Mitä ihmettä taas joululahjaksi?

Siis mitä, puhun joulusta jo syyskuussa? No kyllä, mutta viime vuoden lahjasta vielä! Kun on ollut miehensä kanssa 15 vuotta yhdessä, on tullut parit joululahjakalsarit hommattua. Lahjoina on nähty kaikkea aamutakista kirjoihin, pleikkaripeleistä tekniikkalegoihin lsekä askuvarjohyppyyn ja ravintolaillalliseen. Silti puolisoaan haluaisi muistaa niin jouluna, synttärinä, nimpparina, vuosipäivänä, isänpäivänä kuin hääpäivänäkin. Minusta lahjojen antaminen (ja saaminen, hih!) on ihanaa ja ajatuksella valittu muistaminen tuo antajallekin hyvän mielen.

Viime joulukuussa pähkäsin taas hiki hatussa, mitä antaa miehelle joululahjaksi? Miehelle, jonka mielestä Särkänniemen uutuuslaite X oli leppoista kyytiä, miehelle, joka rakastaa autoja ja moottoripyöriä sekä sukeltamista. Millä häntä osaisi ilahduttaa niin, että lahja jäisi mieleenkin?

Jostain silmiini hyppäsi mainos Elämyslahjoista sekä ajelusta Ferrarilla. Siinä se on!! Ei turhaa tavaraa, vaan jännittävä elämys ja hintakin kohtuullinen. Mainoksessa luvattiin, että ajot toteutetaan Helsingin keskustassa välillä touko-syyskuu ja minä ajattelin, että pääsemme helposti paikalle. Kun varaamisen aika tuli, löysimme tasan kaksi ajopäivää, yhden elokuussa ja toisen syyskuussa. Ajopaikaksi kerrottiin Espoon Liila-ostoskeskuksen piha. Helsingin keskusta oli siis aika kaukana. No, pääsimme me sinnekin, mutta hieman tuntui muuttuvat speksit siitä, mitä alun perin ilmoitettiin.

Mies tuntui olevan lahjasta innoissaan ainakin silloin jouluna. Kun viikonloppuna kyselin jännittääkö, hän ei ainakaan myöntänyt. Syyskuinen auringonpaiste ja keli olivat täydellisiä, kun ajelimme sunnuntaiaamuna Espooseen. Kun saavuimme paikalle ja kuulimme, ettei Latvian kilvissä olevassa Ferrarissa ole Kaskoa, alkoi hiki tulla otsalle. Tulee muuten todella kalliiksi, jos jotain käy. No, eipä onneksi käynyt, eikä ole kuulemma koskaan käynytkään. 

Itse ajelu on vartin keikaus. Me varikkotytöt odottelimme tuon vartin, kun mies oli ajelullaan ja paikalla olevat Elämyslahjojen tytöt jaksoivat ihastuttavasti jutella 3 veen kanssa, joka vaati päästä ajelulle. Pääsi lopulta koeistumaan auton kun isänsä palasi, se tuntui piisaavan. Kysyin oliko hieno auto, johon tytär vastasi varmalla äänellä ”meidän auto on ihan hyvä!”. Hih. Hyvä niin.

Heippa iskä! Ei muuten kuullut mies mitään, sen verran komea on Ferrarin ääni.

Samana päivänä pyöri myös Lamborghinin elämysajot ja autot mörähtelivät (siis mikä on oikea termi tähän?!) vuorotellen ostoskeskuksen pihasta matkaan. Ajajia tuntui kyllä piisaavan ihan jonossa!

Halusin mukaan tähän juttuun autenttisen lahjan saajan kommentin ja kysyin, suosittelisiko hän lahjaa muille. Vastaus oli seuraava:

”No, Ferrarihan on jokaisen autoista kiinnostuneen unelma ja hyvältä se auto kyllä tuntuikin. Liian lyhyt ajo oli ja omavastuu hirvitti.” 

Että vinkkinä vaan automiesten tai -naisten puolisot ja lapset. ;) Joulu lähestyy ja juuri edellisestä lahjasta selvitty, vinkatkaa te minulle ideoita ensi jouluun? Heeeelp! 

Kuka on käyttänyt elämyslahjoja?