1-vuotias oli jo niin katkeamispisteessä siinä vaiheessa, että mutkien kautta ja kysellen päädyimme lopulta lounaalle Välke-ravintolaan Näsinneulaan ja edes takaisin seilaaminen meinasi uuvuttaa porukkaa. Lohikeitto on ollut niin hyvä ja edullinen lounasvaihtoehto, harmi että olikin myöhään tarjolla!

koiramäki+karkkikauppa

Mutta kesä se on vasta aluillaan ja Koiramäessä saadaan varmasti viettää vielä useita aurinkoisia päiviä. Sieltä ruudunkin takaa löytyy luultavammin monta Koiramäkeen ja Särkänniemeen menemistä suunnittelevaa. Minulla onkin teille ilouutinen: arvon yhdelle lukijalle lähtee kaksi lippua Koiramäkeen. Facebookin puolella arvotaan toiset kaksi lippua, klik! Eli yhteensä arvonnassa on 2 x 2 lippua, saat toki osallistua molempiinkin arvontoihin ja tuplata mahdollisuutesi!

Arvonnan säännöt ovat seuraavat:

  • Jätä tähän postaukseen kommentti ja kerro, oletko käynyt  Koiramäessä aiemmin?
  • Muista jättää yhteystietosi sähköposti-kohtaan!

Arvonta alkaa nyt ja on auki aina 4.6.2017 klo 17 asti. ONNEA MATKAAN kaikille!

taapero+särkänniemi pipsapossu+särkänniemi koiranpentu+koiramäki

Iloisia fiiliksiä ja aurinkoa sunnuntaihisi! Ja kiitos Koiramäki, kun otat aina niin iloisena vastaan!

*omat ja arvottavat liput saatu