Minä olen ihan vilpittömän iloinen, että lempparipaikkani Teeleidi on menestynyt niin mainiosti Jyväskylässä. Mistä saisimme vastaavan paikan Tampereelle? Vajaassa kolmessa vuodessa siitä on tullut monen vakiopaikka, jossa on järjestetty kuulemma kaikkia tilaisuuksia ristiäisistä lähtien. Tällä viikolla luin, että Teeleidi laajentaa Varassaareen tulitikkutehtaalle ja ensi viikolla kuulemma paljastetaan Lutakon paikan jatkosijainti. Ihanan Lutakon Leidin vuokrasopimus ei jatku, mutta uudet tilat ovat jo löytyneet. Jännityksellä odotan paljastusta!
Minä rakastan teetä ja kaikkea siihen liittyvää. Sen tuoksua, sen tuomia rauhallisia hetkiä ja piristävää vaikutusta. Siksi on niin hienoa, että innostuksestaan teehen voi tehdä työn ja tuoda teen ilosanomaa muillekin. Anne on tehnyt paljon töitä yrityksensä eteen ja se, mikä näkyy jokaiselle asiakkaallekin, on into ja rakkaus hommaa kohtaan.
Teeleidi on siis vakkarikohteeni, jossa piipahdan lähes jokaisella Jyväskylän reissulla. Olin huomannut facebookista, että tämän viikonlopun reissuumme osui ainutlaatuinen tilaisuus, sillä Hai Bin Hangzhousta pitää tunnin mittaisia gongfu-haudutuskursseja Teeleidissä. Näitä kursseja on vielä ke 29.3. sekä pe 31.3. klo 15-16, suosittelen osallistumaan jos mahdollisuuksia on. Ilmoittautua ei tarvitse ja hinta on 5 euroa. Kyse ei ole siis mistään kung fusta, vaikka vähän samalta kuulostaakin, täältä voi lukea lisää siitä, mitä on teen gongfu-hauduttaminen.
Minä ehdin suoraan Tampereelta paikalle perjantaina pari minuuttia ennen tilaisuuden alkua. Pöydän ympärille istahti seitsemän teen ystävää ja seurasimme mielenkiinnolla kiinalaista teerutiinia, joka sisältää kaikkea pannun lämmityksestä siihen, että teetä on kupissa oikea määrä. Jos teekuppisi on ihan piripintaan täynnä, se tarkoittaa että emäntä tai isäntä on väsynyt ja on aika poistua, kuka on kuullut tällaisesta?
Reilun tunnin aikana maistoimme kolmea eri teetä, joista moni nosti pu’erhin parhaaksi ja juttelimme erilaisista tavoista, joita teenjuontiin liittyy. Kun me suomalaiset kiltisti sanoimme kiitos aina kupin täytyttyä, sanoi Hai Bin, että ei tarvitse sanoa kiitos, koputus pöytään riittää. Kevätaurinko paistoi ikkunasta ja teen juonti oli juuri sitä, mitä on on parhammillaan; jutustelua, rauhallisuutta, hyviä makuja ja oikeaoppista haudutusta.
Jos et ihan heti pääse Jyväskylään ja haluat maistaa Teeleidin teelaatuja, kurkkaapa kohtuullisen uusi verkkokauppa. Pikkuveljeni oli vähän ”pahoillaan” sen perustamisesta, sillä olen saanut niin jouluna kuin synttärinä Teeleidistä lahjoja ja nyt hän ajatteli että alankin tilaamaan ne itse. Uusin ihastukseni on Halssila-tee, jonka sitrus on ihanan voimakas ja tuoksu sellainen, että se pitää itse kokea. Kuulin makumaailman juontavan juurensa Annen lapsuudesta sekä sitruunateetä nauttineesta isosiskosta. Ihanaa, kun teellä on tarinakin.
Joskus muuten mietin, että teetä taitaa kulua itselläni vähän liikaakin, mutta luinpa juuri tällä viikolla artikkelin, jossa kerrottiin teen vaikutuksesta dementian estämiseen. Kyllä se siis selkeästi tekee vain hyvää, niin keholle kuin mielelle, joten nautin siis teestäni hyvillä mielin!
Muita teehöperöitä ruudun takana? Mikä on oma suosikkimakusi?
P.S. Myös Teeleidin löytää messuilta, jotka jatkuvat vielä tänään Paviljongissa!