Uudet luonnonkosmetiikkaihastukset Ekopharmalta sekä Madaralta

Kuukausi takaperin piipahdin luonnonkosmetiikkamessuilla, mistä palasin hirmuisen ilahtuneena kotiin. Sanoinkin miehelle niiden olleen epätyypilliset messut. Monesti messut ovat valtavia, päivän aikana tapaa hurjasti näytteilleasettajia ja mikä tuli mm. Tampereen Supermessuilla esiin, moni näytteilleasettaja istuu tiskin takana tai pahimmassa tapauksessa plärää puhelintaan. Luonnonkosmetiikkamessut olivat ihanan pienet ja kompaktit ja esittelijät tulivat innostuneina ständeiltään ulos juttelemaan. Juuri näin messut parhaimmillaan toimivat, minä keräsin monta uutta tuttavuutta kassiini, kuulin mielenkiintoisia faktoja, enkä joutunut nykimään hihasta ketään älypuhelimen takaa.

ekopharma2

Pari kivointa minulle uutta tuttavuutta löytyi Ekopharmalta. Sen takana on toimitusjohtaja Anni Linnavirta, joka alkoi aikuisiällä kärsiä iho-ongelmista. Hän löysin vastauksen ongelmiin suomalaisista marjoista ja hänen yrityksensä Naviter valmistaa Ekopharman kosmetiikan lisäksi muutakin kosmetiikkaa.

Ekopharmassa oli paljon mihin ihastuin: minulle katsottiin kädestä pitäen oikeat, aikuisen kuivan ihon tuotteet ja sain kokeilla niitä ristiin, miltä tuntuu tämä seerumi tämän voiteen kanssa ja niin edelleen. Kivoin lopputulos iholleni syntyi tyrni-seerumilla sekä mustaherukka hoitovoiteella.

Tyrni-tuotesarjasta sanotaan mm. seuraavaa: tyrni sisältää paljon karotenoideja, jotka ovat A-vitamiinin esiasteita. A-vitamiini on tärkeä ainesosa nuorekkaan ihon ylläpidossa. Tyrni-hoitolinjan anti-age -peptidit tehostavat kollageenin muodostusta, ne lisäävät ihon kiinteyttä ja silottavat juonteita. Hyaluronihappo kosteuttaa ihoa ja lisää ihon täyteläisyyttä.

Mustaherukkasarjaa kuvataan puolestaan seuraavalla tavalla: vitamiinit ja sen siemenöljyn ihanteelliset omega rasvahapot hoitavat ja suojaavat herkkää ihoa. Herukka-hoitolinja sisältää ihoa vahvistavaa ja sen sävyä tasoittavaa C-vitamiinia.

Mustaherukkavoide yhdessä tyrniseerumin kanssa on kosteuttanut ihanasti, mutta mustaherukan tuoksu on hieman tunkkainen, sellainen kuin luonnonkosmetiikan tuoksut monesti ovat. Siihen tottuu, mutta mikään ihastuttava marjainen tuoksu ei ole vastassa (kun vertasi esimerkiksi Ekopharman vadelma-tuotteisiin, tuoksu oli huumaava niissä!).

ekopharma1

Sen lisäksi, että tuotteet ovat ihanan tuntuisia ja tuoksuisia iholla ja kasvoni ovat niistä tykänneet, ne kehitetään, valmistetaan ja pakataan Helsingissä. Ne siis tukevat suomalaista työtä ja ainesosat ovat haettu suomalaisesta marjasta ja luonnosta. Vaikka itse olenkin sekakäyttäjä kosmetiikan suhteen, eli luonnonkosmetiikka ja synteettinen kosmetiikka ovat vessani kaapissa rinta rinnan, ovat nämä luonnolliset tuotteet kyllä valtavan ihana lisä kaappiin. En ollut Ekopharmasta tietoinen ja olen nyt kuukauden ajan näitä tuotteita käyttänyt, erityisesti seerumin haluan nostaa esiin! Se on hyvin miedon tuoksuinen, kosteuttava ja imeytyy kasvoilleni välittömästi ja on päässyt ahkeraan käyttöön. Seerumi ei ole öljyinen, vaan ennemminkin vähän vesimäinen, siis hyvin kevyt.

Toinen messuihastus oli Madaralta. Tuttu merkki aiemminkin, mutta heidän uutta SMART antioxidants-voidetta en ollut testannut. Voiteen luvataan olevan ihon nuorekkuutta ylläpitävä kosteusvoide, joka imeytyy ihoon täydellisesti ja tuo kuivalle iholle suojaa koko päiväksi. Voiteen sisältämä SMART ANTIOXIDANT -yhdiste sisältää ikääntymisen merkeiltä suojaavaa jäkälää, sammalta, saniaista ja poimulehteä. Tämä yhdiste kosteuttaa tehokkaasti ja tasoittaa hienoja juonteita. 

Juurikin siksi ihastuin tähän, että se todellakin imeytyy ihoon täydellisesti aamulla kiireessä ja kosteuttaa tehokkaasti. En joudu kauaa odottelemaan tuotteen imeytymistä, ennen kuin voin jo levittää meikkivoiteen, joten siitä iso iso Tyrni-seerumi on hyvin miedon tuoksuinen, kosteuttava ja imeytyy kasvoilleni välittömästi, joten siitä iso iso plussa. Voide on ihanan ylellisen tuntuinen ja sanoisinkin sen olevan luonnonkosmetiikan luksustuote tyylikkäine pulloineen. Tuoksu on aika mieto, ei tunkkainen, mutta ei kovin voimakaskaan tuoksu, vaan mielestäni hyvin neutraali.

madara madara+smart

Nämä minulle uudet tuotteet halusin nostaa luonnonkosmetiikkamessuilta esiin ja jos olet luonnollisen kosmetiikan ystävä, suosittelen kyllä niitä messuja todella lämmöllä, vaikka onhan huhtikuuhun vielä aikaa aika rutkasti.

Ovatko nämä tuotteet sinulle tuttuja? Mikä on oma luonnonkosmetiikan suosikkisi?

*postauksen tuotteet saatu