Muusassa Tampereen paras brunssi?

Kun Ida kirjoitti Muusan brunssista kuukausi sitten, mietin että se on pakko päästä testaamaan, jos on kerta kaupungin paras brunssi! Asia jo vähän unohtui ja ennen kuin sain ryhdyttyä tuumasta toimeen, ehdin myös lukea Maijan kokemuksen paikasta. Onneksi ehdin, sillä sen puolesta älysimme varautua ruuhkiin ja olemaan ajoissa.

Mutta mikä tämä porukan liikkeelle innostanut uutuus Muusa oikeastaan onkaan? Entisen hotelli Pinjan tiloihin Satakunnankatu kymppiin nousi viime vuonna uusi Olympiakortteli, jossa pääsee niin keikalle, kuin Muusassa syömään tai drinkeille. Paikka vaikuttaa kyllä tosi kivalta ja minut Muusa vetosi jo tekstillään, että tarjoaa laajasti valikoimaa niin vegaaneille kuin sekasyöjille. Listakin vaikuttaa mielenkiintoiselta, mutta entäs se brunssi?

brunssi+vegaaninen

Brunssi on tarjolla sunnuntaisin kello 12-17 hintaan 19,50 euroa, alle 4-vuotiaat meni veloituksetta. Maijan tekstin jälkeen totesin, että paikalla kannattanee olla ajoissa, sillä pöytävarauksia ei oteta. Olimme ensimmäisinä oven takana kello 11.50 ja mietin, että aika hörhöä täällä nyt seistä, vielä kun seurueessamme on viisi pientä lasta. Mutta eipä ollut hörhöä ollenkaan, sillä kymmenessä minuutissa taaksemme oli kertynyt ainakin 20 hengen jono. Huomasin henkilökunnan kuvaavan jonoa ja kuva löytyykin fb-sivuilta täältä, etunenillä heiluu meikäläisen vaaleanpunainen takki.

Kun ovet avautuivat, pääsimme ekana valkkaamaan pöydän ja nappasin meille paikan aivan noutopöydän vierestä, sillä ikkunan edessä oli kiva penkkitaso lapsille ja koko seurueemme mahtui tuohon pöytään. Näin koskemattoman noutopöydän ja otin vauhdilla pari kuvaa, jonka jälkeen olin ekana ottamassa ruokaa.

muusa+tampere muusa+brunssi ravintolamuusa

Sitten tuleekin se ongelmaosio. Ajattelin ottaa samalla kertaa ruoan itselleni ja esikoiselle, mutta lautaselle ei ole mitään laskutilaa, eli kahden lautasen täyttäminen yhtä aikaa oli äärimmäistä taiteilua. Noutopöytään pääsee vain yhtä puolta ja pienejä tarjoilukulhoja on vieri vieressä, eli vaikka kuinka yrität olla nopea, tuntuu että seisot paikallasi ja keräät huiman jonon taaksesi. Juomat, smoothiet ja jälkkärit haetaan jonon ”takaa”, eli siitä piti jonkun päästä koko ajan kulkemaan, joka hankaloitti homma vielä enemmän. Minä sain ekana ne kaksi lautasta pöytään, vessan kautta mennyt ystäväperhe aloitti sitten jälkkärihedelmillä ja smoothieilla ja seisoivat vartin jonossa meidän jo syödessä. Logistiikka ei toimi noutopöydässä ollenkaan avaamishetkellä. Tuntia myöhemmin pöydän edessä ei ollut ketään, tosin pöydästä puuttui hetkellisesti montaa sorttia, mutta klo 13 se alkoi olla taas suhteellisen täynnä ja jonoton.

Entä ne maut? Ne olivat kyllä erittäin kohdillaan. Tykkäsin ihan kaikesta ja jostain jutuista vielä enemmän. Pienet leivät, joissa oli punasipulia, homejuustoa ja majoneesia olivat niin ihania, että söin niitä varmaan neljä. Ei mozzarella-leipäkään huono ollut. Tempurakasvikset, pienet munakkaat, lämpimät croisantit, tuoreet hedelmät, ihanat salaatit, murea kana, kaikki oli todella maukasta ja lapset löysivät myös hyvin syötävää. Savukalasalaatti oli aivan ihanaa ja sitä kehui mieskin, tosin kaivelin suustani pari ruotoa. En antanut häiritä, oli muuten niin herkkua. Smoothieita maistoimme varmaan viittä erilaista, joista yksi joulutuoksuineen (kanelia?) meni penkin alle, muut olivat herkkuja. Ulkonäköön oli panostettu, leivät tehty viimeisen päälle ja pikkutytöissä ihastusta aiheuttivat syötävät kukat. Minä kiitän myös siitä, että haudutettua teetä piisasi!

vegaani+brunssi+muusa smoothie+muusa

Palveluun olisin kaivannut pientä ystävällisyyttä lisää ja vastaus kysymykseen mitä smoothiessa ”siinä on ehkä mansikkaa, vai oliko vadelmaa, no erilaisia hedelmiä” ei välttämättä toimi esim. allergikolle. Huomasin kyllä, että henkilökunta selitti tarkkaan mitä vegaani voi pöydästä syödä ja toi naapuripöytään erillisiä annoksia pyynnöstä, eli varmasti ruokarajoitteetkin otetaan huomioon, jos enemmän olisimme tentanneet.

muusa+olympiakortteli muusa+lapsi+brunssi

Kyllä ihan varmasti menen tänne uudelleen. En tiedä mikä ajoitus olisi paras, tuo varttia etukäteen ja pöydän viereen taktiikka toimi ihan mukavasti, jos hoitaa sapuskan eteensä ennen vessareissua. Miljöö oli myös todella kiva ja Muusa kaikkinensa kiva lisä Tampereelle!

Kuka on testannut Muusan tai brunssin? Mitä tykkäsit?