Ei taida paljon arvokkaampaa paikkaa aamiaiselle olla, kuin Grand Hotel Tammerin juhlasali. Korkeat huoneet, valkoiset pöytäliinat ja aidot kukat maljakoissa luovat ihanaa ylellistä tunnelmaa, jopa sellaista, että paikalle jännitti mennä kahden pienen lapsen kanssa. Turhaan, meidän toivotettiin iloisesti tervetulleeksi ja kyseltiin, kaipaammeko syöttötuolia.
Heti ovensuussa oli tarjolla smoothieita sekä morning maryja, eli tomaattimehua muun muassa sellerihöppeillä. Ennen pöytään istumistamme meiltä kyseltiin haluammeko kahvia tai teetä ja kahvissa oli valittavana lisäksi tumma ja vaalea paahto. Tämä on yksi niistä asioista mitä rakastan aamiaisella: haudutettu tee kannussa. Siitä vaan kaadat lisää (kannukin oli niin kaunis sekä vanhanajan hengen mukainen), sen sijaan, että lilluttaisit teepussia tulikuumassa vedessä. Kahvit ja teet tarjoiltiin pöytiin ja muut ruoat sai hakea itse.
Tammerin aamiaista nimitetään superaamiaiseksi sen kattavuuden vuoksi. Olihan se perinteiseen hotelliaamiaiseen verrattuna runsas ja sisälsi kivoja jippoja morning maryista haudutettuun teehen ja appelsiinimehuun, jonka pystyi puristamaan paikan päällä itse. On leipiä, leikkeitä ja juustoja (tosin nämä aika samaa linjaa kuin aamiaisilla yleensäkin), aivan superhyviä appelsiineja, jogurtteja ja hedelmiä. Monenlaisia pähkinöitä ja siemeniä. Lämpöiseltä puolelta löytyi totta kai mustamakkaraa ja lisäksi mm. kasviksia, hyvin tehtyä munakokkelia (ei siis yhtään kuivaa) sekä yrttisieniä, jotka olivat nekin erittäin onnistuneita. Suosittelen myös maistamaan mummon kurkkuja, olivatpa raikkaita! Ruokien esillepano ja kylttien sekä purkkien käyttö ansaitsee myös erikoismaininnan, onhan tämä kattaus kaunis.
Entä ne miinukset sitten? Minua vähän harmitti, että se haudutettu tee oli sitä kaikkein yleisintä huoltoasemateetä eli Keisarin morsianta. Tykkään kyllä, mutta kun aamiaisella oli muutenkin lähituotantoa, mietin, miksei teekin voinut olla jonkun pirkanmaalaisen yrityksen kautta? Ruis-karpalopuuro oli myös niin omituista, että jäi lapselta syömättä, jonka jälkeen minä yritin sitä viimeistellä, mutta ei onnistunut. Siinä maistui niin voimakkaasti makea ja samalla runsas suola höystettynä kirpeillä marjoilla, etten ymmärtänyt mitä puuron oli laitettu. Ja meidän perhe rakastaa puuroa ja kaipaan sitä aamuisin, eli se ettemme kukaan tykänneet puurosta kertoo ehkä paljon sen mausta. Vaikka puuro ei uponnut, niin homejuustot ja mustamakkarat pikkuneiti söi innolla!
Keksi oli niin suuri, että jaoimme sen kolmeen pekkaan.
Kattavuudeltaan aamiainen on valtava ja mietimmekin, mitä tuntia aamupalan loppumisen jälkeen alkavalla brunssilla tarjotaan. Me emme jääneet kaipaamaan mitään. Edellisen kerran Tammerin brunssilla kävimme esikoisen ollessa kaksiviikkoinen, joten muistikuvat tarjonnasta ovat jo vähän heikkoja… Nälkä ei kyllä aamiaisesta jäänyt ja runsaudenpula iski, kun mietiskeli mitä haluaisi ja mitä vielä jaksaa maistaa. Ikkunasta oli ihanaa katsella lumisia Koskipuiston maisemia ja meitä jaksettiin palvella ystävällisesti, vaikka aamiaisemme venyikin vähän pitkäksi, sillä ehdimme uimahallin takia paikalle vasta 10.30. Kiitämme!
Hotelli Tammerin aamiaisella hintaa on 21 euroa/henkilö, 3-vuotias ei maksanut, mutten älynnyt kysyä missä menee raja kun lapsestakin tulee maksaa. Lauantaina aamiaista tarjoiltiin klo 7.30-11 välisenä aikana.
Onko hotelli Tammer tai sen ruoat sinulle tuttuja? Hyvää alkavaa viikonloppua!
*aamupalat saatu blogin kautta