Erilainen pannukakkuohje!

Kuten kerroin perjantain postauksessa, oli aika kun laskin proteiininsaantia tarkemminkin. Edelleenkin suosin ruokavaliossa kasvikset + proteiininlähde-tyylistä ruokavaliota (sitä leipää ei lasketa, hih!), sillä olo on itselläni paljon parempi ilman isoja hiilariannoksia.

Kun sain idealounaalta matkaani Laitilan Proegg proteiinismoothien, mietin mihin sen käyttäisin. Ajattelin kokeilla sitä smoothien joukkoon, kunnes törmäsin proteiinipannarin ohjeeseen. Oli pakko kokeilla, tämä vaikutti niin hyvän olon ohjeelta! Pannari oli alkuperäisen ohjeen mukaan maidoton ja gluteeniton, minä vaihdoin jauhot joten oma versio ei enää gluteeniton ollut. Terveellinen pannari silti on, sillä proteiinismoothien lisäksi siinä oli lähinnä jauhoja ja banaania. Jännitti, miltä kyseinen tuotos maistuu vai maistuuko miltään ja kuinka se uppoaa lapsiin.

pannukakku+proteiini proteiinipannari

Lopputulos oli terveellisen makuinen, mutta kun päälle laitettiin oman puun ompuista tehtyä sosetta sekä mustikoita, sain vähän makua joukkoon. Omena-vanilja smoothie maistui joukossa yllättävän kirpeänä. Tätä pannaria sai syödä ”hyvällä omatunnolla” ja vaihtelun vuoksi puuron sijaan aamiaisena. Entä lapset? He tykkäsivät ihan älyttömästi, mistä yllätyin. Olihan proteiinipannari aika kaukana sellaisesta rasvaa tihkuvasta peruspannarista, mutta toisaalta sitä söi sitten vaikka aamiaisena ja esikoisesta tämä oli superia. Saada pannaria aamiaiseksi. Suurimman haasteen kohtasin kun revin pannaria irti leivinpaperista, minulla ainakin jämähti aika tiukasti kiinni paperiin…? Eli ehkä kaipaisi jonkinmoista voitelua tms.

Jos innostut kokeilemaan, tässäpä ohje:

PROTEIINIPANNUKAKKU

1 tlk Laitilan Proegg Protein Smoothie omena-vanilja
2 kypsää banaania
1 ½ dl jauhoja (itse käytin luomulettujauhoja)
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria (alkuperäiseen ohjeeseen tuli kardemummaa)

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Muussaa banaanit ja vatkaa ne sitten sekaisin smoothien kanssa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä ne smoothie-banaani-seokseen. . Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista uunissa n. 10 min.

proteiinipannari+proegg pannukakku+tee

Miltä vaikuttaa, meinaatko kokeilla? Oikein rentouttavaa sunnuntaita, alkaako se kenties brunssilla?