DIY: kevään rouhein takki

Kenellä mulla ysäriteinillä oli kangaspaikkoja vaatteissa nostaa käden ylös! Ne olivat niin kivoja! En edes muista, laitettiinko farkkuihini 1990-luvun alussa Karvinen-kangaspaikka koska niissä oli reikä, vai koska se oli niin hieno, mutta sen jälkeen rakastin niitä farkkuja.

Ysäri on tullut vahvasti taas esiin, monet sen aikakauden jutuista ovat ”liikaa”, olen jo elänyt tuon kauden. Sen sijaan kangaspaikkoja vaatteissa olen katsellut vähän sillä silmällä ja nyt kokeilin – tuunaamalla lastenvaatteen.

farkkutakki+diy denimjacket+toddler

Farkkutakki on vaate, joka tulee aina uudelleen pinnalle ja tänäkin keväänä on huudossa. Tukholmassa käsiini osui Monkilla kivoja kangaspaikkoja ja mietin, mihin niitä kokeilisin. Ajattelin kokeilla kuopuksen farkkutakkiin, joka löytyi parilla eurolla kirpparilta. En korkealta putoisi, jos homma ei onnistuisi.

monki+denim kangasmerkki+diy

Hommahan on äärimmäisen yksinkertaista: näitä kangasmerkkejä silitetään 1 minuutti sekä päältä päin, että kankaan toiselta puolelta. Siinä se ja pesua pitäisi kestää. Nämä kangaspaikat eivät paljoa kustanna ja niitä on esimerkiksi H&M:lla myynnissä.

kangasmerkki+silitys

Kauhtunut ja väriä vaihtanut takki sai mielestäni kivaa pirtsakkuutta näistä iloisista kangaspaikoista sillä seurauksella, että minä aioin kyllä silitellä näitä myös omaan farkkutakkiini!

farkkutakki+taapero taapero+denimtaapero+farkkutakki

Tätä postausta tehdessä törmäsin myös Kiran uusimpaan postaukseen, jossa inspiksenä on farkkutakki, Monki ja värikkäät kuviot. Olipa sattuma! 1-vuotiaskin varmasti arvostaa äidin tuunausta ja takkiaan. ;)

Mitä tykkäätte tuunauksesta? Oletko itse silittänyt kangasmerkkejä vaatteeseen? 

Oikein hyvää alkavaa pääsiäistä ja kiirastorstaita!