Kinkkupuuroa ja hauvajännitystä Mama Bearissa

Kuten tiedätte, minä olen puuroihminen. Perinteisesti syön vesikaurapuuroa, jossa ei ole suolaa ja se on vallan hyvä arkiaamun aloitus, tietysti höppeet tekevät ison osan. Mutta jos puuro on haudutettu kunnolla tai tehty vaikka maitoon, onhan se vielä paljon parempi kokemus. Minulta oli jostain syystä täysin mennyt ohi, että Laukontorille on avattu loppuvuodesta puurobaari. PUUROBAARI! Minä suorastaan hihkuin ilosta, kun kuukausi sitten löysin tämän paikan. Puurojen lisäksi sieltä saa smoothieita ja raakakakkuja.

mamabear+ginger+puuro mamabear+laukontori

Astuin innoissani sisälle pieneen ja kauniisti sisustettuun kahvillaan. Haudutettua teetä ja kuusi-seitsemän tuntia hautunutta puuroa. Lehtikaalismoothie kylkipojaksi. Oli ihan allekirjoittaneen unelmakattaus. Nautin niin puurohetkestäni, että menin samana päivänä uudestaan esikoisen kanssa paikalle. Hän ihastui kookosta ja pähkinöitä sisältävään puuronsa myös kovasti.

mamabear+coconut+porridge

Mama Bear nimeä kantavassa (hei tämä nimikin, eikö ole ihana!) kahvilassa häärii apurina villakoira Kerttu, joka oli hurrrjan pelottava kuopuksen mielestä ensimmäisellä kerralla, toinen kerta meni jo paremmin. Suloinen hauva vahtaa tulijoita ikkunasta siinä missä näköjään yksivuotiaskin.

kerttu+mamabear newbie

Miehen ollessa lomalla kävimme yhdessä lounaalla niin monesti, etten edes kehtaa laskea. Yhtenä päivänä ehdotin, että mennään puurolounaalle. Puuroa lounaaksi, kuului epäilys miehen suusta, mutta suostui matkaan. Hän päätyi tilaamaan puuron kinkulla, kananmunalla ja avokadolla. Minun puurostani löytyi mm. kookoskermaa, inkivääriä ja manteleita, esikoiselta banaania ja suklaamulpereita. Kyytipojaksi otimme smoothien. Enemmän kehuja nuo ”makeat” puurot saivat, mutta ei kinkkupuurokaan kuulemma huono ollut.

porridge+avokado+ham smoothie mamabear+puuro mamabear+tampere

Puuroja on valittavana kolmea kokoa pienen pienestä lähtien aina juuri sopivaan ja suuren suureen asti. Täytyy sanoa, että teen ja smoothien lisäksi tuo pienen pienikin puuro meinaa saada ähkyn, niin täyttävää se on. Paikka on minusta aivan älyttömän suloinen ja on hauskaa nähdä, miten erilaisen puurosta voi saada, kun se pitkään hautuu ja höppeet ovat herkkua. Jos paikka on täynnä, puuroansa saa hetkisen odottaa, mutta muuten en kyllä keksi mitään muuta kuin kehuja paikasta.

Kurkatkaa, jos osutte Laukontorille! Mama Bear on kokonaisuudessaan hyvinvointipaikka ja viereisessä tilassa järjestetään mm. hyvinvointitunteja. Kurkkaa fb-sivut täältä!

Miltä kuulostaa puurolounas, oletko puuroihmisiä? Kuka on testannut paikan? Hyvinvointia uuteen, huhtikuun ensimmäiseen viikkoosi!