World of TRE

Käsi ylös, kuinka moni ajatteli otsikon nähdessään, että nyt kirjoitan jotain Tampereesta? Se minulle tuli aina mieleen, kun näin sähköpostin otsikossa tuon tekstin. Kyse ei kuitenkaan ole millään tapaa kotikaupungistani, vaan jostain ihan muusta.

worldoftre+helsinki

Sain kutsun aamiaiselle World of TRE-liikkeeseen, joka on avattu viime elokuussa Helsinkiin Mikonkadulle. Kyseinen liike myy 95 prosenttisesti suomalaista designia niin kivijalkakaupassa kuin netissä, mikä on aivan mahtavaa. Oli jotenkin kivaa tutkia valikoimia, kun tiesi tukevansa kotimaista työtä. Valikoima on hurjan laaja kosmetiikasta vaatteisiin ja huonekaluihin. Joukossa on omia suosikkeja Papu Designista Uhanaan ja Metsolaan, on Coston pipoja, Klaus Haapaniemen tyynyjä ja tarjottimia, niin valtavasti kaikkea, ettei niitä kannata edes yrittää luetella. Kurkkaa brändilista täältä, niin huomaat, miksen luetellut enempää!

worldoftre+breakfast worldoftre+kosmetiikkaworldoftre+aamiainen neilikka+worldoftre gluteenitonbrownie

Viime viikolla pääsin siis nauttimaan aamiaista World of TREn tiloihin ja tutustuin ihanan ystävälliseen henkilökuntaan liikkeen takana. Heillä oli päällään nimikoidut colleget, joita myös saa tilata haluamallaan tekstillä. Ihan mahtavaa, sillä jos asiaa oli, pystyi huutelemaan sujuvasti ihmistä nimeltä, vaikka oli juuri tavannut heidät ensimmäistä kertaa. Paidat olivatkin kuulemma alkujaan henkilökunnalle ja tulivat sitten myyntiin, kun niiden perään niin paljon kyseltiin. Aika hauska lahjaidea esim. äitienpäivälahjaksi tai valmistuvalle! Paitaan voi kehitellä vaikka minkä sanan, maksimimitaksi suositellaan 8 kirjainta. Minä visioin jo mielessäni muun muassa isosisko-paitaa tyttärelle kultaisin kirjaimin, olisipa aika söpö!

annakaisa+worldoftre klaushaapaniemi+worldoftre costo+worldoftre

Tutustuin liikkeeseen kaikessa rauhassa aamupalan jälkeen ja vaikka yritin kuinka olla tekemättä hankintoja, oli pakko ostaa matkaan Poola Katarynan korvikset. Heidän lintukorviksensa ovat olleet yksiä käytetyimpiä, nämä uudet ovat puolestaan jotain ihan muuta ja päässeet jo asukuviinkin, joten näette pian!

Suomalaista työtä ja designia ei voi liiaksi tukea ja tämä liike on ihan Helsingin ytimessä, toivottavasti sen löytävät hyvin esimerkiksi kesällä vierailevat turistit!

Niin ja se nimi. Se ei liity millään tapaa Tampereen kaupunkiin vaan kumpuaa kolmen perustajan nimestä sekä siitä, että idea kaupasta sai alkunsa Design Forum Shopista, joka sijaitsi kolmikulmassa (TREkanten) ja se suljettiin muutama vuosi sitten. Nimen takana on myös ajatus, että TREn maailmassa asiakas, designer ja kauppa ovat saman arvoisia ja yhtä tärkeitä, muodostavaan ikään kuin kolmion.

Mutta en kuulemma yllättäen ollut ainoa, kenelle oli tullut tämä Tampere-mielleyhtymä, ei ainakaan heti unohdu tämän liikkeen nimi!

Oletko sinä kuullut paikasta tai käynyt paikan päällä? Hyvää alkavaa viikonloppua!

TRE
Mikokatu 6

Avoinna
ma-pe 11:00–19:00
la 11:00–18:00