Uusi kiva ravintolamaailma!

Viikonloppuna avautui Helsingin Kampin viidenteen kerrokseen uusi ravintolamaailma. Viralliselta nimeltään tuo keskittymä on Kortteli, kymmenen ravintolan lisäksi sieltä löytyy esimerkiksi kampaamo sekä joogasali. Minä pääsin torstaina tutustumaan paikkaan kutsuvierasavajaisissa ja ajattelin tehdä ihan oman juttunsa Qhairista, joka minut kutsui. Mutta mitkä ovat ensi fiilikseni uudesta Korttelista?

Erittäin positiiviset. Kauppakeskuksissa on yleensä tarjolla hampurilaista ja pizzaa, sitten hampurilaista vähän eri muodossa ja ehkä jopa pihviä. Kortteli oli jotain ihan muuta. Kymmenen keskenään erilaista ravintolaa muodostavat tyylikkään kokonaisuuden. Iltayhdeksään asti paikalle pääsee rullaportaita, sen jälkeen vain hissillä Annankadun puolelta. Osa ravintoloista on nimittäin auki vielä kun kauppakeskus muuten sulkee. Kampin viidennestä kerroksesta löytyvät ravintolat Story, Fisken På Disken, Hoku, trattoria-pizzeria Bastardo, skandinaavinen Jord, Sandro, kahvila La Torrefazione, dumpling-ravintola Beijing8, kasvisruokaa tarjoava Date & Kale sekä tapasravintola Bar Cón. Siinä on aikamoinen kattaus, osa tuttuja ravintoloita ja osa uusia. Ja muuten näkymät ovat yläkerroksista Helsingin kattojen yli hienot!

Minä istuin niin pitkään kampauksessa, että muun muassa alkupuheet sekä osa ruuista meni ohi, mutta onneksi ehdimme seuralaiseni kanssa paljon maistelemaankin. Alla vähän fiiliksiä kuvin ja sanoin!

kortteli8 kortteli5

Yllä olevasta Jordista jäi mieleen skandinaavinen sisustus sekä hienostuneet maut. Alla olevasta kahvilasta puolestaan kiva avara tila sekä herkulliset leivät!

kortteli10 kortteli11

Beijing8-ravintolan dumplingit olivat herkkuja. Yksiä parhaimmista mauista maistelimme Bastardossa, jossa oli persoonallisin sisustuskin raastinrautalampuista super-Mario kuvituksiin.

kortteli3 kortteli2 kortteli4 kortteli1

Date&Kalen ruoka ennätti jo loppua, joten tutkailimme vain menua. Katsokaa mikä ihana idea, tarjota vauvoille terveellistä sosetta listalla! Iso peukku tälle! Kortteli varmaan vetääkin lounasaikaan myös lapsiperheitä paikalle ja kysyessäni lastenhoitohuoneen perään sain vastauksen ”ei mielestäni kyllä ole”. Kerroksessa on siis yksi iso, kaikille ravintoloille yhteinen vessatila ja jäin ihmettelemään, jos sieltä tosiaan ei lastenhoitoa löydy…?

kortteli9

Fisken på Diskenkin maistelupala oli niin hyvää, että jos nyt menisin syömään yhteen ravintolaan valitsisin ehkä tämän. Täydelliset maut!

kortteli7 kortteli6

Kaiken kaikkiaan Kortteli oli minusta onnistunut, viihtyisä ravintolamaailma, joka tarjoaa jotain ihan muuta ruokaa, kun kauppakeskukselta voisi odottaa. Se on ”eristetty” Kampista myös niin, etteivät kuulutukset kuulu viitoskerrokseen. Hauskaa nähdä, miten tämä löytää paikkansa Helsingin ravintolatarjonnassa.

Äkkiseltään minä tykkäsin kovasti, onko joku kokeillut, mitä pidät? Myös kampaamo oli hieno, palaan siihen vielä uudemman kerran.

Oikein hyvää alkavaa viikkoa tai vapaapäivää, monelle osuu varmasti sekin tähän ”välipäivään”!