Weekend mood ja maailman helpoin suklaakakku

Joskus (usein) sitä stressaa ihan turhaan. Olin viime viikon lopulla aika väsynyt, ”työni” on tällä hetkellä niin fyysistä ja lepotaukoja ei monesti ole, että perjantaina on jo ihan tillintallin. Sitten tulee viikonloppu ja apukäsiä ja taas jaksaa. Viime viikon lopulla stressasin, että jaksanko rakkaiden ystävien vierailun. Pitää käydä kaupassa, miettiä ruoat ja siivotakin. No, kaikki nuo asiat pitäisi tehdä kuitenkin. Ruoaksi valitsimme grillijuttuja, yksinkertaista ja helppoa mutta hyvää. Ruoat voi laittaa kun vieraat ovat täällä. Sitten kun munakas on puolivälissä valmistumassa ja toteaa, että kaikki muut tarpeet on paitsi itse ne munat, naapuri lainaa. 

Ystävät, jotka olet tuntenut 20 vuotta eivät ylläty mistään, he tuntevat sinut ja heidän kanssaan voi jutella ihan mistä vain. Onneksi en erehtynyt perumaan vierailua, sillä sain viikonlopusta aika paljon voimaa, vaikka liian myöhään valvoimmekin. Esikoinen juoksi aamulla heidän väliinsä vuodesohvalle höpöttämään ja lukemaan ja sillä aikaa me miehen kanssa väänsimme brunssia (ja mies juoksi naapurissa pyytämässä munia, minä unohdin laittaa kokonaan esille erilaiset ostamani homejuustot). Lapsi nauroi ja selitti ettei ole koskaan saanut näin hyvää aamupalaa, ystävien kanssa oli ihanaa aloittaa sunnuntai. Kenelläkään ei ollut mihinkään kiire. Huomaan itse voivani niin paljon paremmin, kun on ihmisiä ympärillä. Oma perhe ja rakkaimmat ystävät. Vaikka joskus tuntuu, että haluaisin olla pimeässä huoneessa hiljaa yksin, olen kuitenkin aika sosiaalinen tyyppi. Kuopus rapisteli tuliaiseksi saamaansa vauvakirjaa ja esikoinen puki ystävätärtä keijukaiseksi. Kaikki nauttivat.

Grilliin päätyi lempiherkkuja, eli miehen edellisenä päivänä marinoimaa lohta, bataatti-kipparijuustonyyttejä ja halloumia.

Nyt sitä vihdoin saa, suklaakakkua! :)

Tykkään ihan hirveästi laittaa ”ison” aamupalan, mutta ei sitä tule omalle poppoolle tehtyä. Harmittaa ne unohtuneet homejuustot. Mies on ihan mieletön munakasmestari, jota anoppinsakin aina kehuu!

Teimme etukäteen jälkkäriksi oikeasti maailman helpoimman suklaakakun, jonka tekeminen onnistui esikoisen kanssa leikiten. Ohjetta kyseltiin Instassa, joten tässäpä se tulee!


Suklaakakku

Pohja
2,5 dl rypsiöljyä
2,5 dl piimää
5 dl jauhoja
5 dl sokeria
2 dl kaakaojauhetta
2 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
3 munaa
2 dl kiehuvaa vettä


Kuorrute
340g tomusokeria
100g rasvaa
vaniljasokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa

Sekoita kaikki aineet ja kaada voideltuun vuokaan. Paista 150 asteessa n. 70 minuuttia. Anna jäähtyä ennen irroitusta vuoasta. Naapurin mukaan keneltä ohjeen sain kakku muhevoituu pakkasessa, joten pakastin tämän muutamaa päivää ennen syömistä, sulattamisen jälkeen tein kuorrutteen. Tuo kuorrutemäärä on puolet alkuperäisestä ohjeesta ja siltikään en laittanut kaikkea, eli sitä tulee paljon! Onko helpompaa nähty ja hyvää on!

Edit. klo 21. Kaveri kysyi eikö kakkuun tule sokeria. Tulee, unohdin kiireessä kirjoittaa. Lisää matkaan, jos nappasit ohjeen talteen jo päivällä! Pahoitteluni!

Kuka muu rakastaa yövieraita ja isoja aamupaloja (tai brunsseja)?