Reipasta menoa messuilla

Tiedättekö mitä. Kun lähtee yksin kahden pienen ja tuplakärryjen kanssa messuille, saa osakseen aika monta ”oletpa reipas” ”pisteet sinulle” ja muita vastaavia kommentteja. Kyllä minä olinkin eilen illalla aika väsynyt vietettyäni kuusi tuntia yksin muksujen kanssa Kädentaidot-messuilla Pirkkahallissa, mutta kyllä ne oli kivaa nähdä! Tiesin, etten viikonloppuna enää ehtisi paikalle, joten menimme perjantaina kolmisin. Bussi 14Y vei meidät paikalle ja toisin kuin viime vuonna, pääsimme molemmissa suunnissa ekaan bussiin. Mahtavaa! Tuplilla pääsi kohtalaisesti liikkumaan, lounaana oli tyttären mielestä todella hyvää uunilohta ja tein pari superhankintaa. Onnistunut reissu siis loppujen lopuksi! Onnea oli myös törmätä ystävään, joka kierteli esikoisen kanssa sen aikaa, että sain imettää pienemmän, muuten hän olisi varmaan töhöttänyt ties minne sinä aikana. 14 000 kävijää näki messut ekana päivänä ja viikonloppuna on tiedossa varmasti vielä paljon enemmän väkeä!

Minä en todellakaan ole mikään askartelija, suoraan sanottuna inhoan kaikkea näpertämistä. Olen ollut ihan hätää kärsimässä, kun lapsi haluaa kotona askarrella, koska mitään välineitä ei ole ja minä en osaa. En omista myöskään ompelukonetta. Silti näillä messuilla on paljon katseltavaa ja tutkittavaa. Lastenvaatteita, joululahjaideoita, aikuisten vaatteita ja hei ruokaa! Se puoli on suuri ja toin kotiin mm. ison määrän juustoja. Lapsi muisti viimevuotisen reissumme uskomattoman hyvin ja vaati, että käymme katsomassa nukenvaatteet (nukelle oli pakko saada hieno mekko) ja vaati myös, että askarrellaan. Viime vuonna sai askarrella joulukellot, tänä vuonna tutustuimme helmiäismassaan. Ihastuin tuohon myrkyttömään massaan niin, että ostin 10 purkin setin kotiinkin. Se kustansi Sinellin pisteellä 15 euroa, eikä tahraa tai sotke ja nyt saa neiti askarrella. Suunnatessani vielä messujen jälkeen keskustaan tytär oli isänsä kanssa taiteillut helmiäismassasta koristeita, tuli siis heti käyttöön!

Oli kivaa tavata kasvotusten myös Sami Sykkö, joka juonsi muotinäytökset. Hän opetti meitä paljon Helsinki Design Schoolissa ja toivoin etukäteen, että onnistun hänet tapaamaan.

Kyllähän messupäivä kahden pienen kanssa oli aikamoista hulinaa, enkä esimerkiksi montaa kuvaa ottanut, mutta tässä muutama maistiainen. Ihan paras paras paras löytö oli Pertti Palmrothilta, siitä vielä lisää!

messu8 messu7 messu9 messu6
Marsupipo! Monta marsua omistaneena hullaannuin tähän, päädyimme kuitenkin bambipipoihin kolmessa eri koossa.

messu5 messu4 messu3 messu2
Nämä tuoksuvat ihanasti tervalepälle vielä korvissakin, tosin tuoksu kuulemma parin viikon sisään häviää.

messu1

Kuka on käynyt messuilla? Huomenna vuorossa viimeinen päivä, oletko menossa?