Hetki Suvimarjan rauhassa

Padasjoella peltojen keskellä asuu nainen, jolla on ideoita ja unelmia vaikka muille jakaa. Hän pursuaa energiaa ja hyvää mieltä. Leipoo ihania luomuksia keittiössään, maalaa taloa äitienpäivänä ja juoksee lenkkiä metsässä kun ehtii. Luo maalle ihanan lifestylepuodin, kauniin liikkeen vanhaan navettaympäristöön ja myysen yläkerrassa oman tilan ruokatuotteita. Emännöi sonnitilaa ja puhuu henkeen ja vereen lähiruuan puolesta. Ostaa palveluja paikallisilta yrittäjiltä sekä työllistää paikallisia nuoria. Tuo nainen on Suvi, Keinuhongan tilan emäntä ja nainen Suvimarja-lifestylepuodin takana. Muistatteko kun ensi kertaa vierailin Padasjoella viime vuoden marraskuussa? Palasin aivan lumoutuneena silloin kotiin. Nostin hattua Suville ja hänen yrittelijäisyydelleen sekä periaatteilleen ja olin ihanissa joulufiiliksissä Suvimarjan tunnelman jälkeen.

suvimarja1 suvimarja2 suvimarja3 suvimarja4

Kävimme viimeksi paikassa pääsiäisenä ja saadessani nyt kutsun joulunavajaisiin bloginaisten kanssa, tiesin etten halua tätä missata. Vietimmekin lauantaina ihania tunteja kuunnellen Suvin tarinoita sekä kuulumisia ja syöden linssikeittoa, ruisleipää (toki paikan päällä omista jauhoista leivottua), viereisen tilan juureksista tehtyjä uunijuureksia, Iitistä tulleita juustoja sekä Keinuhongan tilalla leivottuja kakkuja. Nuo puhtaat maut, tuo ihana energinen emäntä, tutut blogikollegat ja maatilan tunnelma lumosivat minut taas täysin. Päästessäni kotiin tytöt olivat vielä päiväunilla ja minä istahdin suoraan koneelle kirjoittamaan tämän fiiliksen ylös, joka sisälläni pulppusi. Täytyy ehkä muuttaa maalle, kun sieltä palaa aina näin ihanan fiiliksen kera. Tässä naisessa ja paikassa on jotain voimaannuttavaa.

suvimarja5 suvimarja7 suvimarja8 suvimarja10

Suvimarjan lifestylepuodissa myydään muun muassa vaatteita, kynttilöitä, pyyhkeitä, saippuoita ja koriste-esineitä. Siellä voi istahtaa nauttimaan kahvia ja ihanaa pumpulikakkua ja yläkerrassa sijaitsee puolestaan lähiruokamyymälä. Minä nappaan joka kerralla matkaan ainakin mysliä, tällä kertaa toin myös lihatuliaisia ja sonniolutta miehelle tuliaiseksi. Jouluviemisenäkin nämä lähiruuat toimivat ihanasti! Saimme joulupaketin mukana myös Puhti-näkkäriä, jota maistoin nyt ensi kertaa ja se oli hurjan hyvää, paketti hupeni kertaheitolla. Kauniiden tavaroiden lisäksi kannattaa siis ehdottomasti tutkia ruokapuolikin!

suvimarja9suvimarja11

Kimppakyyteilin paikalle Retromodernin Suvin sekä Sulan mahdollisuuden Niinan kanssa. Hypätessäni Niinan autosta ulos kotimme kohdalla totesin, että tästä on taas hyvää aloittaa joulunodotus. Toivottavasti tästä tulee perinne.

Alla olevassa kuvassa ei ole kauhua mukana, vaan Suvin hersyvää naurua ja iloa, se kuvasti minusta tunnelmaa parhaiten.

suvimarja6

Kiitos tuhannesti Suvi ja blogikollegat! Maaseudun rauha ja eilinen kirkkokäynti rauhoittivat väsyneen viikon jälkeen täydellisesti.

Oletko sinä vieraillut Keinuhongan tilalla? Oikein hyvää alkanutta viikkoa jokaiselle, olethan huomannut eilen auenneen joulukalenterin?