Terveellisemmät laku-sitruunamuffinit

Suomalaiset syövät vuosittain hirveän määrän lisäaineita. Katselin tällä viikolla Mad Cookin, jossa lueteltiin pirtelön lisäaineita, joita oli hirvittävä määrä. Kuka katsoi ohjelman?

Siksi kaikki luonnollisuus onkin erittäin tervetullutta. Esimerkiksi proteiinipatukoiden ainesosaluettelo on perinteisesti ollut hurjan pitkä, mutta nyt markkinoille on tullut luonnollisempi proteiinilisä. Tämä uutuus ovat Fastin Natural Proteiinit, jotka sisältävät vain kolmea ainesosaa. Vähälaktoosisen sarjan proteiinit pohjautuvat Kuusamon alueen lehmien maidosta valmistettuun heraproteiiniin, lisäksi lakritsan makuinen tuote sisältää lakritsiuutetta ja makeutuksena stevioliglykosideja.

Minun oli pakko päästä maistamaan tätä uutta proteiinilisää, sillä luonnollisuus ja lakun maku kuulostivat niin hyvältä. Oletteko huomanneet, että lakun maku tulee esiin nyt monessa tuotteessa rahkasta jogurttiin? Tässäkin tuotteessa on kohtalaisen vahva lakritsan maku.

sitruunalakumuffinssit

Koska jokainen osaa sekoittaa proteiinijauheen veteen tai maitoon, minä halusin kokeilla siitä jotain muuta. Minä leivon äärimmäisen harvoin monestakin syystä, joista yksi syy on etten halua syödä niitä leivonnaisia. Siksi mietinkin, että ollaanko vähän liian jännän äärellä, kun päätin alkaa leipomaan muffinsseja tästä jauheesta ja aioin vielä soveltaa, voisi olla että menee pahastikin pieleen. Sen verran jännä (ja ihan syötävä!) lopputulos kuitenkin tuli, että päätin jakaa innostukseni teille.

Lakun maku innoitti välittömästi kokeilemaan sitruunalakumuffinsseja, jotka tuntuivat jotenkin keväiseltäkin vaihtoehdolta. Sitten vain kokeilemaan! Sovelsin pohjaksi Eevinkin blogista löytyvää ohjetta.

Terveellisemmät laku-sitruunamuffinssit

n. 3,5 dl Fast Natural lakritsiproteiinijauhetta
0,5 dl öljyä
3 munaa
1,5 dl mantelimaitoa
2 banaania
1 sitruuna, sekä mehu että kuori raastettuna
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Minun muuten piti laittaa ohjeeseen vielä 2dl kaurahiutaleita, mutta unohtui…!

Sekoita kaikki aineet tasaiseksi esim. sauvasekoittimella, voitele muffinssivuoka ja annostele taikinaa vuokiin. Paista 175 asteessa 15 minuuttia.

Kuinka kävi? Älyttömän helppoja leivonnaisia nämä olivat tehdä ja lopputuloksesta tuli todella täyttävä. Nämä mielestäni paranivat oltuaan vuorokauden jääkaapissa, sen jälkeen ne olivat ihanan kosteita. Kaurahiutale joukossa olisi tuonut kivaa tekstuuria mukaan, sitä kokeilen ensi kerralla.
fast+natural muffinssit+fast+natural muffinssit+fast lakritsisitruunamuffinssi

Entä maku? Vaikka puristin mukaan niin sitruunan mehut kuin kuoren, laku tuli todella vahvasti esiin. Eli vieläkin enemmän olisi voinut laittaa sitruunaa mukaan, jos haluaa sen maistuvan. Ehkä tämä sopii enemmän välipalaksi ennen treeniä tms. kuin esimerkiksi jälkkäriherkuksi ja siihen tarkoitukseen toimii todella hyvin. Jos haluaa, voi makeutuksen tehdä esim. siirapilla vaniljasokerin sijaan, niin saa kokonaan valkoisen sokerin jätettyä pois. Näitä on ollut kiva popsia kaapista ennen jumppaa kohtuullisen hyvällä omallatunnolla!

fastproteiini+muffinssi

Kivan leivontahetken saimme esikoisen kanssa ja helpompaa leivonnaista ei kyllä voisi olla. Jos olet lakun ystävä ja kaipaat proteiinilisää, suosittelen kokeilemaan tätä muutenkin, niin herkullinen lakun maku tässä on!

Käytätkö itse proteiinilisää? Entä onko teillä virpomistouhuja tänään? Leppoisaa palmusunnuntaita!

*proteiinilisä saatu blogin kautta