Ehdoton ihonhoitosuosikkini Exuviancelta (+arvontavoittaja)

Muistatteko kun kirjoitin tammikuussa olleeni kasvohoidossa, joka tehtiin Exuviancen tuotteilla? Alun perin minulle sarjaa suositteli Ilkka Ruotsalainen, joka ihoni meikkasi muotinäytöstä varten syyskuussa. Ihoni on kuiva ja kiristää (ja rypistyy) herkästi. Tällä hetkellä ihoni kuivuuteen vaikuttaa muun muassa talvi-ilma, hormonivaihtelut (viimeisen vuoden sisään raskaus, imetys, imetyksen lopettaminen joulukuussa), liian vähäinen vedenjuonti, lähemmäs neljää- kuin kolmeakymppiä taittuva ikä ja… Sain joulukuun lopussa kasvohoidon jälkeen matkaani Exuviancen herkän ihon tuotteet, joita on nyt vajaa kolme kuukautta laitettu kasvoihin joka ikinen päivä. Ei ehkä täydellistä settiä joka päivä, mutta meikinpoisto, päivä- ja yövoide, seerumi sekä silmänympärysvoide ovat olleet tehokäytössä. Lueskelin itse netistä ison läjän käyttökokemuksia Exuviancen tuotteista ja sen sijaan, että kirjoittaisin nyt kaikista tuotteista, päätin tässä postauksessa keskittyä näihin pariin ehdottomaan suosikkiini. Ja kerron, mitä tuotetta ilman en voisi enää olla.

vespera+seerumi

Vastaus on Vespera seerumi. Olen aina rakastanut seerumeita ja kosteusvoiteen alle laitettuna ne ovat olleet kuivan ihon kannalta ehdottomia. Tämä  tehoaine pääsee kasvoilleni aina iltaisin ennen yövoidetta, monesti myös aamuisin. Pari tippaa kosteusvoiteen alle ja kireys ihosta häviää. Seerumin luvataan myös häivyttävän ryppyjä sekä laajentuneita ihohuokosia sekä tasoittavan ihon epätasaista pigmenttiä. Luulen, että tällä hetkellä muun muassa huono uni on niin kova ryppyjen tehostaja, ettei seerumi sitäkään pelasta, mutta tuohon tasaisempaan pigmenttiin yhdyn. Ihoni on kosteuden lisäksi saanut seerumista kirkkaampaa sekä tasaisempaa sävyä.

exuviance+toninglotion

Sekä seerumi että toinen suosikkini, Gentle Cleansing Creme eli puhdistusvoide sisältävät PHA:ta. Hapoista sanotaan seuraavaa: polyhydroksihapot (PHA) muodostavat happoryhmän, jolla on kaikki AHA:n hyvät ominaisuudet, mutta jotka ovat miedompia ja sopivat paremmin herkälle iholle. Perinteisten AHA-happojen iholle tuomien hyötyjen lisäksi PHA-hapot kosteuttavat voimakkaasti ja toimivat antioksidantteina.

Minä en ole kulkenut mihinkään joulukuun jälkeen ilman tätä, poistan tuotteella kaiken meikin. Ihan täysillä ei silmämeikki irtoa, eli viimeistelen sitten vielä puhdistuksen. Tykkään kovasti siitä kosteasta tunteesta, joka kasvoille jää puhdistuksen jälkeen. Kuiva iho tarvitsee tällaisen kosteuttavan putsarin. En olekaan joka päivä käyttänyt päälle Soothing Toning Lotionia, koska se välillä ihan kuumottaa kasvoissa. Tämän taas kerrotaan johtuvan siitä, että kuollut ihokerros poistuu tuotteen sisältämän PHA-hapon myötä.

cleasingcreme+exuviance

Onko teille uusi tieto, että Exuviancen perustajien keksintö oli AHA, josta on sitten tuo PHA:kin kehitetty? Perustajat etsivät parannusta käpyihoon ja päätyivät kehittämään ensimmäisen standardoidun glykolihappokuorinnan (AHA). Nykyään heillä on yli 120 patenttia tuotteisiin.

exuviance+seerumi

Tästä näkee muuten hyvin paljonko tuotetta on kulunut päivittäisessä käytössä 2,5 kuukauden aikana. Vähän yli puolet käytetty ja minä en ole mikään säästeliäs käyttäjä. Kuvat täysistä purkeista on otettu vuoden vaihteessa. Alimmasta kuvasta näkee parikin kertaa päivässä käytetyn seerumin kulumisen, eli kyllä silläkin monta monta kuukautta pääsee eteenpäin.

exuviance+cleansingmilk

Seerumi ja puhdistusvoide ovat nousseet ykkössuosikeikseni sekä ovat mukana päivittäisessä ihonhoidossa. Entä sitten miinukset tuotteissa? Minä nostaisin ensimmäisenä esiin purkkien ulkonäön ja tuotteiden tuoksun. Minun mielestäni nämä purkit ovat suoraan 1980-luvulta, seerumi on ihan nätissä pakkauksessa, mutta muuten aika tympeitä purkkeja. Kyllä tällainenkin fiilikseen vaikuttaa. Lisänä ovat tuoksut, joihin kyllä tottuu. Missään nimessä tuoksut eivät ole voimakkaita (esim. silmänympärysvoide on tuoksuton), mutta sarjalla on tietty ominaistuoksunsa, joka tuntui aluksi vieraalta.

exuviance+vespera

Kirjoittelen vielä kattavammin sarjasta myöhemmin, mutta tässä teille suosikkini! Onko itselläsi Exuviancesta kokemuksia? Millaisia?

*tuotteet saatu blogin kautta

P.S. Kiitos helmikuun asuäänestäneille! Asu nro 1 vei yhdellä äänellä voiton asulta nro 4. Arpoja kertyi tasan 100 kpl ja arpaonni suosi helmiä! Onnea ja kiitos kaikille osallistuneille! Olen laittanut voittajalle sähköpostia!

Oikein hyvää naistenpäivää!