Ihana jouluinen Tallinna toreineen

Aisakel aisakel” kuului laulu, jouluntuoksut olivat vastassa ja upeista upein kuusi loisti kaiken keskellä. Ihmiset hymyilivät, vaihtoivat suukkoja ja puheensorina täytti torin. Minkä torin? Tallinnan joulutorin, josta tuon teille kuvapläjäyksen ja jouluisia fiiliksiä!

tallinna4 tallinna8 tallinna11

Kaunis aurinkoinen Tallinna. Siellä teimme pikapyrähdyksen miehen kanssa viime viikonloppuna kaksin, tasan vuorokauden mittaisen reissun. Me kävimme Prahan joulutorilla viisi vuotta sitten, seuraavana vuonna olimme upeilla Wienin toreilla ja sitten Bremenissä – tuo tunnelma lumosi meidät ihan täysin. Jouluvalot ja -koristeet, kuumaviinin, herkullisten ruokien ja pähkinöiden tuoksut. Joululaulut ja iloiset ihmiset. Mietimmekin, missä voisi käydä joulutorilla niin, että viikonloppu riittäisi siihen ja kohteeksi valikoitui Tallinna.

Tallinnan joulumarkkinat ovat suhteellisen pienet ja samaa tavaraahan näiltä aina löytyy koristeista ruokiin ja käsitöihin, mutta jotenkin siellä oli löydetty sama tunnelma, joka Keski-Euroopan toreilla on ollut. Tuntui kuin olisi ollut kauempanakin kotoa. Tallinnan vanha kaupunki oli koristeltu kauniisti ja monissa paikoissa oli kuusia ja jouluvaloja. Torin joulukuusi oli erittäin vaikuttava ja sunnuntaina siellä tavattiin joulupukkikin, joka laulaa luritti ”aisakel, aisakel”! En tiedä miten se tulisi kirjoittaa, kulkuset, kulkuset siellä kuitenkin meni.

tallinna10 tallinna1 tallinna2

Ostimme torilta pari joulukoristetta sekä majavamakkaraa isovanhemmille tuliaisiksi. Saas nähdä millaista on, se kuulemma säästetään ouluksi. Sunnuntaina piipahdimme myös Solaris-ostoskeskuksessa, josta sain valita ennakkojoululahjan, toivomani pyjaman.

tallinna16 tallinna15 tallinna14 tallinna13

Sunnuntaina oli myös pakko käydä kiertämässä näköalapaikat ja olisin halunnut testata lisäksi vegaaniravintolan, mutta aika loppui kesken. Lauantai-illan ravintolaan olimme onneksi suhteellisen tyytyväisiä, siitä kirjoitan varmasti vielä oman juttunsa. Tallinnassa on ihan hirveästi kivoja ravintoloita ja paikkoja ja kun ei usein ole piipahtanut paikalla, saisi siellä kulumaan aikaa kyllä useampiakin päiviä.

tallinna12 tallinna7 tallinna5 tallinna9 tallinna3 tallinna17

Paras hankinta oli ehdottomasti kuitenkin nuo joulutorilta ostetut rukkaset. Että ovat lämpimät! Olen käyttänyt niitä joka ikinen päivä ja nyt on vihdoin kivaa olla pihalla. Kannatti ja rahat menivät suoraan paikalliselle käsityömyyjälle ketjujen sijaan, 15 euron hinta oli minusta niistä varsin kohtuullinen.

tallinna6

The Times we had. Saimme kokea ihanan joulutunnelman ja täydellisen aurinkoisen kelin Tallinnassa. Suosittelen kyllä ehdottomasti piipahtamaan Tallinnassa joulunaikaan, torihan on auki aina 8.1.2017 asti eli vielä ehtii hyvin!

Saitteko näistä kuvista vähän joulutunnelmaa? Viikko jouluun jäljellä, voi että meillä joku sitä odottaa (ja ei, enää minä en ole perheen kovin jouluhössöttäjä!).

Oletko käynyt Tallinnassa joulunaikaan tai vielä menossa?