Blogi vs. Instagram

Vielä muutama vuosi sitten ihmettelin, miksi ihmiset höhkäävät Instagrammista. Sitten tuli Snapchat, on Twitterit ja muut. Olen parhaani mukaan yrittänyt vältellä liittymästä erilaisiin somekanaviin, sillä mitä enemmän niitä on, sitä enemmän se vie aikaa. Instagrammissa olen ollut pitkään, mutta sinne kuvaaminen ei pitkään aikaan enää ollut ilo kännykän kameran takia. Katselin muiden kuvien tasoa ja harkitsin järkkärin vaihtamista sellaiseen, jossa olisi wifi ja kuvat saisi suoraan Instaan. Minä siirsin monesti piuhalla kamerakuvan kännykkään ja sitten Instaan, erittäin näppärää. Not.

Sitten alkuvuodesta sain Huawein Honor 8 luurin, joka ottaa käynnykäksi ihan mielettömiä kuvia. Instagram-innostukseni pomppasi uudelle tasolle. Sen myötä sain myös ladattua Instastoriesit ja kyllä, jäin vähän koukkuun. Niistä on ihanaa seurata sitä tavallista arkea, liian pitkät höpötykset minä skippaan, mutta esimerkiksi Hanna osaa minusta tehdä todella kivoja ja mielenkiintoisia stooreja Instaan.

insta1 IMG_20170126_170205_561 IMG_20170125_130649_690IMG_20170320_162311_827insta2

Minä tykkään muutenkin seurata tilejä, joista saan inspiraatiota ruokiin, aamupaloihin, asuihin tai tuoteuutuuksiin. Instasta saa ideoita virpomisoksien koristeluun ja leipomisideoita vieraille. Koska en ole mikään taidetyyppi, minua eivät puhuttele hirmuisen asetellut kuvat, joissa on kukka ja kännykkä ja silmälasit, tiedätte varmaan mitä tarkoitan. En saa niistä mitään uutta infoa tai ideaa, vaan minä tykkään imeä ideoita arkeeni Instasta. Toiset taas tykkäävät taidekuvista. Ihan kaikkea maan ja taivaan väliltä kyllä löytyykin.

Koska tuollainen kanava on niin nopea seurata, monen käyttäjän kuvat ovat nopeammin tutkittu kuin blogit luettu ja näin ollen olenkin jäänyt aika koukkuun Instan puolelle. Myönnän, että tutkin bloggaajien Instatilejä monesti enemmän kuin blogeja. Ja samalla kun postaan itse juttuja Instaan, mietin, kiinnostaako tämä asia ketään tai viekö tämä lukijoita blogiltani. Toisaalta Insta-tiliäni seuraavat tietävät, että rakastan syödä vanukasta vauvalusikalla (tärkeä fakta indeed) tai mihin ripsariin tai juomaan olen rakastunut, ne tiedot puuttuvat taas blogista. Ehkä nämä sittenkin täydentävät toisiaan?

IMG_20170120_142807_047 IMG_20170422_163756_311 IMG_20170419_134235_650 IMG_20170329_163043_065insta3

Instaan on vain niin helppo päivittää kahvilasuositus sillä hetkellä kun siellä olet, kosmetiikkapurkin kuva kaupassa, reissukuvia matkalta. Liiankin helppo, koska sitten alkaa esim. reissussa tunkea vähän kaikkea sinne innostuksissaan. Kuka jaksaa enää lukea matkavinkkejä blogista, kun on seurannut reissun kulkua ja aktiviteetteja jo Instasta?

Lapset, ruoka, treeni ja asukuvat. Siinä taitaa olla kyllä niin Insta-tilini kuin päivieni sisältö tällä hetkellä! ;)

Ja minä en tosiaan ole edes niissä muissa somekanavissa vielä, saas nähdä kuinka tulevaisuudessa käy.

Mitä kanavaa itse seuraat mieluiten? Viekö Instagram blogeilta lukijoita, mitä olet mieltä? Mikä on suosikki Instatilisi?

Kuvituksena randomilla valittuja Insta-kuvia tämän vuoden puolelta kännykällä kuvattuna. Tilini löytyy nimellä @optimismiakatja. Linkkaa oma Insta-tilisi tähän postaukseen, uusia on aina kiva löytää!