Todellinen hyvän olon brunssivinkki

Monesti brunssipaikoissa on sunnuntaiaamuisin valtava hälinä ja kuhina. Puheensorinassa voi olla vaikeaa jutella ja ruokaa pitää jonottaa. En yleensä häiriinny tästä, mutta joskus on kivaa istua ihan rauhassa. Nyt vinkkaankin teille brunssista Tampereella, jossa saa niin mielenrauhaa kuin todella hyvää ruokaa.

Pellavatehtaankadulla, kerrostalon neljännessä kerroksessa sijaitsee hyvinvointihuoltamo Lentävä matto, jonka kahvila kulkee nimellä Lentävä Lautanen. Olen kirjoittanut heidän lounastaan aiemmin (klik) ja olen edelleen sitä mieltä, että heiltä saa varmasti Tampereen parhaan kasvisruoan. Koska hissi yläkerroksiin on pieni, ei tuolla valitettavasti tule käytyä yksin lasten kanssa (emme mahtuisi rattailla hissiin). Heti kun huomasin, että Lentävä Lautanen on lisännyt valikoimiinsa sunnuntaibrunssin, varasimme pöydän sopivan sunnuntain koittaessa ja suuntasimme porukalla paikalle.

lentävälautanen8 lentävälautanen4

Kattauksia on klo 11 ja 13 ja valitsimme niistä ensimmäiseen perheeni ja vanhempieni kanssa. Hämyisään tunnelmaan on jotenkin todella kodikasta saapua, riisua kengät ja kuunnella rauhoittavaa musiikkia. Olin ehkä liiankin kotonani, marssimme suoraan pöytään vaikka piti mennä tiskin kautta. Ups. Halusin varata pöydän ”tavallisilla” tuoleilla, sillä ajattelin lapsella olevan vaikeuksia keinuiksi ripustetuissa tuoleissa. Vaikka miten ihana ajatus onkaan kiikkua siinä, juoda teensä, rauhoittua ja pistää vaikka villasukat jalkaan.

Brunssi alkoi inkiväärishotilla, joka oli sen verran tuju, että päädyimme sekoittamaan sen pöytään tuotuun mustikkasmoothieen. Näin se toimi hyvin! Buffasta sai hakea itse puuroa, jogurttia, kananmunia, granolaa, siemenleipää, näkkäriä, kahvia ja teetä niin paljon kuin halusi.

lentävälautanen1 lentävälautanen2 lentävälautanen3

Pöytään tuotiin voimashotti, smoothie sekä pääruoka ja jälkkäri. Pääruokana oli tällä kertaa vuohenjuustoquiche ja jälkkärinä trooppisia hedelmiä sisältänyt raakakakku. Brunssihan on täysin kasvisruokaa ja sen saa halutessaan myös vegaanisena. Entä se maku sitten?

Minä rakastan kasvisruokaa, enkä ole punaista lihaa syönyt 20 vuoteen. Olen edelleen vain huono tekemään itse hyvää kasvisruokaa, joten paikat, missä on suussa sulavia kasvismakuja saavat minulta 10 pistettä. Vaikka mahansa syö pullolleen, ei olo ole silti tukala, vaan hyvä. Ruoka on todellista hyvänolon ruokaa. Kehuin maasta taivaaseen spelttipuuron, jota oli kuulemma haudutettu yön yli (ilmankos oli niin hyvää) ja loppuvaiheessa siihen on lisätty spelttimannaa. Kirkastetun voin gheen kanssa se maistui taivaalliselle. Myös vuohenjuustoquiche ja raakakakku olivat täysosumia. Käydessämme täällä lounaalla miehen kanssa viikkoa aiemmin ihmettelimme ääneen, miten kirsikkatomaatit voivat maistua niin hyvältä. Makeita rapsahtelevia tomaatteja, missä ne ovat kasvatettu?

lentävälautanen6 lentävälautanen7

Ympäristönä toimi tilava joogasali, joka oli lapsen mielestä vähän liiankin kiva (syöminen meinasi vähän unohtua). Hän rakensi temppurataa fustra-kuutioista, kiikkui ilmajoogaliinoissa ja juoksenteli häiritsemättä ketään. Ihanaa. Minä niin tulen tänne uudemman kerran hakemaan hyvän olon starttia päivääni.

lentävälautanen10lentävälautanen9

Lentävä Lautanen
Pellavatehtaankatu 8 E
Brunssi klo 11 ja 13, hinta 22 euroa

Kuka on testannut, innostaako vegebrunssi?