Elämyslahjana Dine in the Dark (sisältää arvonnan)

Meillä on juhlittu kevään myötä monia syntymäpäiviä ja miehen synttärit olivat joukossa mukana. Hän on aina synttärilahjaa miettiessä sitä mieltä, että ei mitään ja minäkin olen aika monet kalsarit ja naamarasvat ehtinyt ostaa. Ihan parhaiksi lahjoiksi ovatkin osoittautuneet elämyslahjat puolin ja toisin. Muistatteko, kun syksyllä toteutimme ajelun Ferrarilla? Se oli miehen joululahja toissavuonna ja hän tykkäsi kovasti (joskin liian lyhyt ajelu tietenkin oli).

Synttärilahjaksi ajattelin siis taas elämystä, jotta turhaa tavaraa ei kerry (ja hei, pääsen itse siivellä nauttimaan!) Parisuhdetta on pikkulapsiarjessa kuin muutenkin pakko välillä ”hoitaa” ja ottaa sille aikaa. Monesti ihana breikki on lähteä syömään, mutta tällä kertaa saimme miehen kanssa ravintolareissuun vielä ekstraelämyksen. Söimme nimittäin säkkipimeässä. Äitini, joka mahdollisti pääsyn meille tänne kyseli mitä ihmeen järkeä on syödä pimeässä, niin, ettei annostaan näe tai tiedä mitä syö? Siinä oli paljonkin järkeä, yritänpä kertoa jotain.

ravintolatiiliholvi

Tätä postausta on vaikeaa kirjoittaa ilman, että paljastaa liikaa illan kulusta, sillä yllätyksellisyys oli yksiä parhaita aspekteja Dine in the dark-illassa. Myönnän nolona, etten ollut ikinä ruokaillut Tiiliholvissa, eli jo se oli minulle uutta. Tutkin mielenkiinnolla ravintolaa, jonka kellaritunnelmia oli omiaan pimeässä syömiseen.

Paikalla oli 10 henkeä osallistumassa elämykseen. Aluksi meille laitettiin laput silmille ja ohjattiin huoneeseen, josta sitten sammutettiin valot ja silmälaput sai ottaa pois. Oli oikeasti hassua, kun ei tiennyt millaisessa huoneessa on, millainen pöytä on, astiat tai mitä ruokaa tulemme saamaan.

tiiliholvi+elämyslahjat ravintolatiiliholvi+tampere illallinenpimeässä

Emäntämme itsekin näkövammaisena avasi tuota puolta illan aikana paljon. Tarjoilijamme liikkui pimeänäkölasien avulla tilassa ja me kopeloimme laseja ja lautasia, jotta löysimme ruokamme pimeässä. Yllättävän helppoa oli mielestäni syödä pimeässä ja löytää ruokansa.

Mitä kivaa siinä sitten oli? Se keskittyminen. Kännykkään ei saanut koskea. En keskittynyt katselemaan ravintolaa tai ihmisiä, en kuvannut annoksiani, en somettanut, en soittanut äidille miten tyttöjen kanssa menee. Kuulin ihan eri tavalla kaikki äänet pimeässä, keskityin ruokaan ja makuihin täysin eri tavalla. Otin miestä pimeässä kädestä kiinni. Kuinka erilainen äänimaailma onkaan, kun valo on poissa. Kuulet jokaisen haarukan kilahduksen eri tavalla.

Poissa oli stressi syötkö kauniisti, onko ruokaa suupielesssä tai pysyykö huulipuna kohdillaan, ei kukaan nähnyt. Huvittavaa sinänsä, että keskittyäkseni täysillä nauttimaan hyvästä ravintolaruoasta tarvitsen pimeän huoneen ja kännykkäkiellon. Niin se vain menee nykyään.

tiiliholvi+illallinenpimeässä dineinthedark+elämyslahjat

Tämän enempää en spoilaa kokemusta, vaan suosittelen lämpimästi testaamaan. Tiiliholvin ruokakin oli huippuhyvää. Minä olin valinnut etukäteen kasvismenun, joten ei tarvinnut kysellä erikseen onko lautasella jotain, mitä en voisi syödä. Elämyslahjoillahan on vaikka mitä mahdollista tarjolla, myös viininmaistelu pimeässä on listalla! Tässä yksi lahjavinkki esim. kevään valmistuvalle tai kesän hääparille!

Haastavaa lahjoissa saattaa olla niiden käytettävyys, sillä Ferrarilla pääsi ajelemaan vain tiettyinä päivinä, näitä dine in the dark-illallisia järjestetään vain tiistaisin ja niin edespäin. Eli jos suunnittelet tällaista lahjaa, kannattaa vähän tsekata sopiiko lahjan saajalle tarjolla olevat päivät!

elämyslahja1tiiliholvi+tampere

Sitten seuraa vielä teitä lukijoita ajatellen kiva osio! Saan arpoa yhdelle lukijalle 50 euron lahjakortin, jonka saa käyttää haluamaansa elämykseen (ideoita löytyy myös Elämyslahjojen Instagram-tililtä. Säännöt ovat seuraavat:

1. Jätä kommentti tähän postaukseen ja kerro, oletko käyttänyt elämyslahjoja tai mikä niistä innostaisi? Näin saat yhden arvan. Muista sähköposti, se näkyy vain minulle!

2. Toinen arpa on sinun, kun seuraat blogiani jollain sen virallisista kanavista (bloglovin, blogit.fi, facebook, Instagram). Kerro oletko mukana yhdellä vai kahdella arvalla!

Arvonta alkaa nyt ja on auki viikon verran, eli arvon voittajan 4.5.2017 klo 17. Onnea matkaan!

tiiliholvi+dineinthedark

Aurinkoista torstain jatkoa kaikille!

*illallinen saatu blogin kautta