Kesälomavinkki: autoilua Kreetalla

Se vaan sitten jäi. Minun piti tehdä kesällä postaus, jossa hehkutan Kreetalla autoilua, mutta enpä tehnyt. Aina tuli jotain muuta, syyskuussa alkoi jo tuntua siltä, ettei kannata heittää ilmoille kesäkohteen vinkkejä. No, huomaamatta tämä aika juoksee, nyt kun huhtikuu alkaa, alkavat myös kesälomakohteiden vinkit olla ajankohtaisia. Me varasimme tämän kesän reissun viime viikonloppuna, joten palataan vielä kerran Kreetalle kesää odotellessa!

nanso+elafonis shadows crete+roads

Vuokrasimme Kreetalla auton paikan päältä kolmeksi päiväksi, sillä se oli saman hintaista kuin kaksi päivää, jota olimme alkujaan ajatelleet. Kolmas päivä tuli siis kaupan päälle. Vuokraaminen järjestyi näppärästi ja molemmille lapsille hoitui istuimet autoon. Tiet olivat tyhjiä ja helppoja ajella ja autolla pääsi kätevästi näkemään kauniita maisemia sekä erilaisia rantoja. Kävimme kurkkamaassa pinkkiä hiekkaa Elafonisin rannalla (no, piti vähän etsimällä kyllä etsiä). Siellä oli superkova tuuli, mutta ihanan matalia kohtia taas muksulle puljata.

Falassarna beachille saavuimme vasta illansuussa, uimme ja menimme sitten rannalla olevaan ravintolaan, joka oli todella kiva. Viivyimme paikan päällä niin pitkään, että aurinko laski, se olikin kaunis näky siellä! Tätä suosittelen ehdottomasti. Yhden päivän vietimme Stavroksen rannalla, joka oli todella kiva lapsen kanssa, suojaisa ja lämmin paikka. Sieltä takaisin ajaessamme löysimme kohtuu pian kivan ravintolan rinteessä, josta myös näkyi auringonlasku kauniisti. Monessa paikassa ei muuten kortti käynyt, joten miehen piti jättää meidät muut kolme ravintolaan tuonne rinneravintolaan ja lähteä ajamaan seuraavaan kylään nostamaan rahaa. Omasta puhelimestani oli akku loppu ja vähän mietiskelin mitäs teen, jos häntä ei kuulukaan takaisin tai seuraavasta kylästä ei saakaan rahaa. No, näin ei onneksi käynyt, mutta käteistä kannattaa kyllä Kreetalla olla matkassa!

sunset+falassarnacrete+falassarna crete+stavros elafonis desigual+elafonis crete+travellingkreeta+autonvuokraus
Mahtuu mahtuu… Menopelimme oli erittäin kompakti Nissan Note.

Autolla käväisimme myös Haniassa, joka olikin suhteellisen helppoa, auto parkkihalliin ja kaduille kävelemään. Parhaan paikan autoillessa ehkä spottasimme, kun takapenkillä alkoi niin kova tissihuuto, että kurvasimme vain johonkin tavernaan. Kun astuimme sisään, paljastuikin upea näköala sen takana ja olisin istunut siellä loputtomiin ihailemassa! Autoilussa ehkä parasta onkin juuri tämä, että olet vapaa menemään miten haluat, pysähtymään kun on tarve ja löytämään puolivahingossa kivoja paikkoja.

crete+view crete+taverna crete+restaurant elafonis+dogreissuja

Kreetalla on vaikka mitä nähtävyyksiä, joista ehkä eniten Knossos olisi kiinnostanut itseäni Samarian rotkosta puhumattakaan, mutta kaksi pientä lasta rajoittivat ajomatkoja sen verran, ettemme kauhean pitkiä matkoja viitsineet ajella, varsinkin kun auton ilmastointi oli mitä oli. Majapaikkamme oli siis Geranissa ja siitä bongailimme tarpeeksi lähellä olevia kohteita. Saimme paljon lisää irti saaresta verrattuna siihen, että olisimme pörräneet viikon hotellilla sekä lähikylässä.

Suosittelen siis erittäin lämpimästi autoilemaan, jos olet Kreetalle menossa! Onko tuttuja paikkoja, mitä nostaisit itse esiin Kreetalta? Onko joku menossa ensi kesänä sinne?

Tuohon alas nouseekin monia Kreetan-postauksiani. Valitettavasti muut ovat bloggeriin tehty, eli jos klikkailette eteenpäin, koittakaa kestää kuvien ”väärä” koko välillä!

Kesää odotellessa! Ihanaa tiistaita!