Nämä blogit ainakin luen

Minä luen blogeja päivittäin, yritän mahdollisuuksien mukaan kommentoidakin, mutta monesti se nykyään jää. Yritän kerran viikossa pitää ns. kommentointikierroksen, josta tietää, että luen kyllä. Rakastan itsekin kommentteja, joten ihanahan niitä on jättääkin.

Lukulistallani on vakkarina n. 30 blogia. Osaa kurkin päivittäin, osaa harvemmin. Olen huomannut, että kaikki suosimani blogit ovat 30+ aikuisten naisten kirjoittamia, moni perheellisen. Niissä kuuluu ja näkyy kirjoittajan persoona ja niissä annetaan jotain pintaa syvemmältä. Lukulista myös elää koko ajan jonkin verran, sillä toiset blogit hiljentyvät elämäntilanteen muuttuessa, toisissa vaihtuu aihe. Lukemiani blogeja yhdistää myös se, että niissä on suhteellisen simppeli visuaalinen ilme, niitä on siis helppo lukea (ja kommentoida!) kännykällä, millä yleensä lukemiseni teen.

Tästä postauksesta nyt puuttuu moni lukemani blogi, mutta tässä muutama ihanuus, joita seuraan säännöllisesti!

blogivinkki1

Tuula’s Life. Tuula kirjoittaa elämästä jotenkin todella ihanalla otteella. Hänen blogistaan haluaa ahmia tekstit ensimmäisenä, toki kuvatkin ovat taidokkaita. Teksteistä huokuu positiivisuus ja uteliaisuus uusia asioita kohtaan ja niitä lukiessa tulee jotenkin lämmin ja kotoisa olo. Tapasin Tuulan ensimmäistä kertaa maaliskuussa ja täytyy sanoa, että harvoin olen näin ihastuttavan lämminhenkistä ihmistä tavannut, eli blogi kyllä henkii kirjoittajastaan selkeästi.

Curiouser&Curiouser. Blogikollega Nooran blogia olen lukenut vuosikaudet. Siinä on paljon juttuja, mitkä koukuttavat: sama kaupunki ja vinkit Mansesta, monet samat ihastukset vaatteissa (meillä taitaa ainakin sama Uhana löytyä), rakkaus Disney-asioihin, ihanan leikkisä ja lapsenmielinen ote. Nooran kuvat ovat täysin omaa luokkaansa ja tykkään myös siitä, että nainen tahkoaa laadukkaita postauksia päivittäin: en juuri käy hänen blogissaan toteamassa, että luin tämän jo. Noora on ihmeellinen supertaituri, joka ottaa upeita kuvia, tekee meikkejä, leikittelee asuilla, taitaa kampaukset ja osaa piirtää järjettömän hyvin. Onkohan mitään, mitä Noora ei osaa? En voi kuin ihmetellä!

Minäkö keski-ikäinen. Hersyvä Tiia, joka antaa oman äänensä kuulua blogissaan. Tiia, joka kertoo kainostelematta keski-ikäisen naisen ongelmista, julkaisee myös niitä ei niin siloiteltuja kuvia. Julkaisee ihania Disney-mukikuvia Instagrammiin. On elämäniloinen höpöttäjä myös livenä. Kertoo niin ihanista kosmetiikkajutuista kuin elämän kipupisteistä. Tiian blogissa taitaa koukuttaa eniten se aitous, blogi on sitä mitä Tiiakin.

Meidän elämää. Anulla on sellainen rauhallinen ja varma ote kirjoittamiseen, minä nautin kovasti lukiessani hänen tekstejään. Käyn vilkaisemassa joistain tyyliblogeista kuvia ja asuinspiksiä, mutta toisissa blogeissa ollaan kuin hyvä romaanin äärellä – Anun blogi on yksi niistä.

Beauty of Life. Tässä on ihan omaa luokkaansa oleva nainen, mitä tulee kuvien ja postausten laatuun. Puoliammattilainen valokuvaaja sanoisin, vaikka harrastelija hän onkin. S on saanut blogistaan todella oman näköisensä niin kuvilla, teksteillä kuin aihepiireillä. Harvoin törmää hänen blogissaan jo muualla koluttuun aiheeseen. En tiedä mistä hän kaivaa aiheita ja aikaa ottaa niin upeita kuvia! S myös kertoo elämän kipupisteistä ja päästää lukijaa välillä pintaa syvemmälle. Ihana nainen myös oikeasti, nyt kuulen hänen naurunsa korvissani!

blogivinkki5

Keyword Love. Ainoa kosmetiikkablogi jota luen, koska kirjoittaja Jonna on niin ihana. Postaukset ovat monesti minulle täyttä hepreaa, enkä ole kuullutkaan sellaisista tuotteista, mutta Jonnalla on ihana rauhallinen tyyli kirjoittaa kosmetiikka-asioista. Opin hänen blogistaan paljon ja samalla rakastan niitä postauksia, joissa hän kertoo enemmän itsestään ja päästää tutustumaan enemmän kirjoittajaan.

Souliina. Aivan ihana hyväntuulinen nainen oikeassa elämässä, jonka hymy sulattaa sydämen. Hän on luonut taidokkailla kuvillaan blogiin ihanan tunnelman. Sellaisen viipyilevän ja rentouttavan, vaikka kirjoittaisi kiireestä! Souliinan blogi on juuri oikea paikka rentoutua teemuki kädessä ihan kaikessa rauhassa.

Karkkipäivä. Tämä nainen on ihan mahtava tyyppi oikeastikin. Hän tekee blogia niin suurella ammattitaidolla, että harvoin näkee. Jokainen yksityiskohta on avattu, niin että lukija ymmärtää. Sannin rakkaus Kreikkaan viehättää myös, hänen blogistaan saa niin tarkat ruokavinkit, kosmetiikkavinkit kuin matkavinkit. Rakastan sitä tarkkuutta ja pilkunviilausta, millä Sanni blogiaan tekee, eikä hän pelkää sanoa mielipiteitään ääneen!

blogivinkki2

Siinäpä muutamia blogeja, jotka ovat vakkarina lukulistallani. Oliko sinulle tuttuja? Linkitä oma blogisi tämän postauksen kommentteihin tai vinkkaa oma lempparisi, on aina kivaa tutustua uusiinkiin blogeihin ja bloggareihin!

Oikein aurinkoista tiistaita kaikille!