Pakko katsoa telkkarista tänään

Aidin_toive_juliste

Kun lokakuussa 2015 kävin tyttäreni kanssa I love me-messuilla, minulle mainostettiin Äidin toive- dokumenttiprojektia. Mietin, johtuiko se mahassa olevassa pikkusiskosta ja hormoneista, että pelkkä tuo mainosjuliste toi palan kurkkuun. Ei, kyllä se tuo palan kurkkuun edelleen.

Minä päätin silloin mennä heti katsomaan tuon Äidin toiveen, mutta niin vain jäi. Tänään se tulee telkkarista ja minun on ainakin aivan pakko nähdä kyseinen leffa. Nessupaketin kera todennäköisesti.

AidinToive_670

Miesten vuoro-dokumentinkin ohjannut Joonas Berghäll ohjasi Äidin toiveen, joka kertoo kymmenen eri puolilla maailmaa asuvan äidin tarinan. Tarinat eivät ole helppoja, mukana on niin astronautti kuin strippariäiti sekä lapsensa menettänyt äiti. Yhteistä heille kaikille on kuitenkin pohjaton rakkaus omaa lasta kohtaan ja toive rakentaa lapselle mahdollisimman hyvä elämä. Jo trailerin nähtyäni aloin tihuuttaa, kyllä astronauttiäidinkin pitkät erot lapsestaan ovat varmasti todella riipaisevia.

AidinToive_2800i

Ehkä kliseistä sanoa näin, mutta minut ainakin äidinrakkaus yllätti. Omalla kohdallani se ei ollut sellaista suunnatonta ensi hetkestä kumpuavaa rakkautta, vaan rakkaus on rakentunut päivä päivältä suuremmaksi, kun lapsistani on kasvanut persoonia. Heitä katsoessaan ajattelee aina, että siinä ovat maailman fiksuimmat, kauneimmat ja ihanimmat lapset. Se tunne on varmasti yhteistä meille kaikille äidille, pakahduttava ylpeys ja rakkaus ja halu varjella heitä kaikelta pahalta.

Tänään voi katsoa telkkarista 10 tarinaa äidin rakkaudesta.

Äitejä on juhlittu eilinen, joten tähän on hyvä jatkaa äitiysteemalla leffan parissa. Meinasitko katsoa?

ÄIDIN TOIVE
TV1 KLO 21.30

Aurinkoista uutta viikkoa kaikille!

*kuvat lainattu Finnkino.fi-sivuilta