Munajahti ja muita pääsiäisen ihastuksia

Minulla on lähivuosina ollut kahtena pääsiäisenä vastasyntynyt vauva ja olenkin kertonut, miten pääsiäinen on saanut jotenkin erityismerkityksen lasten myötä. Viimekin pääsiäisenä teimme retken Suvimarjaan 8 päivän ikäisen vauvan kanssa, muuten möllötimme kotona, otimme vieraita vastaan ja söimme. Jotain sellaista ajattelimme tehdä tänäkin pääsiäisenä, mutta suunnitelmat elävät ja päätimme suunnata kahdeksi yöksi mummilaan.

Siellä tuli tehtyä perinteisiä juttuja: nähtyä ystäviä, käytyä lenkillä ja syötyä. Tehtyä piipahdus Teeleidiin. Pikkuneiti sai leipoa pullaa mummin ja isomummon kanssa, joka oli aika kova juttu. Mummoni tekee maailman parhaat pullat ja olin onnellinen, kun hän jaksaa vielä pienenkin kanssa leipoa. Mummi vei tyttäremme leffaan, josta pieni sitten palasikin palelevana ja kuumeisena. Ulos ei päästy.

virpomisoksa noita pasha tuorepulla

Kotona tilanne korjaantui sen verran, että pääsimme viiden minuutin minikuvauksiin Piritta Lipiäiselle likkojen kanssa ja pysähdyimme tullessa Ikeaan syömään. Luin pihalla kyltistä, että Ikeaan on piilotettu pääsiäismunia. Minä luulin niiden olevan ihan suklaamunia ja innoissani etsin vimmatusti. En ole koskaan tutkinut Ikeaa tuolla tavalla, availin joka kaapin, jääkaapin, pöyhin tyynyjä ja kurkin sänkyjen alle. Kaikki muut ihmiset näyttivät olevan ihan normaaleja, näytin varmaan sekopäiseltä siellä kaappeja kaivaessani. Sitten kuulutettiin, että joku on löytänyt munan ja siellä oli 100 euron lahjakortti. Ja minä kun luulin etsiväni suklaata! Etsin koko yläkerran läpi yksinäni ja palasin perheen luo luovuttaneena, ärsyynnyn aina kun en onnistu jossain. Mietin palatessani, että mies salettiin avaa jonkun vieressään olevan kaapin ja löytää munan.

Jupisin sitten turhaa hiki päässä tehtyä työtä ja mies avasi lastenosastolla muutaman kaapin oven, otti munan kaapista ja laittoi käteeni sanoen ”ole hyvä”. SIIS OIKEASTI! Siellä olikin 100 euron lahjakortti ja jälkikäteen kuulin, että Ikeaan on piilotettu 60 munaa pääsiäisen ajaksi, joista vain harvoissa oli lahjakortti. Meinasin oikeasti seota, kun auoin  pelkästään niitä Malmin lipastoja varmaan 50 kappaletta.

ikea kattokruunu suklaamunat rairuoho

Tämä pääsiäinen oli ensimmäinen kun meillä virvottiin, ensimmäinen kun lapsi aukoi suklaamunia (Helinä-munat olivat aika kova juttu keijuylläreineen!), ensimmäinen kun tein ihan oikean pashan. Se meni hirveän äkkiä ja päättyi erikoiseen Ikea-reissuun, jolla emme ostaneet mitään mutta tienasimme satasen. Tämä pääsiäinen on myös ensimmäinen, kun toinen pääsiäispäivä on miehellä jo työpäivä, eli meillä alkoi jo ihan normaalisti arki.

En istunut sohvalla imettämässä kuten viime pääsiäisenä, vaan juoksin lenkillä omaa ennätysvauhtia. Katselin onnellisena, kuinka kuopus oppi pyörimään siskonsa opettaessa ja hän innostui niin kovasti pääsiäispyhinä kakka-sanasta, ettei muuta enää puhukaan. KAKKA KAKKA kuuluu koko ajan ja kuinka eri tavalla sen voikaan sanoa, venyttäen, kiekaisten, huutaen, vaatien. Aika ihastuttavaa, hih! Kakkaaaaa!

pääsiäismuna

Miten sinulla meni pääsiäinen? Mitä teillä tehtiin (tai opittiin?)?

Minä haluaisin uudelleen munajahtiin (miten hauskaa on etsiä jotain!), katselin että mm. Ideaparkissa se olisi mahdollista tänään. Harmi että aukeaa kahdeltatoista, kuudelta heränneet lapset nuutuvat päikkäreille jo siinä vaiheessa.

Mitä omaan toiseen pääsiäispäivääsi kuuluu?

Pääsiäisenä päättyi myös Tuttifrutti-arvonta ja arpaonni suosi tällä kertaa Maijaa! KIITOS taas kerran kaikille osallistuneille! Uusia arvontoja odottaa jo nurkan takana, stay tuned! :)