Hyviä tapoja ja savumuikkuleivosta

tammer2 tammer8

Viime viikolla juoksin eräänä iltana huohottaen läpi Koskipuiston. Kello 16 alkanut tilaisuus hotelli Tammerissa oli varmasti jo alkanut, mutta minun oli pitänyt odottaa miehen saapuvan töistä ennen kuin pääsin irtoamaan. Eli olin yllättäen myöhässä. Pelkkä ajatus siitä, että ryntään tapakouluttaja Mirva Saukkolan oppiin tukka pystyssä ja myöhässä sai hikikarpalot nousemaan otsalleni. Anteeksipyydellen luikin pöytääni akateemisen vartin myöhässä, täysin hyvien tapojen vastaisesti.

tammer3 tammer9 tammer4

Siitä eteenpäin ilta olikin sitten ihana. Hotelli Tammerin juhlasali tarjoaa puitteet monenmoiseen juhlaan ja olemme siellä käyneet mm. brunssilla, josta kirjoitin yli kolme vuotta sitten! Olemme myös aikanaan yöpyneet vuosipäivänä hotelli Tammerissa, halusin yöksi tuohon upeaan hotelliin vaikka asuin samassa kaupungissa. Mikäs siinä, mutta jotenkin nolotti täyttää sisäänkirjautumiskaavakkeeseen asuinpaikaksi Tampere kirjautuessaan tamperelaiseen hotelliin. Hotelli ja huoneet ovat kyllä myös upeita!

Mutta takaisin keskiviikkoon. Samalla kun kävimme läpi maistelumenun ihania makuja, Mirva kertoi meille hyvistä tavoista ravintolassa. Oli puhetta niin puhelimenkäytöstä, äänekkäistä puheista kuin kulttuurieroistakin, mutta muutama juttu jäi erityisesti mieleen.

  • Älä haaskaa ruokaa. Ota noutopöydästä vähän ja hae mieluummin lisää (oikeasti aika hankalaa lasten kanssa välillä, kun eivät vaan syökään ja itse et kykene viimeistelemään lapsesi annosta)
  • Tee pöytävaraus ravintolaan ja saavu paikalle. Tai ilmoita ettet pääse. Kuulemma iso osa pöytävaraajista jättää nykyään tulematta ja tekee sillä ison loven ravintoloitsijan tienesteihin.
  • Ja sitten se viime aikoina tapetilla ollut aihe, lapset ravintolassa. Lapset eivät opi ravintolakäyttäytymistä muuta kuin sitä harjoittelemalla (mutta en minäkään pienten kanssa myöhään illalla menisi tai vaihtaisi vaippa ruokapöydässä, eli harkintaa mukaan).

tammer6 tammer7 tammer10 tammer1

Radisson Blu Grand Hotel Tammerin upeaan juhlasaliin katettavien pöytien herkuista nautitaan muun muassa vappuna, äitien- ja isänpäivänä sekä joulun aikaan. Tänä vuonna tarjonta laajenee myös itsenäisyyspäivän ja uuden vuoden juhlakattauksiin. Maistelumenussa nautimme muun muassa kauden kasviksia, sieniä ja allekirjoittaneen herkkuja, myskikurpitsaa sekä lehtikaalia salaatissa. Mutta kaikkein jännin tuttavuus oli savumuikkuleivos, josta ajattelin kuullessani yöks ja totesin lähtiessäni executive chef Eeva Heinolle, että oli parasta ikinä, piti hakea toinen. Kaikki yllättävä on aina positiivista!

tammer5

Onko Tammerin juhlapöydät sinulle tuttuja? Tai brunssi? Myös superaamiaista täytyy mennä testaamaan! 

Iloista uutta viikkoa kaikille ja kiitos hotelli Tammer illasta!