Saariston romanttisin majoitus

Kirjoitin saaristopiipahduksestamme ja kivoimmista vinkeistä jo elokuussa, tuon postauksen voit lukea täältä. Lupasin silloin palata erillisessä postauksessa yöpaikkaamme Majatalo Marttaan, jossa yövyimme kaksi yötä. Asia on ollut mielessä, mutta viikot vierineet vauhdilla. Palataan kuitenkin heinäkuun helteisiin ja majapaikkaan, jonka Mondo-lehti nosti rengastien romanttisimmaksi yöpaikaksi.

Itse rakastan tällaisia vanhoja rakennuksia, onhan se fiilis näissä yöpyessä täysin eri kuin ketjuhotelleissa. Nariseva lattia sai tyttären höpisemään kummitustarinoita, joilla hän säikytti naapurihuoneessa olevan hieman nuoremman tytön. Koska olimme paikalla sesonkiaikaan, maksoi perhehuone kohtalaisen paljon. Samalla tavalla kuin muissakin majataloissa, huoneissa ei ole vessaa tai suihkua, vaan ne ovat käytävän päässä. Perhehuoneesta löytyi kerrossänky sekä parivuode, lisäksi olimme pyytäneet vauvansänkyä. Tästä vauvasängystä nyt pieni miinus hommaan – kysyin puhelimessa vauvansänkyä, josta todettiin ”etteköhän te sen saa”. Sanoin, että meillä on omakin, voimme ottaa mukaan, mutta auto niin täynnä etten turhaan ota, jos sielläkin on. ”Juu kyllä se järjestyy”. Lähdön hetkellä meiltä perittiin matkasängystä 25 euroa/yö, eli yhteensä 50 euroa, olemme omasta matkasängystämme maksaneet muistaakseni 25 euroa. Ihan järjetön hinta, josta ei varattaessa puhuttu mitään. Kun nurisimme, tulivat vastaan ja maksoimme vain yhdestä yöstä. Ota siis tämä huomioon jos suuntaat paikalle vauvan kanssa!

Majatalo oli kyllä romanttinen ja ihastuin pihalla olevaan parvisaunaan, joka on toteutukseltaan aika samanhenkinen kuin Rajaportin sauna Tampereella, jos olet siellä käynyt. Sauna lämpeni aamuin ja illoin ja kuului hintaan, toisena iltana kävimme siellä ja vino lattia sekä jyrkät portaat olivat kyllä vähän haastavat lapsen kanssa, mutta parvekkeella oli ihanaa vilvoitella ja katsella pihapiiriä, tuntui kuin olisi ollut enemmänkin maalla. 

Remonttia Martta kyllä kaipaa ja kipeästi, tuoleista lähti maalit, suihkut olivat aikansa eläneet, sohvista irvistivät täytteet ja niin edespäin. Olimme viime kesänä samantyyppisesssä majoituksessa Ähtärissä, joka oli hieman edullisempi, mutta paikkana siistimpi, joten siihen verrattuna Martta kaipaisi pientä ehostusta. Oma tunnelmansa siellä kyllä on, palvelu oli ystävällistä ja sijainti Nauvon sataman vieressä on hyvä, siitä on helppo lähteä syömään. Aamupala oli kivaa syödä ulkona ja siitäkin löytyi kaikki tarvittava. Pienellä pintarempalla ja panostuksella (tuuletin, huh kun oli kuuma!) tästä saisi todella kivan paikan taas! Voi kun tuli ikävä kesää näistä kuvista, mihin se jo meni!

Onko itselläsi kokemusta Majatalo Martasta? Tai muista rengastien majoituksista? Oikein hyvää viikonloppua kaikille!